Erdogan: Nećete pretvoriti Istanbul u Konstantinopolj

Ali to se nece desiti, Turad u Njemackoj da voli Erdogana ostali bi u Turskoj. Medjutim njima Merkel prija i velika plata a ne Erdogan i da pasu travu u Anadoliji.

Ne znas ti kakvi su Turci. Oni su veliki na nacionalisti kao Srbi, Albanci itd...

Putovao sam ja Evropom i Turci ti uglavnom zive u svojim zajednicama. Imas cela naselja po DE gde su samo i iskljucivo Turci. Oni gde dodu odmah se grupisu, grade svoje dzamije trgovine itd....

Secam se kada sam bio u geadu Vervier u Belgiji pre nekih 20 god. Isto tako. Cak imas i veliku ulicu Ataturk.

Brze se asimiliraju Arapi nego Turci

Ne znas ti kakvi su Turci. Oni su veliki na nacionalisti kao Srbi, Albanci itd...

Putovao sam ja Evropom i Turci ti uglavnom zive u svojim zajednicama. Imas cela naselja po DE gde su samo i iskljucivo Turci. Oni gde dodu odmah se grupisu, grade svoje dzamije trgovine itd....

Secam se kada sam bio u geadu Vervier u Belgiji pre nekih 20 god. Isto tako. Cak imas i veliku ulicu Ataturk.

Ali u terorizam u Njemackoj idu Arapi samo, ne postoji Turcin u Njemackoj koji reseta kalasom po masi ili kamionom, gotovo uvek je Arapin. Sto samo govori da su Turci sekularniji i bolje integrisani. Turski teroristi u ISIS uglavnom ubijaju druge Turke po Turskoj, bila su tri takva napada.

све док му је непријатељ на Западу немам ништа против њега ..нека се сада маоло Западњаци баве Турцима ,нама је било доста 500 година

Jes kurtza...
- trećina jezika ti Turski
- model porodičnog života Turski, možda malo u centralnim opštinama Beograda ima EU
- oblačenje na ulici Turski
- trećina ishrane Turski
- trećina fudbalske lige nam u Turskoj

Nego, jel oni azilanti rade nešto seksualno lebati pa da otvorimo temu?

- - - - - - - - - -

Nemac srpsku decu pobio, nije ih uzimao za vojsku - živeo Mercedes!
Mrš!

Ali u terorizam u Njemackoj idu Arapi samo, ne postoji Turcin u Njemackoj koji reseta kalasom po masi ili kamionom, gotovo uvek je Arapin. Sto samo govori da su Turci sekularniji i bolje integrisani. Turski teroristi u ISIS uglavnom ubijaju druge Turke po Turskoj, bila su tri takva napada.

To je zato sto Turci imaju drzavu u pravom smislu reci. Imaju vojsku ako treba da brani granice i imaju tajne sluzbe ako treba da smaknu nekoga. Imaju institucije koje znaju da brane interese naroda i drzave. Zapadne sile ne mogu da vrsljaju u Turskoj kao po arapski, puppet drzavama

Arapi su plemenski organizovani i imaju poteskoca da organizuju drzave tipa evropskih. Plus sto ih zapadnjaci sabotiraju, postavljaju petu kolonu itd.

No ono sto sam rekao je to da se Turci ne asimiliraju. Vrlo su male sanse da neki turcin ili turkinja ozeni nemca/nemicu. Brze to ide kod Arapa
A jos brze kod crnaca. Crnci to smatrajui kao socijalni uspeh ako se vencaju za belca/belkinju. To je kao da se uzdignu na socijalno drusvtenom nivou

Turske zajednice po zapadnoj EU su jake i homogene. Oni gde dodu odmah grade dzamiju, svoje prodavnice, obrte i naprave neki svoj mikrokosmos. Ali su i veliki radnici. Oni ne vise po socijali. I vecinom imaju privatne obrte.

To je zato sto Turci imaju drzavu u pravom smislu reci. Imaju vojsku ako treba da brani granice i imaju tajne sluzbe ako treba da smaknu nekoga. Imaju institucije koje znaju da brane interese naroda i drzave. Zapadne sile ne mogu da vrsljaju u Turskoj kao po arapski, puppet drzavama

.

Otkako je Mason Ataturk srušio monarhiju - Turska je samo marioneta iste ove Britanije.
Koliko su Turske tajne službe dobre - vidi se i po onom obaranju Ruskog aviona i ubistvu Ruskog ambasadora.
To su upravo organizovali Britanski agenti u Turskoj državnoj bezbednosti.
Pa puč protiv Erdogana, koji se spasao samo zahvaljujući Ruskim informacijama.

Turska je spolja jaka, ali je iznutra kao Švajcarski sir.

Arapi su plemenski organizovani i imaju poteskoca da organizuju drzave tipa evropskih. Plus sto ih zapadnjaci sabotiraju, postavljaju petu kolonu itd.

