- Poruka
- 1.071
Pa za ovo ZAŠTO, kao što rekoh:
Što se tiče ovoga sa Direktom, što misliš da moram da budem posebno bliska sa nekim da bih kritikovala neko njegovo delo? Jednostavno, on je tražio mišljenje o nečemu što je napravio, ja sam pokušala tome da pristupim što objektivnije, on je moje komentare primio k znanju i to je to, možda će nešto od toga da uvaži, možda i neće, ali to je poenta kritike - ništa što uradiš neće biti odmah savršeno, a drugi ljudi mogu da ti ukažu i na nedostatke i na dobre strane toga. Ti kao neko ko je investiran u to što radi, ne možeš uvek da sagledaš to objektivno. Zato je kritika preko potrebna stvar. Naravno, ne treba da se prihvata od nekog bolesnog duduka kompleksaša jelte, s tim se očigledno svi slažu. xD
Tvoj problem je što živiš u nekom strahu, paranoji, šta god to bilo, i pri tom se previše opterećuješ oko toga šta će drugi da pričaju i misle i saznaju. Neka pričaju šta hoće, tračaranje je normalna pojava i ne treba se na to toliko obazirati.
Pa kad se to ovako na internetu napiše i sažme onda stvarno deluje paranoično, ali u realnosti se to naravno drugačije i mnogo opuštenije manifestuje, tako da nikakve 'paranoje i straha' tu nema, više se radi o ponosu. Nisi ti shvatila šta sam ja tebi rekao za Direkta. Nije isto kad dobijaš kritike od nekoga uživo, i kad nekog znaš preko neta, on te zamoli da mu oceniš nešto i ti to uradiš. I drugo - zašto ste svi zapeli za te kritike nekakvih umetničkih dela? Ja se ne bavim umetnošću, nemam veze sa tim. Pričao sam o ljudima koji sebi daju za pravo da kritikuju druge i pronalaze im mane, a pritom se ne radi o nekoj dobronamernosti nego o čistoj zlobi i pokušaju spuštanja.
Tračarenje možda jeste normalna pojava, samo je loše kad o tebi neko tračari jer si kao budala ispljunuo sve o sebi svakome na kog si naišao. Za mene ljudi koji to rade nemaju dostojanstva, prosto. Tačno je da se na tračeve ne vredi obazirati, ali se isto tako uglavnom ne vredi obazirati na kritike, niti ih usvajati, niti dozvoljavati nekome da te kritikuje. Zašto bi ti npr. pitala za mišljenje o svojoj vezi i svom dečku neku svoju drugaricu? To je jadno. Mene to nervira, ja imam vezu sa nekim, imam probleme kakve god npr., i sad ona ide kod neke svoje drugarice da je pita šta treba da radi i još priča usput šta se dešava. Možda je to tebi ok, meni je to generalno nešto najjadnije što jedna osoba može da uradi. Pa ja prvi ne znam šta da mi se dogadja u vezi, ne bih išao kod nekog ortaka i blebetao o tome i puštao da me "savetuju", kao da sam glup i nemam pojma kako sa ženama, niti znam da rešavam svoje probleme.
- - - - - - - - - -
Ovo je ludačko vreme, sad još ispade da neko ko ne dozvoljava drugima da ga kritikuju niti otkriva drugima neke duboko lične stvari ima strah i paranoju.

Oprah Winfrey era jbg
- - - - - - - - - -
Valjda je neko razumeo na kakvu sam kritiku mislio, ili se svi prave glupi. Čuješ kritikovala mu rad sa sprejom

Poslednja izmena: