Empatija

Prema kome imamo vise empatije?
Prema ljudima ili psima/mackama?

Citajuci po drustvenim mrezama primecujem da ljude lako osudjuju i napadaju dok su sa druge strane prema zivotinjama bolecivi
Nekako deluje da bi pre pomogli macki ili psu na ulici nego coveku.
Nije to problem, nego uglavnom ljudi koji vole životinje vole i ljude i to ti je točno.

Vrlo sam sigurna da bi barem iz moje perspektive pomogli i jednima i drugima.

Nego su osjetili da možda njima i ne bi ljudi pomogli koliko u nekim slučajevima mogu psi i mačke.

Znaš da psi i mačke bezuvjetno vjeruju svojim ljudima, a znaš li da oni ne izdaju nikada svoje ljude?

Pa onda trebamo vjerojatno učiti od njih biti bolji ljudi.

Емпатичнији сам према глобалном људском друштву, нешто мање према животињама али не толико према псима, а још мање према појединачним људима или групацијама, тј. људима, тако да не знам како да се класификујем. Ја по природи уопште нисам емпатичан али емпатишем са повређеном бубом, емпатишем и са биљкама, док људе и псе не волим јер су иначе и јако слични. Према блискима готово сви могу да емпатишу, тако да претпостављам да се под емпатијом сматра колико можеш да емпатишеш са неким с ким ниси близак. Ја немам групацију људи или врсту са којима емпатишем него је то засновано на томе колико су немоћни, колико су већ запостављени од других емпатисања и колико су неагресивни.

Емпатичнији сам према глобалном људском друштву, нешто мање према животињама али не толико према псима, а још мање према појединачним људима или групацијама, тј. људима, тако да не знам како да се класификујем. Ја по природи уопште нисам емпатичан али емпатишем са повређеном бубом, емпатишем и са биљкама, док људе и псе не волим јер су иначе и јако слични. Према блискима готово сви могу да емпатишу, тако да претпостављам да се под емпатијом сматра колико можеш да емпатишеш са неким с ким ниси близак. Ја немам групацију људи или врсту са којима емпатишем него је то засновано на томе колико су немоћни, колико су већ запостављени од других емпатисања и колико су неагресивни.
Пси су много бољи од већине људи.

Back