Emocijalna prevara i kako dalje

Mogla bih oprostiti ako sam prizna, ali ne bih mogla ziveti sa prevarom...ne zbog sujete, vec izgubljenog poverenja...svi znacajni odnosi u mom zivotu bazirani su na poverenju i kad njega vise nema tesko ga je povratiti, u tom slucaju bilo bi nemoguce..zato bi bilo najpostenije i najbezbolnije da svako krene u svom pravcu...

Posten odnos je ne ocekivati ono sto sam ne mozes. Tako da ovaj post podrzavam u celosti.

Kako razumeti, prevazići i oprostiti prevaru?Da li biste mogli da živite sa oproštenom prevarom?Ja sam osoba koji je oprostio devojci,da li biste i vi oprostili prevaru,i da li bi vam u glavi bilo'prevariće me opet'?Da li imate neki primer kako vas je devojka/dečko/žena/muž prevarila-o,šta je slagala-o? Da li ste trenutno u situaciji kada razmišljate da li možete da oprostite svojoj devojci/dečku/žena/muž neke stvari (prevaru, ali onu najgoru-tzv. emocionalnu)

Ne bih mogla...
U prvu ruku kao da, oprostila... Onda bi mu vratila duplo... Pa bi jedno drugom nabijali na nos
Svaka sumnja bi izazivala svadje i svadje i svadje
I mucenje...

Mislim to je najblaza varijanta onoga sto bi se desilo :malav:

Kako razumeti, prevazići i oprostiti prevaru?Da li biste mogli da živite sa oproštenom prevarom?Ja sam osoba koji je oprostio devojci,da li biste i vi oprostili prevaru,i da li bi vam u glavi bilo'prevariće me opet'?Da li imate neki primer kako vas je devojka/dečko/žena/muž prevarila-o,šta je slagala-o? Da li ste trenutno u situaciji kada razmišljate da li možete da oprostite svojoj devojci/dečku/žena/muž neke stvari (prevaru, ali onu najgoru-tzv. emocionalnu)

To zavisi od mnogo čega. Zavisi od trenutka, od motiva, vašeg odnosa, koliko je moguće prevazići razloge zbog kojih se prevara desila.
Primera radi da li je vaš odnos bio u krizi i da li se može sad popraviti, ili je samo uhvaćena u akciji traženja bolje prilike, pa će nastaviti akciju prvom prilikom. Koliko mogu da se naslute tuđi razlozi...

Oprastam samo sebi :flert:

http://knowyourmeme.com/memes/cuck

Cim se postavljaju ovakva pitanja i preispitivanja znaci da nije oprosteno

p.s. prevare se ne oprastaju, i oni koji kazu da su oprostili sami sebe zavaravaju jer se povredjena sujeta tesko leci
jako je mali broj ljudi u stanju da predje preko prevare i oprosti, ali onako skroz
tacno

i tu postoji jos jedna bitna stvar koja se nikad ne spominje
cak i kad se neko iskreno kaje i zeli oprostaj i trazi ga i bude mu oprosteno, vise ne moze da postuje osobu koja mu je oprostila
moze da bude zahvalan, ali ne i da tu osoba smatra sebi ravnom

cim dodje do neravnoteze u tome da su jednako vazni oboje u vezi, tu vise zdrave m/z veze nema

- - - - - - - - - -

ček da pišnem nešto na ovo, pa da odem da izmanipulišem jednu koleginicu..

elem bato, pazivako

Jedini način oproštaja je - zaborav.

Sve ostalo je pričam ti priču.

Ako ne zaboraviš totalno i kompletno, neka lobotomija hipnoza ovo ono..crv će da radi uvek i da ti grebe mozak, i postavljaćeš ovakva pitanja.
covek mora da ima ozbiljnih problema sa memorijom da bi mogao da zaboravi nesto sto ga je mnogo povredilo

- - - - - - - - - -

za emocionalnu bez fizicke mozes da saznas samo ako ti je priznala ona licno

ako je priznala, pitanje je zasto je priznala nesto sto ti ionako ne bi mogao da dokazes
da bi izazvala da je ostavis posto ona nema snage da ostavi tebe?
da bi te povredila?

- - - - - - - - - -

Kako bre neko nekog uopšte može emocionalno da prevari, pa valjda u tom slučaju vara sam sebe.
ne samo sebe

Poslednja izmena:
pa, jesi li oprostio? Jesi? onda, šta te briga? ona je bila sa petnestak tipova pre tebe, i kakva je razlika u tome da li je neki od njih bio pre tebe, ili posle tebe? je li ona dobra za tebe? Dobijaš li ti od nje ono što želiš? Jesi li srećniji bez nje ili kad si sa njom?

Ako je prevarila emotivno, a ne fizički, nije kriva jer je zaljubljenost nešto što se ne kontroliše.
Ako je prevarila i emotivno i fizički, to je uradila jer je smatrala da i će ostati sa njim. Kriva je jer prethodno nije raskinula.

Ako već nije raskinula sa tobom, znači da te je držala u rezervi u slučaju da stvari krenu po zlu.
Ako se vratila, stvari su krenule po zlu.

Koliko komplikovanije?

Evo, lupam, primer:
imate malu cerkicu koju ces da vidjas jednom nedeljno ako se razvedes, i jos pomislis ako ti se zena ponovo uda posle razvoda (a verovatno hoce), mozda je taj neki novi neki manijak pa ko zna kakav ce da bude prema tvojoj devojcici, a ranije si mislio da nikad neces da budes u braku s nevernom zenom. I onda pravis neke kompromise sam sa sobom koji su ti pre te situacije bili nezamislivi.

Zivot ti pokaze ko si, bez obzira na to ko ti mislis da si.

Koliko njih sa burmama na ruci uopste ne pripada osobama koji su im tu burmu stavili za ceo zivot...

Evo, lupam, primer:
imate malu cerkicu koju ces da vidjas jednom nedeljno ako se razvedes, i jos pomislis ako ti se zena ponovo uda posle razvoda (a verovatno hoce), mozda je taj neki novi neki manijak pa ko zna kakav ce da bude prema tvojoj devojcici, a ranije si mislio da nikad neces da budes u braku s nevernom zenom. I onda pravis neke kompromise sam sa sobom koji su ti pre te situacije bili nezamislivi.

Zivot ti pokaze ko si, bez obzira na to ko ti mislis da si.

Aha, to jeste komplikovano ili komplikovanje.:)
objasni mi kako zamisljas da prevareni istog dana ne dovede kuci drugog ili drugu?
Mozda mislis da neko ima prava da postavlja uslove posle prevare?
Ko ce prevarenom da zabrani da u zajednicki krevet ne dovede drugu, da joj napravi dorucak,
da kaze deci da im je to nova mama?

- - - - - - - - - -

Kome je uzbudljivo da otvara Pandorinu kutiju mora da bude spreman na ono sto iz nje moze da izadje.

Nema dalje, strik, krov, most, whatever

Back