Emancipacija zena

Pojma nemam na koje "lako" tacno ljudi misle. Ponekad bas lako i bude, ali ko da zna u ovom ludom vremenu sta sve moze da se izvrne, sasvim nezavisno od nas.

Ono sto sam primetila za mnoge ljude je to da nisu spremni na promene, ne zele da se "uklope" ni u sta sto je van njihovog poimanja posla. Sede i cekaju "pravi" posao, najcesce drzavni.
Ko je u privatnom poslu bio i jedan jedini dan, sa sopstvenim kapitalom, zna koliki rizik nosi takav izbor. Izvesna nezavisnost je uvek satisfakcija, ali samo za hrabre i spremne za igru na sve ili nista.

- - - - - - - - - -

Lukrecija, smaras kad nije po tvom, nece ni da bude, evo obavestavam te, zato od*ebi.

uzivaj udavacho u tudjim parama, dok ti traje izgled i ne zameni te neka mladja, i ne krsti puteve sa mnom vise

- - - - - - - - - -

ups, ovo 'udavacha' da se razume kao 'namigusha'

zato i veze/brakovi pucaju tako lako
za najmanji problem odma razlaz, drama...komedija, ako ima djece...tragedija
valjda je sve lakse nego trazit kompromis i naci zajednicki jezik; graditi neku stvarno zajednicku pricu i bedem
Ma imam kod poznanika situaciju: privatni posao klimav, nema para i sta da se radi, krenuli da kukumavce? U isto vreme imaju kucu po glavi clana porodice, kazem izdajte jednu studentima, u drugoj pustite neku porodicu, preuredite lokal i izdajte, ma samo sto me ne ubise: zar u nase tudji ljudi?! :zeek: More mars, ja se jos zabrinula. :roll:

Usadilo se ono "nekada" u gene valjda, pa se ceka posao, stan, k-15, decji dodatak, sve da padne s neba. Niko nije spreman ni kakav kompromis, ni privremeni, o radikalnom da i ne pricamo.

- - - - - - - - - -

uzivaj udavacho u tudjim parama, dok ti traje izgled i ne zameni te neka mladja, i ne krsti puteve sa mnom vise
- - - - - - - - - -
ups, ovo 'udavacha' da se razume kao 'namigusha'
O, pa bas si se potrudio. :lol:

p.s.Uzivala bi neka i kod tebe, da ih imas. ;)

Ma imam kod poznanika situaciju: privatni posao klimav, nema para i sta da se radi, krenuli da kukumavce? U isto vreme imaju kucu po glavi clana porodice, kazem izdajte jednu studentima, u drugoj pustite neku porodicu, preuredite lokal i izdajte, ma samo sto me ne ubise: zar u nase tudji ljudi?! :zeek: More mars, ja se jos zabrinula. :roll:

Usadilo se ono "nekada" u gene valjda, pa se ceka posao, stan, k-15, decji dodatak, sve da padne s neba. Niko nije spreman ni kakav kompromis, ni privremeni, o radikalnom da i ne pricamo.

- - - - - - - - - -

pa nismo svi pravljeni da znamo pravit pare
cak ni kad imamo start
nisu oni za to krivi, mozda su jednostavno takvi...a vremena zaebana i sta ces...

pa nismo svi pravljeni da znamo pravit pare
cak ni kad imamo start
nisu oni za to krivi, mozda su jednostavno takvi...a vremena zaebana i sta ces...
Ma znas ono, potrebno je da se neki period premosti, da se ne zagazi dublje, ali ne, oni biraju da cekaju. To cekanje meni nije jasno. Postoje situacije gde si nemocan i cekas, nemas izbora, ali kad ga imas, pa izadji malo iz okvira i olaksaj sebi.

Ma znas ono, potrebno je da se neki period premosti, da se ne zagazi dublje, ali ne, oni biraju da cekaju. To cekanje meni nije jasno. Postoje situacije gde si nemocan i cekas, nemas izbora, ali kad ga imas, pa izadji malo iz okvira i olaksaj sebi.

upravo je izlazenje iz te sigurne zone najveci problem mnogim ljudima
ja mogu reci da sam to donekle prevazisla kad sam prvi put dala otkaz
nije lagodno, al je veselo i opstajem(o) nekako
naravno, u dvoje je lakse, al plivala bi i solo...mada to sad vise ne mogu i ne zelim zamisljat, ako me kapirash

upravo je izlazenje iz te sigurne zone najveci problem mnogim ljudima
ja mogu reci da sam to donekle prevazisla kad sam prvi put dala otkaz
nije lagodno, al je veselo i opstajem(o) nekako
naravno, u dvoje je lakse, al plivala bi i solo...mada to sad vise ne mogu i ne zelim zamisljat, ako me kapirash
Razumem potpuno. Najteze je da se prvi put presece. Tada valjda "umre" vecina strahova. Svaki naredni put kad se nesto menja vec znas koliko kosta ono "hvala, bicu malo nezavisna".
I bude vise puta "sta mi je ovo trebalo, a mogla sam lepo negde od 9 - 5..." e, tad uskace partnerska podrska. :lol:
Nisam skrojena za kolektive, sreca da sam to imala na pameti oduvek. :lol:

