Epilepsija i selidba

Како се изражавају твоји напади?

Ja se gubim na sekunde i osecam kao da se sprema nesto lose i dobijam suzenje svesti i vidim neke bele tacke i bljeskove i ako budem na jednom mestu osetim se lose i moram da hodam, pre koriscenja Keppre stalno mi je drhtao kapak desnog oka i imala sam mucnine i povracanje i tad mi se desavalo da imam i losu koordinaciju tokom hoda kada me uhvati.
A jednom sam imala napad sa gubljenjem svesti u januaru,prvo je slika pocela da mi “igra” i sve da se trese i pocelo je da mi pisti u desnom uhu i zatim sam osetila jak bol u trbuhu i nemogucnost kretanja i onesvestila sam se(bez pene i grcenja ali praceno umokravanjem”) 3min kasnije sam se probudila i idalje mi nije bilo dobro i 15 sekundi kasnije sam se ponovo onesvestila na 4sekunde..
prvi prekid svesti sam imala sa 13 godina jer sam naravno najludja od svih ja otisla da busim i stavljam pirsing u nosu i 5min posle busenja sam se samo srusila,jos nisam spavala celu noc niti jela pre toga ali ne znam da li je povezano sa tima...

nikad niti pena niti grcenje neko.. Radila sam bukvalno sve pretrage i MRI snimanja i ultrazvukove,ne znam koji vise organ nisam pregledala... dva EEG snimanja su mi bila bas bas losa cak kriticnija nego kod tipicnog epi nalaza ,uporedila sam to sa nalazima iz detinjstva i veoma su slicni samo sto su u detinjstvu bili siljak talasi a sada su brzi ostar-spor talas kompleksi... moguce da je od malena samo sto nisam gubila svest

Ти си баш закомпликовала живот себи са тим супстанцама. Алкохол, марихуана. То што си описала указује на епилепсију и нису све епилепсије исте, има на тоне облика. Користиш ли неку терапију? Ја пијем ефтил. И строго су ми забранили алкохол. Мој комшија је имао епилепсију и тако је био млад па је волео да попије и преминуо од тога.

Ти си баш закомпликовала живот себи са тим супстанцама. Алкохол, марихуана. То што си описала указује на епилепсију и нису све епилепсије исте, има на тоне облика. Користиш ли неку терапију? Ја пијем ефтил. И строго су ми забранили алкохол. Мој комшија је имао епилепсију и тако је био млад па је волео да попије и преминуо од тога.

da da.. ja sam sve to prestala,dijagnostikovana je u maju a ja sam prestala sa tim u martu, vise ne pijem ni kafu a pusim samo do 10 cigareta dnevno(nekada sam 40).Pijem keppru spomenula sam malopre,pila sam lamictal ali od njega sam dobila alergijsku reakciju sa osipom i gusenjem pa sam prestala..

Back