ELITA

ELITA​

Mi smo elita- stari bogovi​
Posmatramo svet sa vrha piramide​
Na temelje sveta postavili smo karijatide​
Očnjaci su nam oštri, na glavama rogovi.​

Deca smo Velike Zveri,​
Klanjamo se Tamnome Princu​
Mi crvi smo sumnje, sejemo otrovnu klicu,​
Okupljamo kovene, otvaramo tamne dveri.​

Čarobna frula naš je izum​
Guramo svet u ludilo Abisa​
Sejemo strah, oružje je apokalipsa​
Silujemo duše, uništavamo um.​

Svetu vašem bliži se kraj​
Horde demona sve bliže su površini,​
Vi stojite nemoćni u mraku i tišini​
Skinite skramu, ne postoji raj.​

Amaunet;bt150968:
Postoji delo koje je pisao čičica na pustom ostrvu. Nije ništa manje ekstremno od ove pesmice, šta više... delo se zove "Jovanovo Otkrovenje" i radikalno je do bola, ali postoji kvaka, deo je Svetog Pisma, poznatijeg po imenu Biblija. E kada se takvi iskazi nalaze u Bibliji, to je opravdano i umetnička sloboda je... pa, slobodna je :lol: A kada se pojavi neko kao Adept, odmah su mnogi spremni da cuckaju, klate glavom levo-desno i roštiljaju :think:
SVI imamo tamu u sebi, ali osudama se ne oslobađamo iste, nego joj služimo :hvala:

:klap:

Valeria;bt150973:
Osuda zla je činjenje zla...
Covi ne osuđuje-Covi dobro svima hoče i dela koliko stigne i može lagacno bez trzanja... I najgori i zli su Coviju dobri i voli ih jer zna da boluju velike boli...
Zlo boli čak i intelektualca koji se igra umetničkih zločki..A dobrota mu blagotvorni melem na rane zla...Voli vas sve Covi (i nije na nečemu-kasnije na Prazdroju-na reci...):heart::heart::heart:

adeptus;bt150932:
Lejla...

Izvinite, nisam vas prepoznao... Je l to profesionalna deformacija? :lol:

Umetnost je sloboda... Dakle nema ograničenja ni kada je u pitanju lepo- ružno... ;)

Ne,nije deformacija,Adeptus...to je dijagnoza (profesionalna,naravno).:lol:

Umetnosti nema bez slobode,jasno je to...
Ovde nije u pitanju "lepo-ružno",mnogo diskutabilnije stvari su u pitanju...ali o tome ne bih,jer blog nije mesto za polemiku oko "svetlosti i tame",već odgovardajući pdf. na Forumu.

Mojih komentara na tvom blogu će biti samo kada je u pitanju literarni post koji ne dovodi u pitanje osnovne ljudske vrednosti (a one su,priznaćeš,univerzalne).
Tvoji postovi koji se neće (ipak smo mi svi mi manje-više subjektivni u tumačenju izrečenog tj.egoistični) slagati sa mojim uverenjima bilo koje vrste,neće imati moj komentar.

Komentar je dat bez namere da bude shvaćen na drugačiji način,osim da pruži pojašnjenje komentatora.
I to bi bilo to...nema potrebe nastavljati bespredmetnu diskusiju.:)

Hvala na podrobnom objašnjenju Lejla... :lol:
Ne komentarisanje literarnih postova koji dovode u pitanje osnovne ljudske vrednosti, dovodi u pitanje preispitivanje istih- najpre ličnih... Samoanaliza ili samokritičnost, da kažemo...
Što se toga tiče, kao i nabujalog ega... Primarni cilj moje poezije (egoistično reče? :lol: ) jeste introspekcija, a zašto ne baciti udicu somčićima koji troše dane samo da bi bili upecani? Da li sam ludi optimista ako verujem da će iko od njih, zaobići ego, pristupiti introspekciji, i izvući makar pouku?
Dijagnozu ne bih suviše komentarisao jer je isključiva. :)

Poslednja izmena:
Osnovne ljudske vrednosti su univerzalne i kao takve ne podležu preispitivanju (ličnom ili introspekciji kako ti to nazivaš), Adeptus...:)
(By the way....introspekcija je mnogo složeniji pojam za kontekst u kome ga ti upotrebljavaš..;))

A svakako nisi ti ludi optimista...tebi bi odgovaralo drugo imenovano i objašnjeno značenje profila koji te opisuje.
But...because I work (only and always ) for the money,you must be refuse for your own a personality inventory...sorry,dear. :sad2:

Sada videh tvoj "aneks" komentara,pa da dodam i moj:
Navedena dijagnoza nije isključiva...ima svoje argumente,moraš da mi veruješ na reč (profesionalnu,a ne rodjačku,drugarsku,pionirsku i tome slično,naravno..:cool: )

:lol:

...

Poslednja izmena:
adeptus;bt151095:
Hvala na podrobnom objašnjenju Lejla... :lol:
Ne komentarisanje literarnih postova koji dovode u pitanje osnovne ljudske vrednosti, dovodi u pitanje preispitivanje istih- najpre ličnih... Samoanaliza ili samokritičnost, da kažemo...
Što se toga tiče, kao i nabujalog ega... Primarni cilj moje poezije (egoistično reče? :lol: ) jeste introspekcija, a zašto ne baciti udicu somčićima koji troše dane samo da bi bili upecani? Da li sam ludi optimista ako verujem da će iko od njih, zaobići ego, pristupiti introspekciji, i izvući makar pouku?
Dijagnozu ne bih suviše komentarisao jer je isključiva. :)
Ne bih da se upuštam u neke diskusije u blogu-redovno sam na filozofiji-psihologija nema dinamiku...Radi se o delu superega s kojim se rađamo,a koji ja zovem plamićak dobrote...Ili ga razgoriš ili ga pogasiš glupostima raznovrsnosti zala...Dalje-ima tema o dobru-postavila Valerija-pa može tamo da vidimo šta je šta...POZZ.

lejla.al.dbuni;bt151113:
Osnovne ljudske vrednosti su univerzalne i kao takve ne podležu preispitivanju (ličnom ili introspekciji kako ti to nazivaš), Adeptus...:)
(By the way....introspekcija je mnogo složeniji pojam za kontekst u kome ga ti upotrebljavaš..;))

A svakako nisi ti ludi optimista...tebi bi odgovaralo drugo imenovano i objašnjeno značenje profila koji te opisuje.
But...because I work (only and always ) for the money,you must be refuse for your own a personality inventory...sorry,dear. :sad2:

Sada videh tvoj "aneks" komentara,pa da dodam i moj:
Navedena dijagnoza nije isključiva...ima svoje argumente,moraš da mi veruješ na reč (profesionalnu,a ne rodjačku,drugarsku,pionirsku i tome slično,naravno..:cool: )

:lol:

...

Lejla, svi mi radimo za novac, iako je godina volontera... :mrgreen: :lol:
Ljudske vrednosti su univerzalne... Da... Primećuje se šablon...
Pitanje za tebe (i za ostale) zašto se nazivaju "vrednosti"?
Što se aneksa tiče...
"Moraš da mi veruješ na reč" ne prolazi ni kod dvogodišnjeg deteta... O argumentima koji se zasnivaju na radu dva čoveka nemam nameru da raspravljam... Svi se svode na nivo korenske čakre...

Back