Erupcija besa :(

Лулница

Iskusan
Poruka
5.305
Da li vam se nekad desilo da vas neko (poznanik, neko koga znate) toliko povredi i isprovocira
da ne uspevate da se kontrolišete i ostanete mirni i da sav taj bes izrazite psovkom i vređanjem z:cry:
(a inače nikad tako ne reagujete :aha:)

Da li je moguće da jedan primitivac, provokator toliko izludi normalnog čoveka da on kaže najgore, najružnije reči koje inače ne koristi z:cry:

I kako se boriti sa takvima? z:cry:
Da li zaista sa duhovno bednim ljudima treba biti onakav kako oni zaslužuju (jer vas dovedu do toga da nemate kontrolu nad sobom z:cry:)?

A to što se iskompromitujemo i ispadnemo nevaspitani, ide njima u prilog... :sad2:

(To su situacije gde ispada da je provokator fin :thumbdown: a isprovocirani se pokaže u najgorem svetlu :zstidljivko: kad se sve stiša postidi se i bude mu žao što se obrukao ali i dalje misli to što je rekao samo je velika šteta što nije mogao da se suzdrži pa je iz njega izletela bujica psovki z:cry:)

I pitam se da li se takvi, koji provociraju i povređuju, ikada zapitaju koliko nanose drugima bol - zar nemaju savest da ih opomene? :rtfm:

Da li vam se nekad desilo da vas neko (poznanik, neko koga znate) toliko povredi i isprovocira
da ne uspevate da se kontrolišete i ostanete mirni i da sav taj bes izrazite psovkom i vređanjem z:cry:
(a inače nikad tako ne reagujete :aha:)

Da li je moguće da jedan primitivac, provokator toliko izludi normalnog čoveka da on kaže najgore, najružnije reči koje inače ne koristi z:cry:

I kako se boriti sa takvima? z:cry:
Da li zaista sa duhovno bednim ljudima treba biti onakav kako oni zaslužuju (jer vas dovedu do toga da nemate kontrolu nad sobom z:cry:)?

Meni se do sada ovakva situacija nije desila. Uvek izbrojim do deset.
I smatram da kad se nadjemo u situaciju da ovako naglo i neuobicajeno odreagujemo da je to samo kap koja je prelila casu,a da su stvarni razlozi ustvari zbir vise neugodnih desavanja koja su nam se u kratki period pre toga desila (posao,partner,komsija, sluzbenica na salteru itd..)
Jednostavno se u nekom periodu nakupi,a onda dodjemo u situaciju da odreagujemo na neprepoznatljiv nacin.
Brojte do deset :)

pa nema tu blama,sta je najgore sto mogu da kazem duvaj ga seljacino,to je nekome ko dobar dan
uglavnom budem cinicna,to je bolja taktika,a i bude ti posle slatko kad ovaj drugi izgubi kontrolu,ta se vestina moze nauciti na forumu :lol:
jednom sam musteriji na poslu rekla "umukni,ne progovaraj" ona je bila svesna da je bezobrazna pa nije progovarala vise :lol: a verovatno se i iznenadila
eto nju sam htela da pozovem napolje da je prebijem ko svinju,malo mi je falilo

pa nema tu blama,sta je najgore sto mogu da kazem duvaj ga seljacino,to je nekome ko dobar dan
uglavnom budem cinicna,to je bolja taktika,a i bude ti posle slatko kad ovaj drugi izgubi kontrolu,ta se vestina moze nauciti na forumu :lol:
jednom sam musteriji na poslu rekla "umukni,ne progovaraj" ona je bila svesna da je bezobrazna pa nije progovarala vise :lol: a verovatno se i iznenadila
eto nju sam htela da pozovem napolje da je prebijem ko svinju,malo mi je falilo

http://1.***************/_AnGwwqZtqYQ/TGSy7gGnEGI/AAAAAAAAAPg/sFAA5tSftgM/s1600/RockyBalboa4.jpg

Linda Lee = Roki z:mrgreen:

Odlicno pitanje. Nema nista lepse, sem zena, kad ti se otvori dizna i srocis u facu sve sto ti se nakupilo tom potencijalnom provokatoru. Covek oseti neko olaksanje. Jedino sto zalim za nekim ranijim propustenim prilikama ali c`est la vie...

Bes je najčešće odraz čovekove nemoći. Najbolja i najzdravija reakcija je preispitati stvarne uzroke našeg besa, provokatori samo tapkaju rane u nama koje bole i zbog kojih mazak se zamagljuje i vrišti. Kad nađemo uzroke već smo na pola puta do rešenja. Bar kod mene je tako.

ne moze niko da me dovede do toga da izgubim kontrolu nad sobom - kad pobesnim samo tempirano pustim unutrasnje cudoviste na druge ali i dalje sam u centru hladna. moj beli, ledeni bes - nema psovki, secem, bodem i cupam na zivo, vivisekcija :lol:
postoje ljudi koji mogu da izvuku najgore iz mene, ali smo i tu jednaki jer mogu i ja iz njih. to ih najvise i iritira, uglavnom u meni prepoznaju deo sebe. one fore da nije problem u tome sto oni pricaju nego u tvojoj reakciji mogu da okace macku o rep, ne ciljaju oni tamo gde boli slucajno - traze djavola pa je i red da dobiju preko ociju.
ali ja prvo fino upozorim, da znaju sta ih ceka - cenim da je fer.

