Emisija "Šopingholičarke"

*moonlight*

Domaćin
Poruka
4.102
Emisija je koncipirana tako da dve devojke (žene) koje se prijave na raspolaganju imaju pedeset hiljada dinara koje će potrošiti u kupovini. Ono što treba da kupe jesu odvene kombinacije za dva događaja koja odrede članovi žirija ili režija.

Devojke se najpre predstave, definišu svoje poimanje mode, trenda, svoj modni ukus, njihovi bližnji ih takođe predstave. Saznajemo šta koja od njih voli da nosi, zavirimo u njihove ormane, vidimo na njima njihove ključne tri odevne kombinacije.
Šminkeri i frizeri su takođe deo ovog tima, stoga devojke dobijaju savete kako da što bolje izraze svoju lepotu, ili prikriju nedostatke.

Tročlani žiri je takođe deo emisije i on komentariše stil devojke, stav, odevne kombinacije... I ostalo.
Devojke će biti prisutne i u studiju, gde će doneti i neke odevne predmete, pa žiri vrši odabir onoga što treba da se baci ili ostane.

Žiri ocenjuje stil i kombinacije devojaka. One sede, slušaju, i same odlučuju hoće li nešto ubuduće primeniti, promeniti, ili nastaviti po svome.
Devojka koja pobedi, dobija vaučer za kupovinu.

Jeste gledali?
Kako vam se čini?

JK u ziriju??? :lol: pa verovatno nisu zalepile kostursku glavu na celo pa nisu dobile dobre ocene :confused:

Pazi, nije bila loša. Najinteresantnije je što je precizno odvojila svoj scenski stil od stila devojaka koje nisu javne ličnosti. Čak je i rekla kako bi za 50 000 kupila milion stvari, i da stil nije stvar bogatstva, već ličnog stava, i odnosa prema stvarima.(a očekivala sam da popljuje male pare, budući da troši mnogo).
Nije od njih tražila da budu jeftine, čak je pobedila svedenija ali kvalitetnije obučena devojka.

Ukraden i na naš način prepravljen koncept emisije What not to wear. Jednu jedinu sam gledala, ne tu sa JK, već emisiju pre nje, čini mi se.
Šta reći, emisija je prst u oko običnom narodu i običnim devojakama i ženama. Devojka je, u toj emisiji, kupila cipele, vrtoglavo visokih štikli, za 19 000 dinara!!! Eeeeeej, 19 000 dinara, a ona student, valjda, u svakom slučaju - ne radi! I, koja je poruka, tj. jedna od poruka emisije??? Kako bi ta devojka, da joj sponzori emisije nisu dali pare za kupovinu, uopšte došla do para za te cipele? Zna se kako, ali nije pogodno reći glasno... Kič, foliranje, izigravanje života na visokoj nosi, glumljenje nekih modnih poznavalaca, glumljenje glamura... :roll:
... sr-a-nje kroz gusto granje... 'leba i igara, da hipnotisana masa ćuti, a devojčice i devojke sanjaju cipele od 200 evra, parfemčiće, krpice, ogrlice i prstenčiće... blud i nemoral... fuuuuuj!!!

:besna::besna::besna::besna::besna::besna::besna::besna::besna::besna:

Jooooj kakvo njesra. Mene tako nerviraju te stvari. Svaka čast devojkama koje su učestvovale, a onaj žiri ( kad sam ja gledala bili su Karleuša, Dakićka i neki cvikeraš).

Ovo čudo savetuje nekog kako da se obuče http://www.google.rs/imgres?q=jelen...131&ndsp=15&ved=1t:429,r:13,s:131&tx=31&ty=68
... i to niko ne može da dodje do reči od nje.
A Dakićka izgleda ne zna srpski pa ne ume da nadje neku domaću reč za : bejzik, trendi, FEŠNBL ( na ovu reč mi je došlo da povratim)

I za kraj kada je jedna devojka rekla za neke komade odeće koji se njima nisu dopali, da je to njen stil i ona voli takve stvari, dobila je odgovor: ,, Samo ti obuci ono što ti mi kažemo", u prevodu ,,Dušo, ostavi mozak kod kuće kad dodješ ovde"

