engleski

tab503

Ministar foruma
Administrator
Poruka
86.197
Ne znam da li je bilo i izvinjavam se ako jeste.
Ovo je prosirena verzija starog vica.

Engeski za početnike: (for beginners)

... Tri veštice posmatraju tri Swatch-sata. Koja veštica posmatra koji Swatch-sat?

aj to sada na engleskom:


... Three witches watch three swatch watches. Which witch watches which swatch watch?

Engleski za iskusne: (advanced english)

... Tri veštice promenjenog pola posmatraju tri dugmeta Swatch-satova. Koja veštica promenjenog pola posmatra koje dugme Swatch-sata?

i to na engleskom:... Three switched witches watch three Swatch watch switches. Which switched witch watches which Swatch watch switch?

Engleski u krajnjem stadiumu: (in the end?)...Tri švajcarske veštice-drolje, koje žele da budu promenjenog pola, žele da posmatraju tri dugmeta švajcarskih Swatch-satova. Koja švajcarska veštica-drolja, koja želi da bude promenjenog pola, želi da posmatra koje dugme švajcarskog Swatch-sata?

...i to još na engleskom:... Three swiss witch-bitches, which wished to be switched swiss witch-bitches, wish to watch three swiss Swatch watch switches. Which swiss witch-bitch which wishes to be a switched swiss witch-bitch, wishes to watch which swiss Swatch watch switch?
 

zharko

Zainteresovan član
Poruka
171
Па ево кад смо научили енглески да пробамо са немачким... (и ово је можда било, sorry):

Sigurno se većina Vas nekad u životu susrela sa ovim jezikom. Koliko je on zaista logičan i lak za učenje saznaćete iz teksta koji sledi.....

Dakle, nemački jezik je relativno lak. Za onog ko zna latinski, i naviknutog na padeže, nemački jezik ne predstavlja neku teškoću... To je ono što profesori nemačkog kažu na prvom času.... A onda počinju sa der, die, das, den itd, govoreći da je sve dalje u stvari logično. Znači lako.
To ćemo zato na sledećem primeru i dokazati. Kao prvo, potrebna nam je dotična Knjiga na nemačkom jeziku. Radi se o prelepoj knjizi u skupom platnenom povezu, izdatoj u Dortmundu, koja govori o običajima u plemenu Hotentota (auf Deutsch: Hottentotten).
Knjiga kaže kako kengure (Beutelraten) hvataju i zatvaraju u kaveze (Kotter), koje zatim prekrivaju tkaninom (Lattengitter) da bi ih zaštitili od nevremena. Na nemačkom se ti kavezi zovu: Kavezi prekriveni tkaninom (ili Lattengitterkotter), a kada su u njima i kenguri, to su onda Lattengitterkotterbeutelraten. Jednog dana su Hotentoti uhvatili ubicu (Attentater), optuženog da je ubio majku (Mutter), takodje iz plemena Hotentota (dakle Hottentottermutter), majku priglupog i mucavog deteta (Stottertrottel). Ta se majka na nemačkom dakle zove Hottentottenstottertrottelmutter, a njen ubica, naravno,
Hottentottenstottertrottelmutterattentater. Privedenog su zatim privremeno zatvorili u kavez za kengure (Beutelratenlattengitterkotter), iz koga je on ubrzo zatim pobegao. Svi su se odmah dali u potragu za njim, kada je jedan Hotentotski ratnik pobedonosno uzviknuo:

- Uhvatio sam ubicu (Attentater) !!!

- Ša? Koga? , upita ga poglavica.

- Pa, Lattengitterkotterbeutelratenattentater!!! uzvrati ovaj.

- Kako ? Ubicu iz kaveza za kengure prekrivenog tkaninom ??? upita poglavica.

- Da, to je Hottentottenstottertrottelmutterattentater (Ubica majke priglupog i mucavog deteta), reče ratnik.

- Pa naravno, reče poglavica, samo trebao si odmah da mi kažeš da je to u stvari
Hottentottenstottertrottelmutterlattengitterkotterbeutelratenattentater!!!

Vidite, nemački jezik je izuzetno lak, samo se treba dovoljno zainteresovati.
 
Da biste mogli da otvarate nove teme i trajno koristite svoje ime - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.