ne moze niko da me dovede do toga da izgubim kontrolu nad sobom - kad pobesnim samo tempirano pustim unutrasnje cudoviste na druge ali i dalje sam u centru hladna. moj beli, ledeni bes - nema psovki, secem, bodem i cupam na zivo, vivisekcija :lol:
postoje ljudi koji mogu da izvuku najgore iz mene, ali smo i tu jednaki jer mogu i ja iz njih. to ih najvise i iritira, uglavnom u meni prepoznaju deo sebe. one fore da nije problem u tome sto oni pricaju nego u tvojoj reakciji mogu da okace macku o rep, ne ciljaju oni tamo gde boli slucajno - traze djavola pa je i red da dobiju preko ociju.
ali ja prvo fino upozorim, da znaju sta ih ceka - cenim da je fer.

:http://angermanagement.net/nema kod nas izgleda anger menagementa:lol:

Nekad treba pustiti glas, neki zaslužuju takvu našu reakciju. Dobro, pristojnije je biti kulturan i fini, ali ako ćutanje čoveka učini da se oseća jadno, glupavo i besno, onda je bolje razjapiti vilice kao ajkula. Neki su, ćuteći, zaradili čir na želucu, a neki, pak, besni, odu kući pa se izderu na svoje najbliže ni krive ni dužne. E, tek to nije fer. Dakle, nema stida, nema oklevanja, u akciju!

Nekad treba pustiti glas, neki zaslužuju takvu našu reakciju. Dobro, pristojnije je biti kulturan i fini, ali ako ćutanje čoveka učini da se oseća jadno, glupavo i besno, onda je bolje razjapiti vilice kao ajkula. Neki su, ćuteći, zaradili čir na želucu, a neki, pak, besni, odu kući pa se izderu na svoje najbliže ni krive ni dužne. E, tek to nije fer. Dakle, nema stida, nema oklevanja, u akciju!

Takoe

Upravo tako...ponekad s nekima moraš baš tako, jer oni normalan jezik ne razumiju. Skoro sam imala situaciju gdje sam odreagovala kao kočijaš, bilo je psovki, samu sebe nisam mogla da prepoznam, ali shvatili su poruku i ostavili me na miru. A do tad sam fino s njima, a oni uzeli maha. Oni meni mamu, pa i ja njima. I svašta još.

znas sta je najgore - ja sam zavrsila obuku za medijatora i radila sam sa nekim guruima danasnjice :lol:
ali ovo je privatno, namerna odluka da ne okrecem drugi obraz jer necu da gutam tudje bezobrazluke.
uopste mislim da potiskivanje i dolazi iz hriscanskog obrasca, sve to cuti, trpi, nemoj da vratis... ali to ne bi bilo dobro za mene. ja brate vracam, i bolje se osecam kad znam da sam vratila.
samo mi je bitno da se i kad poleti perje ne spustam sad na licni nivo i ne vredjam, to mi je los trip skroz. na srecu, mogu i bez toga :lol:

Vrlo retko, praktično nikad. Tj, ne pamtim kad poslednji put. Ako bi mi se desilo u afektu uopšte se ne bih osećao dobro posle toga. To bi bila neka vrsta malog poraza, taj gubitak kontrole.
A ako želite nekog da povredite postoje efikasniji načini.

Niko me ne moze isprovocirati ako to ne dozvolim (snaga volje, samodisciplina i sposobnost ubedjivanja, jaka su strana mog karaktera). Veliki sam zagovornik asertivne komunikacije i diplomatije, gde se moze sacuvati celovitost licnosti svih sagovornika, gde postujemo, branimo svoja i tudja prava i duznosti...itd.

Agresivnu komunikaciju koristim svesno u krajnjim slucajevima. Kad mi vise presedne samoubedjenost agresivne osobe, kad mi osoba po svaku cenu zeli nametnuti svoje vidjenje situacije, ubediti me u svoju ispravnost, kad ona ZNA SVE bolje, ZAHTEVA, naredjuje, ne slusa sta mu se saopstava, kritikuje mene, a ne moje ponasanje, nalazi krivca iskljucivo u meni, uz to koristi manipulaciju..itd.
Kad osoba pokaze koliko je u sustini nesvesna, egoisticna..
Tada sam u stanju zgaziti, poniziti, nabiti komplekse, unistiti i ne zaliti za tim.

Agresivce inace ne treba agresivno tretirati, vec ih smiriti. Da li cu se odluciti za smirivanje ili ne, to zavisi od toga koliko se pojedinac prosuo svojim glupostima i da li postoji mogucnost da se izdigne iznad svog ega.

Vrlo retko, praktično nikad. Tj, ne pamtim kad poslednji put. Ako bi mi se desilo u afektu uopšte se ne bih osećao dobro posle toga. To bi bila neka vrsta malog poraza, taj gubitak kontrole.
A ako želite nekog da povredite postoje efikasniji načini.
u mom slucaju izliv besa nije zbog osobe nego zbog sebe
volim da izbacim negativno iz sebe,ne volim da ga dovlacim kuci,da ga drzim u sebi
u principu me nije briga sta misli/oseca onaj drugi,niti da l je povredjen(posto je doslo do izliva besa znaci svejedno mi je) bitno je da ja to istresem iz sebe

Back