EPS distribucija zeli da nas opljacka i da nam ukrade brojila koja smo svojim novcem krvavo platili!

Тихи

Starosedelac
Poruka
184.190
EPS distribucija zeli da nas opljacka i da nam ukrade brojila koja smo svojim novcem krvavo platili!

Tu sam cuo informaciju da salju gradjanima ugovore koji gradjani treba da potpisu u dva primerka i jedan vrate EPS-u kojim pristaju da se odreknu kompletno sve elektroopreme koje su svojim sredstvima platili i kupili u korist EPS-a za dzabe a da ce EPS za uzvrat preuzeti "brigu" o njima.

Da li cete prihvatiti pomenutu ponudu EPS istribucije?

Tema je autorska.

EPS Distribucija najavila preuzimanje 650.000 mernih uređaja

bg-uzbunjivaci-eps-pkg-051120-pga-20201105-162818113-mxf-00-01-08-19-still004-343652-725x408.jpeg
N1
Operator distributivnog sistema EPS Distribucija, objavio je da, u skladu sa Zakonom o energetici, od svih korisnika sistema preuzima merne uređaje, merno razvodne ormane, priključne vodove, instalacije i opremu u merno razvodnim ormanima, a plan je da se u upravo započetoj fazi preuzme 650.000 mernih uređaja na teritoriji cele Srbije.

EPS Distribucija ovim preuzima i obavezu održavanja preuzete opreme i snosiće troškove budućeg održavanja mernih uredjaja, merno razvodnih ormana, priključnih vodova, instalacija i opreme u merno razvodnom ormanu, navedeno je u saopštenju.

Korisnici sistema nemaju nikakve troškove u vezi sa preuzimanjem, a u skladu sa Zakonom o energetici, EPS Distribucija urediće uslove preuzimanja ugovorom.

Obaveštenje i ugovor u dva primerka su dostavljeni korisnicima sistema na adresu uručenja računa za električnu energiju.

Jedan potpisan primerak ugovora potrebno je vratiti nadležnom ogranku EPS Distribucije u roku od osam dana na naznačenu adresu.

Ukoliko korisnici sistema ne potpišu ugovor o preuzimanju, ostaju odgovorni za ispravnost i održavanje te opreme i mernih uređaja, što znači i da će snositi sve buduće troškove njihovog održavanja.

Preuzimanje mernih uređaja i ostale opreme ne znači i istovremenu zamenu postojećih mernih uređaja, već se njihova zamena radi u skladu sa postojećim zakonskim propisima.

Precizirano je da se preuzimanje mernih uređaja i opreme odvija po fazama.

Od ukupno 3.684.000 mernih mesta, EPS Distribucija je do sada preuzela opremu i merne uređaje na oko 600.000 mernih mesta.

U sada započetoj fazi, na distributivnom području Beograda biće preuzeti merni uređaji i ostala navedena oprema 163.280 korisnika, na distributivnom području Novog Sada 168.610, na distributivnom području Kralјeva 163.670, na distributivnom području Niša 104.260 i na distributivnom području Kragujevca 50.180.

Ugovor o preuzimanju može potpisati samo lice koje ispunjava zakonske uslove za to, odnosno lice koje je korisnik sistema ili lice koje ima važeću zakonsku punomoć da potpiše ugovor o preuzimanju, umesto korisnika sistema.

https://rs.n1info.com/vesti/eps-distribucija-najavila-preuzimanje-650-000-mernih-uredjaja/

Ja kad sam onomad uvodio struju u kucu naterali su me da kupim brojilo . Sad hoce da potpisem da pristajem da to sto sam posteno kupio i platio poklanjam njima. Nikada!

EPS zeli da im poklonimo strujomere pa da nam ugrade nove , o nasem trosku opet ,koji ce da nam mere vecu potrosnju struje.

Evo sta kazu gradjani

Mirjana

Ima desetak godina - kako mi je EPS zamenio srujomer. Od tada mi je mnogo veća potrošnja skupe struje, ne grejem se na struju, nemam Tv, jednom u 10 dana radi veš-mašina i to noću, jedino frižider radi 24 sata. Programiran strujomer da "bolje"radi u skupoj tarifi!

Tu sam cuo informaciju da salju gradjanima ugovore koji gradjani treba da potpisu u dva primerka i jedan vrate EPS-u kojim pristaju da se odreknu kompletno sve elektroopreme koje su svojim sredstvima platili i kupili u korist EPS-a za dzabe a da ce EPS za uzvrat preuzeti "brigu" o njima.

Da li cete prihvatiti pomenutu ponudu EPS istribucije?

Tema je autorska.

Zar brojila nisu njihova?

Back