ЕПС Дистрибуција: Уговори о преузимању мерних уређаја и опреме у разводним орманима

Добро дошли

Buduća legenda
Poruka
27.853
Ових дана достављају нам се ови Уговори на потпис у року од 8 (осам) дана. Потписати или не потписати Уговор - питање је сад?
Zašto bi svi korisnici trebalo da potpišu ugovore sa EPS Distribucijom
https://www.rts.rs/page/stories/sr/...a-struja-ugovori-preuzimanje-merna-mesta.html
Darko Nedović iz EPS Distribucije naveo je da bi svi krajnji korisnici trebalo da potpišu ugovor o preuzimanju mernih uređaja s tom kompanijom.

Gostovanje Darka Nedovića u Jutarnjem programu:
"Potpisivanjem ugovora EPS Distribucija preuzima priključne vodove, merne uređaje, merno-razvodne ormane, opremu i instalacije u merno-razvodnim ormanima", rekao je Nedović tokom gostovanja u Jutarnjem programu.
Na taj način, kako je objasnio, EPS Distribucija preuzima obavezu održavanja merno-razvodnih ormana, priključnih vodova, instalacija, ormanima i uređajima u svoju nadležnost.
"Korisnici koji odbiju da potpišu ugovor, sami će snositi odgovornost za svoje priključke. Ukoliko neko nije kod kuće ili iz opravdanih razloga ne potpiše u roku od osam dana, moći će i naknadno da potpiše", istakao je Nedović.

Naveo je da su uz obaveštenje koje je EPS Distribucija uputila upućeni ugovori kojima su tačno definisane obaveze EPS Distribucije i obaveze korisnika.
"Korisnik nema nikakvih finansijskih obaveza vezanih za taj ugovor i za priključke, kada ih preuzme EPS Distribucija i sve obaveze vezano za održavanje, zamenu mernih uređaja, potpisivanjem ovog ugovora preuzima EPS Distribucija", kazao je Darko Nedović.

Istakao je da EPS Distribucija vrši otklanjanje kvarova koji su u njenoj nadležnosti.
"Održavanje instalacija podrazumeva zamenu, kontrolu i održavanje na način da se korisnicima obezbedi sigurno i bezbedno napajanje električnom energijom i ispravnost merenja", rekao je Nedović.
Kako je dodao, troškove održavanja snosi EPS Distribucija i to neće uticati na cenu računa za struju.

Darko Nedović je dodao da u nadležnosti EPS Distribucije nisu unutrašnje instalacije korisnika i one su odgovornost korisnika.
Лично мислим да је за потрошаче ел. енергије ово повољан Уговор и треба га потписати. Избегавају се трошкови баждарења бројила, замена осигурача, уклопних сатова, ел.бројила,..... а поготову када дође на ред замена бројила са могућношћу очитавања истих из дистрибутивних центара.
Ја сам тај Уговор потписао пре две године и примера ради, и у међувремену замењен ми је доводни кабл без наплате. Тако ше бити и код замене или баждарења бројила.

Ахам, значи грађани све палтили из својих џепова, а сада да им то поклоне
А како је ако рецмо нек охоће да прави кућу? Опет све мора да плати, и пет после да им поклони?

Иначе, јел неко некад чуо да је неком цркло брјило?

И на крају, мерење испорученог је обавеза испоручиоца, замисли да на пијацу мораш да носиш кантар. Па још и да ти траже да га поклониш.
Али овде је све наопако.

Ахам, значи грађани све палтили из својих џепова, а сада да им то поклоне
А како је ако рецмо нек охоће да прави кућу? Опет све мора да плати, и пет после да им поклони?

Иначе, јел неко некад чуо да је неком цркло брјило?

И на крају, мерење испорученог је обавеза испоручиоца, замисли да на пијацу мораш да носиш кантар. Па још и да ти траже да га поклониш.
Али овде је све наопако.
Што се тебе тиче, не мораш да тај уговор потпишеш. Слободан избор!

Што се тебе тиче, не мораш да тај уговор потпишеш. Слободан избор!
Па далеко било да ти и званично отму оно што си платио.
Него опет питам, како је кад градиш кућу, хоће ли ЕДБ да плати за приводе и бројач, или опет потрошач, па ће да траже да им поклони?
Причамо о пар хиљада евра. Шта се са фисним делом код плаћања струје, ја колико контам то је накнада за некакво одржавање, како се то уклапа у причу да ћу морати сам да одржавам оно за шта им плаћам одржавање?

