engleski

tab503

Tabana po forumu
Administrator
Poruka
114.477
Ne znam da li je bilo i izvinjavam se ako jeste.
Ovo je prosirena verzija starog vica.

Engeski za početnike: (for beginners)

... Tri veštice posmatraju tri Swatch-sata. Koja veštica posmatra koji Swatch-sat?

aj to sada na engleskom:


... Three witches watch three swatch watches. Which witch watches which swatch watch?

Engleski za iskusne: (advanced english)

... Tri veštice promenjenog pola posmatraju tri dugmeta Swatch-satova. Koja veštica promenjenog pola posmatra koje dugme Swatch-sata?

i to na engleskom:... Three switched witches watch three Swatch watch switches. Which switched witch watches which Swatch watch switch?

Engleski u krajnjem stadiumu: (in the end?)...Tri švajcarske veštice-drolje, koje žele da budu promenjenog pola, žele da posmatraju tri dugmeta švajcarskih Swatch-satova. Koja švajcarska veštica-drolja, koja želi da bude promenjenog pola, želi da posmatra koje dugme švajcarskog Swatch-sata?

...i to još na engleskom:... Three swiss witch-bitches, which wished to be switched swiss witch-bitches, wish to watch three swiss Swatch watch switches. Which swiss witch-bitch which wishes to be a switched swiss witch-bitch, wishes to watch which swiss Swatch watch switch?
 
oooh.. ovo trazhim...

hvala ti...


btw...

kako ide ovo...
neshto
:
She sells sea shells on the sea shore, but the shells she sells... something something...
 
Па ево кад смо научили енглески да пробамо са немачким... (и ово је можда било, sorry):

Sigurno se većina Vas nekad u životu susrela sa ovim jezikom. Koliko je on zaista logičan i lak za učenje saznaćete iz teksta koji sledi.....

Dakle, nemački jezik je relativno lak. Za onog ko zna latinski, i naviknutog na padeže, nemački jezik ne predstavlja neku teškoću... To je ono što profesori nemačkog kažu na prvom času.... A onda počinju sa der, die, das, den itd, govoreći da je sve dalje u stvari logično. Znači lako.
To ćemo zato na sledećem primeru i dokazati. Kao prvo, potrebna nam je dotična Knjiga na nemačkom jeziku. Radi se o prelepoj knjizi u skupom platnenom povezu, izdatoj u Dortmundu, koja govori o običajima u plemenu Hotentota (auf Deutsch: Hottentotten).
Knjiga kaže kako kengure (Beutelraten) hvataju i zatvaraju u kaveze (Kotter), koje zatim prekrivaju tkaninom (Lattengitter) da bi ih zaštitili od nevremena. Na nemačkom se ti kavezi zovu: Kavezi prekriveni tkaninom (ili Lattengitterkotter), a kada su u njima i kenguri, to su onda Lattengitterkotterbeutelraten. Jednog dana su Hotentoti uhvatili ubicu (Attentater), optuženog da je ubio majku (Mutter), takodje iz plemena Hotentota (dakle Hottentottermutter), majku priglupog i mucavog deteta (Stottertrottel). Ta se majka na nemačkom dakle zove Hottentottenstottertrottelmutter, a njen ubica, naravno,
Hottentottenstottertrottelmutterattentater. Privedenog su zatim privremeno zatvorili u kavez za kengure (Beutelratenlattengitterkotter), iz koga je on ubrzo zatim pobegao. Svi su se odmah dali u potragu za njim, kada je jedan Hotentotski ratnik pobedonosno uzviknuo:

- Uhvatio sam ubicu (Attentater) !!!

- Ša? Koga? , upita ga poglavica.

- Pa, Lattengitterkotterbeutelratenattentater!!! uzvrati ovaj.

- Kako ? Ubicu iz kaveza za kengure prekrivenog tkaninom ??? upita poglavica.

- Da, to je Hottentottenstottertrottelmutterattentater (Ubica majke priglupog i mucavog deteta), reče ratnik.

- Pa naravno, reče poglavica, samo trebao si odmah da mi kažeš da je to u stvari
Hottentottenstottertrottelmutterlattengitterkotterbeutelratenattentater!!!

Vidite, nemački jezik je izuzetno lak, samo se treba dovoljno zainteresovati.
 

Back
Top