Erdogan o seriji “Sulejman Veličanstveni”

Mingo III

Poznat
Banovan
Poruka
8.988

erdogan2.jpg

Premijer Republike Turske Recep Tayyip Erdogan u govoru na otvorenju aerodroma “Zafer” u turskom gradu Kutahyi uz ostalo se osvrnuo na seriju “Sulejman Veličanstveni” koja se emituje u Turskoj, ali i drugim zemljama svijeta.

“Mi živimo na svijetu sa sedam milijardi ljudi. Koji je naš zadatak, to dobro znamo. Gdje su naši preci jahali na konjima i mi ćemo ići tamo, svime ćemo se pozabaviti i pomoći svakome. Ali, ovo što se prikazuje na ekranima o našim precima u seriji ‘Sulejman Veličanstveni’, predstavlja se kao dokumentarni film. Mi takve pretke nemamo. Mi takvog zakonodavca, takovg sultana Sulejmana nismo upoznali”, rekao je Erdogan.

“Mi smo uvijek na strani mira. Zagovaramo rješavanje problema kroz dijalog i savjetovanje. Ali, ukoliko nešto ugrozi sigurnost naše zemlje, nećemo prezati od poduzimanja mjera”, naglasio je Erdogan.

Premijer Erdogan rekao je da poznata rečenica Mustafe Kemala Ataturka “Mir u državi, mir u svijetu” ne može biti okarakterisana kao pasivnost i neodlučnost, te dodao: “Nikada nećemo moći ravnodušno posmatrati probleme koji se dešavaju i tiču i naše države.”

(Anadolija)

Turska ce istupiti iz NATOa i napravit ce se novi islamski vojni blok sa Pakistanom, Egiptom pa cak i Iranom.

nova osovina zla?! Islamski radikalizam ce biti odlican neprijatelj u buducnosti, prehrambeno zavistan, tehnicki inferioran, brojno dovoljan za duzi period kopnenog rata, i pre svega odmereno netolerantan prema svemu neislamskom... A na to poslednje je prosecni zapadni konzument narocito alergican

Азиятске хорде трѣба задржати у Азийи, гдѣ им йе и мѣсто. И наравно под хитно трѣба ослободити ИЕ народ Курде османскога робства. И они заслужуйу људска права и слободан живот.
А домаћа пета поворка би трѣбала трѣба престати сањати о Малой Азийи у срѣд Европе. Кому йе до Азийе, нека иде тамо.

erdogan2.jpg

Premijer Republike Turske Recep Tayyip Erdogan u govoru na otvorenju aerodroma “Zafer” u turskom gradu Kutahyi uz ostalo se osvrnuo na seriju “Sulejman Veličanstveni” koja se emituje u Turskoj, ali i drugim zemljama svijeta.

“Mi živimo na svijetu sa sedam milijardi ljudi. Koji je naš zadatak, to dobro znamo. Gdje su naši preci jahali na konjima i mi ćemo ići tamo, svime ćemo se pozabaviti i pomoći svakome. Ali, ovo što se prikazuje na ekranima o našim precima u seriji ‘Sulejman Veličanstveni’, predstavlja se kao dokumentarni film. Mi takve pretke nemamo. Mi takvog zakonodavca, takovg sultana Sulejmana nismo upoznali”, rekao je Erdogan.

“Mi smo uvijek na strani mira. Zagovaramo rješavanje problema kroz dijalog i savjetovanje. Ali, ukoliko nešto ugrozi sigurnost naše zemlje, nećemo prezati od poduzimanja mjera”, naglasio je Erdogan.

Premijer Erdogan rekao je da poznata rečenica Mustafe Kemala Ataturka “Mir u državi, mir u svijetu” ne može biti okarakterisana kao pasivnost i neodlučnost, te dodao: “Nikada nećemo moći ravnodušno posmatrati probleme koji se dešavaju i tiču i naše države.”

(Anadolija)

преко серије би да владају светом:manikir:
оригинално нема шта:)

Mislim da je postalo nuzno da se islamski kalifat osnuje. Mogli smo vidjeti da se islamski svijet ne moze smiriti sve dok se ne uspostavi islamski kalifat. Na taj nacin bi islamski kalifat mogao stititi prava muslimana i van islamskog kalifata. Sa Pakistanom bi islamski kalifat bio nuklearan sila i to oruzje bi se moglo jos jace razviti tako da bi smo mogli biti nezavisni i mogli bi smo razvnopravno stati sa ostalim super silama svijeta. Tada se Amerika ne bi mogla igrati sa muslimanima i morala bi da postuje muslimane kao jedan narod. Drago mi je sto Turska inicira ujedinjenje muslimana tako da to sada nije iluzija nego nuznost i samo sa jedinstvenim islamskim svijetom bi smo mogli nesto znaciti u svijetu. Islamski Kalifat bi bio podijeljen na emirate a to je postojecim islamskim drzavama koje bi sacinjavale jednu jedinstvenu drzavu a to je islamski kalifat. Mislim da se svi muslimani slazu da se sjediste kalifata mora vratiti Medini i da Medina mora postati glavnim gradom islamskog kalifata.

Mislim da bi trebalo, da prestanes da velicas i promovises islam na forumu, jer je to pravilnikom foruma zabranjeno. ;)

преко серије би да владају светом:manikir:
оригинално нема шта:)

Ispiranje mozga...

Проблем Ердогана је што је Турска регионална сила али са много непријатеља у околини, а прича као да је светска сила.
Исто као кад би Србија причала да ће ушетати у Словенију, Мађарску и Бугарску, а зна се да не може.

Otkad je velicanje Islama prekrsaj?? Imam pravo da velicam svoju vjeru. Ono sto izbjegavam da pricam je o islamskoj teologiji ali ne mozes mi zabraniti da velicam islasmke zemlje i da pisem planove o islamskom ujedinjenju. Mislim to je suvise prozirno. Ako vam se ne svidja moja metodologija pisanja to je vec vasa stvar ali ne mozete mi zabraniti da hvalim islamske zemlje i da pisem komentare koje se ticu muslimana. Lijepa islamska zemlja, muslimani, kahvedzinice, Dzamije nisu dio teologije a o teologiji se govori na podforumu religija. Zato budite pazljivi kada ovako nesto iznosite.

Postovani korisnici,

Pre postovanja na forumu, molim Vas, procitajte pravilnik foruma, ako niste do sada procitali.

http://pomoc.krstarica.com/index.php?action=article&id=223&lang=sl

Za postovanje na pdf-u "Politika":

http://forum.krstarica.com/showthread.php/458800-VAŽNO-Pravilnik-foruma-Politika

Uskladite Vase pisanje sa pravilnikom foruma i bez nepotrebnih provokacija, vredjanja i spama, ukljucite se u konstruktivnu diskusiju, ili u protivnom bicete sankcionisani.

:hvala:

P.S. Velicanje bilo koje religije, politicke stranke, pokreta, pravilnikom foruma je zabranjeno. Religiju i politiku ne smemo mesati. Diskusije na temu "Religija" nemaju sta da traze na pdf-u "Politika"!!! Za diskusiju o religiji, postoji pdf "Religija".

Back