No ono sto sam rekao je to da se Turci ne asimiliraju. Vrlo su male sanse da neki turcin ili turkinja ozeni nemca/nemicu. Brze to ide kod Arapa
A jos brze kod crnaca. Crnci to smatrajui kao socijalni uspeh ako se vencaju za belca/belkinju. To je kao da se uzdignu na socijalno drusvtenom nivou

Turske zajednice po zapadnoj EU su jake i homogene. Oni gde dodu odmah grade dzamiju, svoje prodavnice, obrte i naprave neki svoj mikrokosmos. Ali su i veliki radnici. Oni ne vise po socijali. I vecinom imaju privatne obrte.

Sta mislis da li njih Nijemci zele da asimiluju ? Njemacko drustvo koliko je god danas evropski i liberalno nastrojeni sa druge starne ono je i dalje nacionalisticko.Nijemci ne zele strance u svoju familiju.Stranac je u Njemackoj uvijek stranac bio on Italijan,Turcin,Poljak ili Srbin. Istocni Evropljani i balkanski narodi su tamo gradjani petog reda,a Turci,Albanci i Bliski Istok su gradjani destog reda. Nijemci srednja klasa i dobrostojeci ne zele strance u svojoj bracnoj zajednici,samo treca klasa Njemaca i Njemcija ulazi u brakove sa strancima. Njemacka policijja zaustavlje i legitimise sve one koji su tamniji u faci pa bio on Spanac ili Turcin.Prije ce se Turcin asimilovati u Rumuniji ili Portugalu nego u Njemackoj.Nijemci i Turci nisu dva razlicita svijeta vec dva razlicita kosmosa.Mi smo negdje na pola puta izmedju jednih i drugih,ni tamo ni vamo.

Valjao si polovne udžbenike?

Jordan je država koja ima veću budžetsku rupu nego Srbija. Saudijci im šalju svake godine u budžet im pumpaju milijarde samo da bi mogli pokrit tu rupu. Na čelu im je britanski školovan kralj koji je odvojen od konzervativnog stanovništva kao što je šah bio od islamista u Iranu. On služi samo da ih drži pod kontrolom, jer bi u suprotnom oni osvojili vlast i krenuli u džihad protiv Izraela- nešto slično Sisiju u Egiptu. Jbga to je fanatična rulja kojima vladaju pa tako mora dole na Bliskom Istoku.

Jordanski sistem obrazovanja ti je bio zakon u vehabističkim naseljima po Bosni tokom i poslije rata.

"Uvreda ne samo za hrišćane, već za celu međunarodnu zajednicu"

b92.net 25.03.2019 |

Atina -- Grčki ministar inostranih poslova Jorgos Katrugalos kritikovao je izjavu turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.
Erdogan je rekao da postoji mogućnost da bivšu crkvu Svete Sofije u Istanbulu, koja je trenutno muzej, preimenuje u džamiju posle lokalnih izbora zakazanih za 31. mart.
"To nije samo veliki hrišćanski hram, najveći vekovima, već pripada i čovečanstvu. Organizacija UN za obrazovanje, kulturu i nauku (UNESCO) je priznala hram kao deo opšte kulturne baštine", rekao je Katrugalos.
Prema njegovim rečima, dovođenje u pitanje statusa Svete Sofije nije samo uvreda za hrišćane već uvreda međunarodne zajednice i međunarodnog prava.
Erdogan je juče u televizijskom intervjuu na pitanje o muzeju rekao da bi Sveta Sofija mogla da bude "preimenovana u džamiju".

Vizantijska crkva Svete Sofije
sagrađena 537. godine, a u džamiju je pretvorena 1453. godine, za vreme Otomanskog carstva. Potom je 1935. pretvorena u muzej. Aja Sofija se nalazi na spisku svetske kulturne baštine Organizacije UN za obrazovanje, kulturu i nauku (UNESCO).

Grčka je ranije u nekoliko navrata izrazila negodovanje najavama o promeni statusa Svete Sofije.

Кад изгубиш рат, и изгубиш круну, и изгубиш царевину, онда изгубиш и тапију, а твоје мишљење има тачно 0 вредности.

Грци то мало теже капирају, као и Југославени. То је дакле неки општебалкански генетски проблем.

Ne znam sto bi bilo koga moglo vredjati pogotovo Srbe ako Aja Sofija postane ponovo dzamija. Za vrijeme Otomanskog carstva grcki fanarioti su bukvalno devastirali srpsko svestenstvo i crkvu i za vrijeme njihovog mandata u Bosni. Od tada krece proces islamizacije nesto u vecem procentu.Ne samo islamizacije vec u granicnim oblastima prema Mlecanima i AU monarhiji neki Srbi prelaza po katolicanstvo iako je citava BiH bila pod turskom kontrolom. Istanbul kao centar pravoslavlja zavrsio je svoju istoriju 1453 godine.

Svasta sto si moro da putujes kad imas istu kulturu kao i Turci.

Poslednja izmena:

Back