Eliminacijom Djindjica uklonjen je poslednji zastitnik Kosova

kapetanmark

Legenda
Poruka
59.118
autorska tema

Zoran Djindjic, toliko osporavan u vreme milosevica i njegovih pudlica seselja vucica...

Po padu Milosevica, 2000te u oktobru, iduce godine se radilo na formiranju kakve takve vlasti pa je ona oformljena posle izbora a djindjic je postao premijer. Krajem 2002ge godine pred novu godinu je u razgovoru sa osobom od poverenja govorio da sada kada se malo stalo na noge, privremeno stoi se tice formiranja vlasti (napomenuo je da zna da je ona veoma klimava i sa mnogima u njoj koji su neprijatelji srbije, poput canka ali je rekao da je on budala i da ce se njkega psole politicki osloboditi i napustiti ga, nije canak jedini kojeg je pominjao...)

Rekao je da sada u 2003oj se mora krenuti sa planom o KOSOVU, JER CE ODGADJANJE POKRETANJA PITANJA I POCETKA OSTVARIVANJA REZOLUCIJE 12 44 BITI KONTRAPRODUKTIVNA ZA SRBIJU I DA SE NEMA VREMENA CEKATI

rekao je da treba insistirati na stavkama iz rezolucije da se pocnu primenjivati i ako recimo jednu tacku odbiju ili drugu trecu pa i cetvrtu petu... sestu ce morati da PRIHVATE , ne mogu sve da odbijaju

ima vrlo zanimljiv video o djindjicu i kosovu...

minut 10.45 , kada kaze, ja sam na tas stavio jednu stvar za koju SMATRAM DA JE OD NACIONALNOG INTERESA, ako moji prijatelji u svetu kazu e sad si nas razocarao onda oni nisu moji prijatelji!

djindjic je najvaio krajem 2001ve pred novogodisnju noc intervju engleskim i americkim medijima , gde ce predstaviti plan o kosovu. upozoren je i od dobrice cosica da za takvo nesto moze da ode glava... rekao je da se ne plasi id a nemamo drugog izbora...

u februaru 2002ge djindjid daje svoj intervju bbcu cnn i posle mesec dana ga nema?

slucajnost?

eliminisan je od strane krimosa u srbiji i ljudi iz crvenih beretki, specijalne jedinice kojom je komandovao dojucerasnji krimos i pripadnik legije stranaca i arkanovih jedinica legija...

dakle udbaska ceda su ga eliminsala...

ocito po nalogu zapada.

a danas vidimo da posetioc silerove gosn ceda rpasak je deo vlasti, vidimo idraskovica u paketu... vidimo icanka u saradnji sa vucicem...

dakle???

djindjic je bio od onih politicara koji su mislili da mogu da koriste zapad dokle im odgovara a da ga posle zavrnu...

ocito ne moze...

danas smo svedoci zavrsnih igara na kosovu...
]

a ko nas brani i zastupa?

djindjic je bio jedini politicar koji je iskreno zeleo da brani kosovo

Osim toga, u nekoliko svojih izjava o Kosovu sa početka 2003. Đinđić žestoko kritikuje međunarodnu zajednicu i govori da je “poslednji trenutak za razgovore o Kosovu“. Kako kaže, “međunarodna zajednica jedno govori, a drugo radi“.

“Sistematski se eliminiše bilo kakva veza Srbije i Kosova i Metohije, od zakonodavstva, carinskog i poreskog sistema, do raspolaganja državnom imovinom i međunarodnog predstavljanja. Srbija niti sprovodi bilo kakve nadležnosti ili prava na Kosovu i Metohiji, niti je takvo što predviđeno u budućnosti. To su činjenice i one su neprihvatljive za Srbiju i suprotne su sa zvaničnim međunarodnim dokumentima", naveo je Đinđić 19. januara 2003.