Ukraden i na naš način prepravljen koncept emisije What not to wear. Jednu jedinu sam gledala, ne tu sa JK, već emisiju pre nje, čini mi se.
Šta reći, emisija je prst u oko običnom narodu i običnim devojakama i ženama. Devojka je, u toj emisiji, kupila cipele, vrtoglavo visokih štikli, za 19 000 dinara!!! Eeeeeej, 19 000 dinara, a ona student, valjda, u svakom slučaju - ne radi! I, koja je poruka, tj. jedna od poruka emisije??? Kako bi ta devojka, da joj sponzori emisije nisu dali pare za kupovinu, uopšte došla do para za te cipele? Zna se kako, ali nije pogodno reći glasno... Kič, foliranje, izigravanje života na visokoj nosi, glumljenje nekih modnih poznavalaca, glumljenje glamura... :roll:
... sr-a-nje kroz gusto granje... 'leba i igara, da hipnotisana masa ćuti, a devojčice i devojke sanjaju cipele od 200 evra, parfemčiće, krpice, ogrlice i prstenčiće... blud i nemoral... fuuuuuj!!!

Nema veze ovo sa what not to wear, jer u toj emisiji se prijavljuju devojke koje nemaju izgradjen stil i sve buja od emocija.
Sto se tice skupih cipela, pa u ovoj zemlji ipak ima ljudi koji to sebi mogu da priuste, ja na ovo ne gledam kao na prst u oko niti se snebivam na cene. Ne vidim zasto ovako nesto ne bi prikazivali, a vidim jednu dobru stvar, devojke mogu da pogledaju ovo, probaju da iskopiraju i prodju jefitnije. Nekoliko puta su rekli da nije obavezno da nesto kosta mnogo da bi bilo lepo.
Inace, ovo je jedna od retkih, da ne kazem jedina rijaliti emisija koja mi se dopada. Istina garderoba nije uvek nesto sto bih ja izabarala, no svejedno mi je zanimljivo da pogledam. A sto se komentara dvoje stalnih zirija tice, jesu smesni sa engleskim izrazima, ali kapiram da im je to profesionalna deformacija.

Srpski jezik je jako bogat, a onako pričaju samo pokondirene tikve. Može da se kaže: moderno, obično, svakodnevno, nešto što bi svako trebalo da ima ( must have ) i sl. Da se promeni par stvari, i da zaista dovedu neke normalne modne kreatore, i što je najbitnije da ne ponižavaju učesnike, emisija bi mogla da bude jako zabavna pa i poučna za ženski deo publike.

Ne pratim emisiju, jer me moda ne zanima, ali ne vidim zašto bi emisija uopšte morala da ima neku moralnu poruku da bi se emitovala?

To što se siromašnima ne dopada da se nekome obezbedi kuće, lep izgled, odeća ili šta već sve obezbeđuje Prva učesnicima raznoraznih emisija je njihova stvar.

meni se sviđa ova emisija. Ustvari, mislim da je pravo osveženje u programu.
Ustvari, ne sviža mi se emisija kao emisija, sviđa mi se ideja emisije.

Taj koncept-2 kupoholičarke se sastaju i počinje battle of style. Ocenjuju ih profesionalci. Sve to na zadatu, aktuelnu temu. Na kraju, bolji i dosledniji stil pobedi.

E sad, Pinkova realizacija je očajna (ništa neočekivano).
Prvo-devojke koje se prijavljuju niti su kupoholičarke niti imaju pojma o modi ni o stilovima. Treba da se sastaju modne blogerke ili umetnice ili bar devojke koje prate FTV, style.com, modne magazine, poznaju i prate dizajnerski rad i imaju neki stav o svemu tome, koje imaju svoj stil, nose odeću na svoj način, umeju da prepoznaju trendove i klasike, materjale i krojeve i nadasve umeju da kupuju (tj, znaju šta koliko komada od odeće zaista vredi, tj koliko para treba dati za šta). (hmmm, ustvari možda bi trebalo jednostavno da se prijavim). Umesto toga dolaze zaludne tinejdžerke koje se nisu još stilski a ni duhovno pronašle i mesto im je u What not to Wear a ne u emisiji koja se zove Shopingholičarke ili već kako ide ta nepostojeća reč. Stvarno BRUKA šta te devojke biraju kao odgovor na one kvazi zadatke i kolike pare troše na tako očigledne gluposti.

