Emigracija u Kanadu

• Začetnik teme Začetnik teme DMUFC
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

DMUFC

Početnik
Poruka
8
Pozdrav svima.Imam 20 godina i zavrsio sam smer Rudarski tehnicar,smer povrsinske eksploatacije, i zeleo bih da emigriram u Kanadu, preko Canadian Visa Expert, pa imam par pitanja.

-Jel neko isao preko Canadian Visa Expert, ako jeste, dali moze da mi objasni postupak?
-Kakve su sanse da se tamo zaposlim u struci?
-Kakve su plate, a kakve cene?
-Kolike su cene stanova, za iznajmljivanje, a kolike za kupovinu automobila?

Ako neko ima koristan savet, zamolio bih da mi pomogne,hvala.

Pozdrav, planiram da apliciram online za Kanadsku vizu, zavrsio sam smer Rudarski tehnicar i imam peti stepen obrazovanja.Zanima me, moze li neko da mi objasni celokupan postupak, posto na ostalim temama ima previse odgovora.Takodje me zanima koja je sansa da se zaposlim u struci tamo, kao i kolike su plate.Ako neko ima savet neka napise ovde, svaka pomoc mi je dobrodosla. Hvala unapred.

Postoji tema Kako do kanadske iseljeničke vize, nije loše koristiti pretraživač pre otvaranja nove teme jer veruj mi, o svemu je već pisano. Prelistaj pomenutu temu ili pitanje postavi tamo.

Lp,
J

Pa nemaš nigde usko vezanu temu za to, ali bezveze je otvarati teme za svako pitanje koje u suštini može da se postavi u već postojećim temama.

Kako god, na moderatorima je da te usmere, ja samo hoću da pomognem (a pošto sam urednik jednog porodičnog portala ovo je samo "profesionalna deformacija" :D )

Svako dobro i pozdrav!

Pozdrav, planiram da apliciram online za Kanadsku vizu, zavrsio sam smer Rudarski tehnicar i imam peti stepen obrazovanja.Zanima me, moze li neko da mi objasni celokupan postupak, posto na ostalim temama ima previse odgovora.Takodje me zanima koja je sansa da se zaposlim u struci tamo, kao i kolike su plate.Ako neko ima savet neka napise ovde, svaka pomoc mi je dobrodosla. Hvala unapred.

Nije mi baš najjasnije da li si se malo interesovao kako uopšte funkcionišu kanadski imigracioni programi.
Iz tvog posta mi deluje da nemaš nekog radnog iskustva a to je osnova većine programa, osima ako nemaš bliskog srodnika koji bi mogao da te sponzoriše ili oko $1.000.000 za biznis emigraciju.
Ne znam ništa o poslovima za koje pitaš ali, i ako jednog dana dođeš tamo, moraš biti svestan da naše obrazovanje ne vredi skoro ništa ako to ne licenciraš u skladu sa njihovim propisima (što, u najvećem broju slučajeva, podrazumeva povratak u školu što, naravno, košta).
Nemoj da te mrzi da pregledaš temu koju je Jančči navela pošto tamo imaš puno iskustava ljudi koji su podneli prijave ili koji su tek u postupku prikupljanja informacija. Na pretposlednjoj strani sam postavila link od kojeg bi mogao da počneš.
Pozdrav!

Radnog iskustva imam, sest meseci, posto sam bio pod ugovorom ( za koji sam iskesirao 4000 eura), to mi se vise ne isplati. Verujem da za te pare mogu da zavrsim celokupan proces emigracije.Takodje sam cuo od prijatelja iz Kanade da se tamo dosta traze Rudarski tehnicari i inzenjeri.Sa aplikacijom krecem 1 oktobra, tako da ocekujem, da ukoliko mi odobre vizu, da krenem negde oko marta-aprila sledece godine.Samo me zanima sta podrazumevas pod povratak u skolu, mislio sam da je dovoljno samo da se diploma prevede?Ako bi htela to da mi pojasnis, naravno ako ti nije tesko :) Pozdrav.

Radnog iskustva imam, sest meseci, posto sam bio pod ugovorom ( za koji sam iskesirao 4000 eura), to mi se vise ne isplati. Verujem da za te pare mogu da zavrsim celokupan proces emigracije.Takodje sam cuo od prijatelja iz Kanade da se tamo dosta traze Rudarski tehnicari i inzenjeri.Sa aplikacijom krecem 1 oktobra, tako da ocekujem, da ukoliko mi odobre vizu, da krenem negde oko marta-aprila sledece godine.Samo me zanima sta podrazumevas pod povratak u skolu, mislio sam da je dovoljno samo da se diploma prevede?Ako bi htela to da mi pojasnis, naravno ako ti nije tesko :) Pozdrav.

Stvar je u tome da mnogi poslodavci traze ili kanadsku diplomu ili kanadsko iskustvo.

Back