Razumem potpuno. Najteze je da se prvi put presece. Tada valjda "umre" vecina strahova. Svaki naredni put kad se nesto menja vec znas koliko kosta ono "hvala, bicu malo nezavisna".
I bude vise puta "sta mi je ovo trebalo, a mogla sam lepo negde od 9 - 5..." e, tad uskace partnerska podrska. :lol:
Nisam skrojena za kolektive, sreca da sam to imala na pameti oduvek. :lol:

Definitivno si moj covek,udajem se triput za tebe,ko Liz za Bartona.:heart:

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Ako i na to nisu spremni ne znam na sta jesu,dala si im odlican predlog. Nista ne otudjuju,nista ne rizikuju a ostvaruju prihod od imovine. Imovina koja nije u funkciji je trosak,umesto da donosi dobit. I jos je visak. Ne vredi,coveku mozes sve da das...oisim pameti.

Pa to ti pricam...ja sam samo od toga bezala, ali zbog ovog "duze" koje je ponekad razvuceno u nedogled, izgovorim recenicu od koje sam pobegla jos u vreme kad sam u srednjoj skoli bila na praksi i to na najlepsem mestu, u biblioteci. :lol:

u mom slucaju cesto bude duze
al sad kad imamo dijete ucim novu lekciju, cini mi se, kako da stvari zavrsim onda kad to meni odgovara
jer sad vise nisam u poziciji da toliko...izlazim u susret

Definitivno si moj covek,udajem se triput za tebe,ko Liz za Bartona.:heart:
- - - - - - - - - -
Ako i na to nisu spremni ne znam na sta jesu,dala si im odlican predlog. Nista ne otudjuju,nista ne rizikuju a ostvaruju prihod od imovine. Imovina koja nije u funkciji je trosak,umesto da donosi dobit. I jos je visak. Ne vredi,coveku mozes sve da das...oisim pameti.
Kad sam u tesnom meni mozak radi neprekidno. :lol: I kako su me opteretili tim razgovorom, ja zabrinuto (kao sto bi sebi) kazem gde vidim izlaz, a oni "nece da im neko upropascava... bla bla". OK, bar da znam da ne brinem uludo. :roll:

- - - - - - - - - -

u mom slucaju cesto bude duze
al sad kad imamo dijete ucim novu lekciju, cini mi se, kako da stvari zavrsim onda kad to meni odgovara
jer sad vise nisam u poziciji da toliko...izlazim u susret
A sto mislis, odakle meni ovoliki nocni sati? :lol:
Sami smo sa muzem, oduvek, bez baba i deda i familije... onda tako to ide kad zivis svoj izbor. I nikada ne bih drugacije, da se razumemo.

]Kad sam u tesnom meni mozak radi neprekidno. :lol: I kako su me opteretili tim razgovorom, ja zabrinuto (kao sto bi sebi) kazem gde vidim izlaz, a oni "nece da im neko upropascava... bla bla". OK, bar da znam da ne brinem uludo. :roll:[/B]

- - - - - - - - - -

Sami smo sa muzem, oduvek, bez baba i deda i familije... onda tako to ide kad zivis svoj izbor. I nikada ne bih drugacije, da se razumemo.

Posto zivis na lepoj turistickoj destinaciji predlozi prijateljima da otvore hotel. Sve lepo srede,upicane,zaposle osoblje...ali kljuc u vrata.Gde da im ulaze tudjinci i skrnave njihovu imovinu. :rotf:

Kad sam u tesnom meni mozak radi neprekidno. :lol: I kako su me opteretili tim razgovorom, ja zabrinuto (kao sto bi sebi) kazem gde vidim izlaz, a oni "nece da im neko upropascava... bla bla". OK, bar da znam da ne brinem uludo. :roll:

- - - - - - - - - -

sto se toga tice mi imamo srece - njegovi i moji su vise nego ok
pomognu kako i kad mogu tipa uskoce da je pricuvaj, posalju svasta nesto iz dalmacije ( sto ovdje ne mozemo nac uglavnom), odlicni su bake i deke, a imaju i vlastite zivote, ne zive "kroz nas"

Kako ja gledam na stvari, emancipova žena je ona koja radi ono što želi, od svog rada uspeva da obezbedi pristojnu egzistenciju, okolina (a naročito partner i porodica) je vole, poštuju i cene.

Hmmmm... koliko ima, i da li uopšte ima u zemlji Srbiji emancipovanih ljudi?

Kada kažem ljudi, ne mislim na muškarce, nego na pripadnike ljudskog roda.

ajmo vizualno, neke mrze da chitaju sta je zenska emancipacija

nemo se brise nije fer, ovo su stvari koje su mainstream stvari

Pogledajte prilog 342597

- - - - - - - - - -

a evo je ucetiljica, pokazuje kako to ide, deci u osnovnoj skoli:
http://m.cdn.blog.hu/hu/humbug/image/jacksonville-florida-sex-education-teacher-suspended.png

CommonCoreDildoSchool.jpg

Poslednja izmena:

Back