Drugo-žiri treba da se sastoji iz TRI Igora Todorovića a ne iz njega i dve nekompetentne a lajave spodobe. Igor Todorović je stručan, poznaje temu, razume se u konstrukcije i tkanine, trendove i stilove i on je ustvari jedini pozvan da odlučuje na tu temu. Dakićka je samoprozvana žena u trendu, voditeljka na nepostojećem jeziku i vredi li uopšte rošiti reči. Onaj treći je po pravilu zvezda nekog Reality Show-a koji je učio o stilu na Farmi ili u Velikom bratu. Dakle, toliko o žiriju. Pored Igora Todorovića kao stiliste i modnog urednika FTV, trebalo je da dovedu i nekog modnog fotografa (recimo Šveljo bi bio ok i čini mi se da voli da se eksponira na taj način) i nekog dizajnera koga treba menjati u zavisnosti od zadatka (npr Doda Komad za odlazak u pozorište, Dragana Ognjenović za razgovor za posao, Darko Kostić za novogodišnju noć, Ana Ljubinković za odlazak u diskoteku i sl). Ovakav žiri kakav je sad ne služi ničemu i potpuno je besmislen.

E sad, s obzirom na prva dva kao kombinaciju (devojke + žiri)= nije ni čudo što su pare potrošene u emisiji čist promašaj.

Eto. Inače gledam emisiju kao neko ko se amaterski zanima za modu, trenutno prelistava prefall 2012 i man fall/winter 2012/2013 i zna svašta nešto i voli, i iz takve pozicije, duša me boli što u emisiju sa dobrim i osvežavajućim konceptom za naše TV prilike (nije ni politika, ni intrige i tračevi, ni pevanje i falševi) pozivaju ovakve idiote i sa jedne i sa druge strane.

Trilijan, potpuno se slazem sa tobom.

Emisiju sam gledala samo tri puta, i to ne celu.

Prva dva puta su isle u soping u trzne centre, bili su im na raspolaganju svi butici, a sinoc sam videla jednu epizodu emisije gde su obe, jednu po jednu, pustili u neki kic butik i to je bilo sve, pa spasavaj se ko moze.

Ja pratim modu online, offline, imam casopise koji su na gomili visi od mene, ma, od tri mene.
I mogu samo da zakolutam ocima prema plafonu na komentare.
Voditeljka je bezvze, ziri takodje, takmicarke nekako smusene.

U prvoj epizodi koju sma gledala mi se dopala takmicarka kao licnost i kako se obukla, imala je bas stila i ukusa.
Njena protivnica je bila prava modna glavobolja.

Ja pratim modu online, offline, imam casopise koji su na gomili visi od mene, ma, od tri mene.
I mogu samo da zakolutam ocima prema plafonu na komentare.
Voditeljka je bezvze, ziri takodje, takmicarke nekako smusene.

U prvoj epizodi koju sma gledala mi se dopala takmicarka kao licnost i kako se obukla, imala je bas stila i ukusa.
Njena protivnica je bila prava modna glavobolja.
E baš to. Zamisao je dobra, realizacija niđe veze.
:P
trebalo je da stave profesionalan žiri (stilista, fotograf, dizajner, eventualno modni novinar), upućenu voditeljku i da naprave bar neku inicijalnu selekciju prilikom odabira devojaka za emisiju-da traže fotografije ili šta već...

Meni se svidela ona teta pomoćnik ginekologa. Ima dugačku plavu kosu i napumpana usta i fura neki Bebi Dol fazon-mislim u 3-4 epizodi da je bila. Viđala sam je u domu zdravlja Vračar (tamo radi) i znam da sam i pre emisije razmišljala kako ima tako izgrađen stil. Nije bitno da li bih ja to nosila, ali vidi se da je dosledna usvom fazonu a to je pokazala i u emisiji.

Jeste. z:)

A jel si gledala prošlu emisiju? Kako ti se čini pobednica?
Meni ona šljokičasta haljina baš bezveze, šljokice napred mi se sviđaju al je glupo što je pozadi crna. Kao da smo 1D pa je dovoljno da se našiju napred a pozadinu ti niko ne vidi. :zroll:
A voditeljka kad je rekla -ŠLJOKAVA haljina. Kao štorkava. LOL z:mrgreen:
Ali zato mi se ona bež kožna jakna sa zakovicama baš dopala. S tim što mislim da su joj prodali feleričnu jaknu - nedostaju 3-4 zakovice.

Back