emocionalna preljuba vs avantura

ala ste...meni smeta ako se kreše sa droogim... i iskljoočivo mi to smeta.....jer je morala da pomisli....da joj se proboodi želja,...da mašta...i na kraju koolminacija u vidu gnoosnog čina...da neko ebe nešto šo volim....a ne smeta mi ako platonski voli sve mooškarce..čak mi je i drago šo voli sve mooškarce....i žene isto...i sve životnije.......

Volis nekog ali nekog drugog volis vise. I onda ostajes sa tim prvim, kog ne volis toliko kao drugog, zato sto ga volis? Zrtvujes svoju srecu sa nekim koga volis, zbog nekog koga volis manje?

U cemu je stos?
Pa nema stosa..Ja ljubav ne doziram.Nije mi se desilo da volim dvojicu istovremeno,ali znajuci sebe kazem,da u slucaju da se sad zaljubim u nekoga ne bih napustila muza zbog tog nekog.Prosto.
Imam sa njim istoriju dugu 14 godina koju ne bih bacila ni za sta i ni za koga.Prosli smo mnogo toga zajedno ,i dobro i lose...I sad kao zaljubim se i batalim sve to,povredim nekoga do koga mi je stalo?Nikad ne bih izdala poverenje..prosto sam takva..

Ono sto tvrdim i znam sigurno,prevarila ne bih nikada ali nikada....pa ni u smislu vracam ...
I da ljubavi vise nema,i da zavolim nekog drugog....time bi osramotila svoju djecu,sebe....tako ja vidim,osjecam....

Svidja mi se ovaj stav:)
Svaka preljuba je krst na svoj nacin
Sto sam starija sve vise mislim da bih oprostila, jer prelazim onu granicu da mi je sujeta jaca od ljubavi, dok je kod mladih ljudi uglavnom tako
Osecam se kao pas, koji nikada ne bi mogao da rasturi svoju kucu, niti bi dozvolio da to neko drugi ucini.
Ako shvata koliko ga volim, a verujem da shvata, nece to uraditi:heart:

Tema nece biti zanimljiva kao ona o rasturacicama brakova i slicnim "uljezima" ali je na neki nacin slicna i jako me zanima misljenje svih koji su u braku ili vezi i onih koji imaju bilo kakvo iskustvo sa neverom ovakve vrste.
Da li su vam po tezini podjednake emocionalna preljuba ( bez bilo kakvog fizickog kontakta) i avantura za jednu noc( bez i najmanje emocija)? Da li vasa ( ili partnerova) velika platonska ljubav prema nekome moze ugroziti vas brak? Da li verujete da je ljubav bez ikakvog fizickog kontakta podjednako jaka kao i ona sasvim intimna?Ili cak i jaca? Da li bi partneru ili sebi lakse oprostili da vas prevari onako za jednu noc i zaboravi vec sutradan na to ili bi lakse oprostili te platonske ljubavi jer eto ne verujete da covek moze uopste voleti a da nekoga ne upozna sasvim intimno?

ne znam, prevara je prevara. kad kazemo prevara obicno mislimo na preljubu, odn na seks sa drugom sa ili bez emocija. Ali neke prevare su jednostavno manje okarakterisane kao gresne. Npr ako on ili ona vise vremena provodi sa drugom tj drugaricom _kobajagi, vise paznje posvecuje, kupuje pklone, sapuce nezne reci, pruza joj emocionalnu ili drugu podrsku.... pa sta mu onda ja predstavljam u zivotu. Samo sluskinju koja ce da pere, pegla i rasiri noge. LJubav podrazumeva mnogo vise od sexa, to je uzajamno poverenje podrzavanje, razumevanje, i u dobru i u zlu. Naravno da ne treba da se odricemo starog drustva bilo ono istog ili suprotnog pola i da prestanemo da im se poveravamo, da izlazimo sa njima....i dr, samo zto sto smo stupili u brak, ali ne treba zbog njih zapostavljati bracnog druga

Back