Ovo što sada imate je najgore – bela smrt, u snegu ste, mislite da vam je lepo, a postepeno umirete. Morate da se probudite i da tog trenutka kažete da ste u opasnosti. Kosovo je opasnost za srpsku državnost, rana kroz koju može da nam iscuri poslednja kap krvi. Moramo da je zatvorimo na neki način. Maksimalno povoljno za sebe, ali uz kompromis sa drugom stranom, sa Albancima koji na Kosovu žive“, izjavio je Đinđić u svom poslednjem intervjuu iz 21. februara 2003. godine.

posle ovog intervjua je eliminisan

Đinđić je tada pisao i tadašnjem britanskom premijeru Toniju Bleru:

“Kao što možda znate, Kosovo polako stremi nezavisnosti. Nijedan ozbiljni alternativni koncept nije prodiskutovan u međunarodnoj zajednici. Većina svetskih lidera radije ne razmišlja o ovoj temi u nadi da će se rešenje samo prirodno pojaviti. Opšta, iako implicitna pretpostavka je da će kroz nekoliko godina kosovske institucije preuzeti najvažnije funkcije, uključujući garancije za prava etničkih manjina. To će se zvati multietničko Kosovo iako će broj nealbanaca biti zanemarljiv, ako ih uopšte bude. Oni koji su prognani iz svojih kuća ostaće zauvek beskućnici”, piše Đinđić Bleru.

On tu apeluje da se pitanju Kosova mora pristupiti “bez odlaganja i na odgovarajućem nivou” i Bleru nudi, kako kaže, "nekoliko tema za razmišljanje".

“Prva opcija je federalizacija u kojoj bi Albanci i Srbi imali sličan status kao Muslimani i Hrvati u BiH. Ovo rešenje bi omogućilo dovoljno garancije Srbima da uživaju svoja prava u skladu sa samoupravom na Kosovu. Ovakvo konstituisano Kosovo bi imalo asimetričan status u odnosu na Srbiju - više od pokrajine, manje od federalne jedinice. Druga opcija, u slučaju da prva ne uspe, ugledala bi se na Kipar, sa teritorijalnom demarkacijom, ali nepromenjenim granicama. U ovom slučaju, Srbi bi organizovali svoj politički život uglavnom u severnom Kosovu. Treća opcija u slučaju da ove dve ne uspeju, biće promena granica sporazumom. U tom slučaju, srpska nacionalna zajednica bi dobila svoj deo teritorije”, ističe Đinđić.

a bler? taj krvolok i ubica kako ga je nazivao vucic postaje vucicev savetnik?

POSLEDNJI DJINDJICEV INTERVJU DAT ZAPADU
Đinđić je o Kosovu pričao i u svom poslednjem intervjuu koji je dao 21. februara 2003. godine. (za tri nedelje je vec bio eliminisan)

“Rezolucija 1244 je Srbiji uzela atribute suverenosti na Kosovu, a to su zakonodavna, sudska, izvršna vlast i pitanje bezbenosti. Teorija je bila ’mi ćemo to da zadržavamo u nekom depou dok se odnosi ne srede, a onda ćemo videti kako ćemo da podelimo to između Beograda i Prištine; sigurno ne kao što je bilo ranije, dakle da Kosovo bude provincija u okviru Srbije, ali ne ni da Kosovo bude nezavisno’. Svi su pristali na to i mi smo. Rekli smo ’u redu, privremeno će međunarodna zajednica da sprovodi suverenitet na Kosovu’. Međutim, šta se onda desilo – oni su otvorili taj depo i počeli atribute vlasti da prenose na lokalne strukture... Zakonodavna vlast se suvereno obavlja u parlamentu Prištine, vlada je potpuno autonomna u odnosu na Srbiju... Čitav taj proces ide ka tome da će sve biti preneto na lokalne, albanske strukture i međunarodna zajednica će reći ’e sad da vidimo kako će Beograd i Priština da sarađuju, stvorena su dva potpuno nezavisna politička i ekonomska sistema i vi ih harmonizujte, a ako ne možete evo vam pet godina, 10, 50, ali ste van svih evropskih integracija’. E, tako ne može“, naveo je Đinđić.
i narode jel bio u pravu? jeste