Него опет питам, како је кад градиш кућу, хоће ли ЕДБ да плати за приводе и бројач, или опет потрошач, па ће да траже да им поклони?
Причамо о пар хиљада евра. Шта се са фисним делом код плаћања струје, ја колико контам то је накнада за некакво одржавање, како се то уклапа у причу да ћу морати сам да одржавам оно за шта им плаћам одржавање?
Оба питања су за Дистрибуцију која ти врши наплату ел.енергије. Овде на Форуму су само нагађања која ти неће користити. Зато, распитај се код њих и то би ти био најадекватнији одговор.
Ако ниси задовољан, можеш да раскинеш Уговор о снабдевању ел. енергијом.
Јеси ли задовољан!?

Видиш шта каже колега, не мораш уопште да имаш струју, није обавезно.
moras , inace neces ispunjavati uslove da imas porodicu , decu

smatraju nesto osnovnim ljudskim pravom a to ti ne daju

Е па ако хоћеш струју, онда буди спреман да те уцењују, да те краду и пљачкају, мање више отворено. Па ови по селима су плаћали и по више хиљада евра за прикључак, плус испод стола подмићивња.
И сад оно, даће ти повољну понуду, да им поклониш то што си платио.

Ових дана достављају нам се ови Уговори на потпис у року од 8 (осам) дана. Потписати или не потписати Уговор - питање је сад?
сигурно хоће епс да утера некако.. иначе, што би нешто нудили одједном?

ccaterpillar:
Видиш шта каже колега, не мораш уопште да имаш струју, није обавезно.

Нисам ја рекао (написао) да не мораш да имаш струју већ: ,,Ако ниси задовољан, можеш да раскинеш Уговор о снабдевању ел. енергијом''.
Али имаш могућност да склопиш Уговора са неким другим повољнијим испоручиоцем ел. енергије или да за кућне потребе (око 4 - 6 kVh) сам произведеш струју. Имаш могућности да користиш сунчеву енергију, водену енергију, енергију ветра, агрегате за струју на бензин, дизел гориво и ускоро на гас. У овом случају, најпре се добро прерачунај са трошковима изградње мини-електране, а потом са трошковима експлоатације и одржавања.
Онда си ескивирао све ове неправде ЕПС Дистрибуције.

сигурно хоће епс да утера некако.. иначе, што би нешто нудили одједном?
Није нуђење ,,ОДМАХ''!
Ја сам тај Уговор потписао 10.12.2018 г., а претходно 28.03.2018 г., извршена је контрола прикључка и мерног места и сачињен Записник на основу чега је направљен Уговор о преузимању. Дакле, то траје већ неколико година.
Највероватније да ниси обавештен. А обавештења су била у поштанским сандучићима па одувао ветар.

Ја сам тај Уговор потписао 10.12.2018 г., а претходно 28.03.2018 г., извршена је контрола прикључка и мерног места и сачињен Записник на основу чега је направљен Уговор о преузимању.
струја би требала да је џаба! или близу џаба! а она служи да се народу заврћу ј**а!

струја би требала да је џаба! или близу џаба! а она служи да се народу заврћу ј**а!
Ajd ne dzaba ali ne skuplje nego u Nevadi sa svim dazbinama. Ipak su oni kapitalisti a mi neki naslednici socijalizma.
Peres peglas , kuvas, grejes se , znaci nesto se trosi .
Internet i telefon treba da su dzabe , nekolko evra mesečno i stop, tu je pljačka , onih koj niti troše neku enromnu struju , niti grade kapitalne hidriocentrale.

Internet i telefon treba da su dzabe , nekolko evra mesečno i stop, tu je pljačka , onih koj niti troše neku enromnu struju , niti grade kapitalne hidriocentrale.
пирамидални системи измишљају разноразне начине да онемогуће народ да "акумилира капитал" - да би остао роб!
да се вратимо на струју,
да ли градимо неке електране? - не,
да ли апдејтујемо инфраструктуру? - не (или углавном не),
дакле? шта, морамо Богу творцу да плаћамо што тече дунав и врти генераторе? - не!

слажем се апсолутно и за телефон.

опет понављам - ја сам платио своју кућу и још сваке године плаћам ренту држави??

пс. одводњавање које се плаћа у војводини - одбио сам да плаћам!!!

Sigurno je neki novi lopovluk i prevara u planu, po novom ti zakače brojilo na banderu u konzervi pa ti dalje vuci kopaj kabl do kuće.

Back