Erik Klepton dobio presudu zbog pokušaja prodaje ilegalnog CD - a za 11 dolara

Sensei

Master
Moderator
Poruka
93.262
Erik Klepton završio je svoju Godinu Kvarnjaka tako što je dobio tužbu protiv nemačke udovice koja je pokušala da proda neovlašćeni album na iBeiu za 11 dolara. Rolling Stone prenosi da žena tvrdi da nije znala da je album, Eric Clapton — Live USA, potpao pod kategoriju kršenja autorskih prava; njen pokojni muž ga je kupio u robnoj kući kasnih 80-ih. „Rekli su mi da se Erik Klepton žalio“, rekla je prošlog meseca za nemački list Bild. „Za CD se kaže da je snimljen ilegalno. Prvo sam dobila upozorenje, pa presudu.”

Uprkos žalbi, sudija regionalnog suda u Diseldorfu naložio je ženi da plati skoro 4.000 dolara sudskih troškova za obe strane, a ako ponovo pokuša da proda kopiju Erica Claptona — Live USA, suočiće se sa kaznom od oko 281.000 dolara ili će odslužiti šest. meseci zatvora. Iako Klepton nije komentarisao tužbu, njegov menadžer je za Gardijan rekao da je Nemačka „zemlja u kojoj je rasprostranjena prodaja lažnih i falsifikovanih CD-a, što šteti industriji i kupcima lošim kvalitetom i obmanjujućim snimcima“. Sigurni smo da Slovhand slavi ovu veliku pobedu sa svim svojim prijateljima ... oh, čekajte ...

AAS4JZp.jpg

© George Chin

Ažuriranje 22. decembra: Mučenik bez prijatelja Erik Klepton neće naplatiti namirenje od skoro 4000 dolara od nemačke udovice. Uprava Kleptona izdala je saopštenje njegovom klubu navijača u kojem je pojašnjavala da su oni, a ne sam Klepton, podneli tužbu.

„Tokom perioda od više od 10 godina, nemački advokati koje je imenovao Erik Klepton, i značajan broj drugih poznatih umetnika i diskografskih kompanija, uspešno su vodili hiljade slučajeva krijumčarenja pod rutinskim procedurama za zaštitu autorskih prava“, rekli su oni. Razlika u ovom slučaju, prema Kleptonovom menadžmentu, bila je u tome što ova udovica nije ispoštovala prvobitno pismo o prekidu i odustajanju, uz odgovor „slobodno podnesite tužbu ako insistirate na zahtevima“. Očigledno ako napišete advokatu Erica Claptona i kažete „Samo napred i tuži me!“ tužiće te.

„Međutim, kada su sve činjenice o ovom konkretnom slučaju izašle na videlo i bilo je jasno da pojedinac nije tip osobe koju Erik Klepton ili njegova diskografska kuća žele da ciljaju, Erik Klepton je odlučio da ne preduzima nikakve dalje mere i ne namerava da naplati troškove koje mu je Sud dosudio”, navodi se u saopštenju. „Takođe, on se nada da pojedinac neće snositi dalje troškove.

Back