gost 331040
Domaćin
- Poruka
- 3.329
Odličan post, jedino bih izuzela 1% ljudi, tzv. psihopata, koji su zaista izuzetni manipulatori kojima je sve smišljena hladna bez trunke emocije, igra.
Ostali su ljudi koje olako okarakterišemo tako jer se osećamo povredjeno nekad i bez razloga, nekad je neko sujetni egoista kome je lakše da upre prstom u drugog nego da pogleda i sebe.
Nekad je neko iskren u osećanjima potpuno pa negde usput nešto izbledi, ili se dese neke okolnosti ili već postoje koje sprečavaju ostvarenje, druga strana tada može da ovu prvu potpuno pretvori u čudovište i ako to nije tako.
m
I sama sam skoro bila u situaciji da nekom prilepim etiketu, kad sam bolje razmislila, kad su se stšale strasti shvatiš da se taj neko nije igrao, bila si mu draga, ali ne dovoljno. Šta sad, da ga proglasim čudovištem? Ne, isto mislim i dalje o njemu, sve ono zbog čega me je i privukao, sa sve vrlinama i manama : ))
moguće je da nas povređenost isto čini iracionalnima kao i zaljubljenost. i u jednom i u drugom slučaju vidimo i onog čega nema, predimenzioniramo kvalitete ili pak mane..sve je to meni jasnoali zašto neprestano da baratam izgovorima za suprotnu stranu ako se osećam loše, grozno, izmanipulisano, a sopstvenu krivicu koliko god da se trudim zaista ne uočavam? ne želim da optužujem i pljujem po nekome zato da bi mi bilo lakše.
nisam promenila mišljenje i ne smatram tu osobu lošom, naprotiv...svi imamo svoje razloge zašto u nekim situacijama postupimo baš tako, neočekivano, neuobičajeno, neobjašnjivo.
ali onaj "raskorak" u davanju koji si kasnije spomenula nije samo uzrok nesporazuma..to je u mom slučaju koji je po nečemu ipak specifičan (bila) suština odnosa. na tom početnom obostranom potpunom davanju i iskrenosti se sve zasnivalo...da bi se posle ispostavilo da eto, životne okolnosti, bla bla....ne..sve ima svoju granicu, pa tako i poigravanje sa tuđim emocijama čak i životom...
bio je to očigledno veliki raskorak u količini sebičnosti...ima smisla ovo što tarega kaže i taj deo je (u mom slučaju) na žalost, precizno pogođen.
ali bilo kako bilo, život teče dalje, realnost polako briše gorčinu...i kako god mi sada sve to izgledalo, da li grešim ili ne, ljubav prema njemu i dalje stanuje ovde.
ne može to tek tako da nestane u onoj spomenutoj tišini..