Kako je rekao, shvatio je da se jedne strane priča o odlaganju, a da se za to vreme “izvan paravana stvara država“:

“Onda sam ja podigao prašinu i digao paniku oko toga. Ništa na svetu ne možete da uradite ako ne proizvedete krizu... Ako nemate krizu niko se onda vama ne bavi. Stvorio sam krizu i rekao da se status Kosova odmah reši. Kažu, nije vreme. Pa što ga onda rešavate svakodnevno ako nije vreme? Zašto dajete parlamentu Kosova da odlučuje o nečemu što je u nadležnosti centralne države? Zašto utvrđujete granične prelaze ka Albaniji a ne pitate Beograd? ’Pa, dobro, kao, to...’ Nije dobro, to ne može da bude dobro“.

Đinđić je tu naveo i nekoliko faza za koje smatra da su neophodne u procesu rešavanja pitanja Kosova.

“Prva faza je stvaranje raspoloženja u svetskom mnjenju da se pokrene pitanje Kosova. Druga je da mi izložimo ideju kako to pitanje može biti rešeno – moja prva ideja je federalizacija u kojoj su Srbi konstitutivni narod koji će imati svoje institucije u okviru zajedničkih institucija. Mi bismo kao Srbija onda dali vreme takvom Kosovu da profunkciniše ako može. Ako ne može, idemo dalje“, rekao je Đinđić.

djindjic je pokrenuo pitanje kosova i bio eliminisan ubijen.

Napravljen je primer šta će biti ukoliko se mešaš u ono što treba samo da sprovodiš...
Namerno se sačekalo sve, da ipak ne bi bili očigledni motivi...

Nažalost platio glavom. Vredi li bilokakva politika da daš život?
Ukoliko je stvarno ubijen. JFK je smetao, kamoli političar sa Balkana...

“Onda sam ja podigao prašinu i digao paniku oko toga. Ništa na svetu ne možete da uradite ako ne proizvedete krizu... Ako nemate krizu niko se onda vama ne bavi. Stvorio sam krizu i rekao da se status Kosova odmah reši. Kažu, nije vreme. Pa što ga onda rešavate svakodnevno ako nije vreme? Zašto dajete parlamentu Kosova da odlučuje o nečemu što je u nadležnosti centralne države? Zašto utvrđujete granične prelaze ka Albaniji a ne pitate Beograd? ’Pa, dobro, kao, to...’ Nije dobro, to ne može da bude dobro“.

Đinđić je tu naveo i nekoliko faza za koje smatra da su neophodne u procesu rešavanja pitanja Kosova.

Prva faza je stvaranje raspoloženja u svetskom mnjenju da se pokrene pitanje Kosova. Druga je da mi izložimo ideju kako to pitanje može biti rešeno – moja prva ideja je federalizacija u kojoj su Srbi konstitutivni narod koji će imati svoje institucije u okviru zajedničkih institucija. Mi bismo kao Srbija onda dali vreme takvom Kosovu da profunkciniše ako može. Ako ne može, idemo dalje“, rekao je Đinđić.

djindjic je pokrenuo pitanje kosova i bio eliminisan ubijen.

ovaj intervju zapadu je dao 21. februara 2003 a ubijen je posle nepune tri nedelje

jasno kao dan i zasto

Pragmatičar.

Plus pametan.
kazes vredi li nbilo kakva politka da das zivot?

on je branio suvernetiet svoje zemlje svoju zemlju i tu nema cene, nista nije iznad svoje zemlje

time sto je pokrenu opitanje rezolucije 12 44 samo je pokazao da je bio zastitnik srbije i srpskog interesa

bio je pametan ali ne dovoljno svestan da posto je bio potpomognut zapadom u stvaranju politicke karijere da ce moci ejdnog dana da se okrene...

dok su danasnji sa sve vucicem dacicem vulinom cankom cedom praskom u stvari titoisticka bagra i ceda udbe , izdajnicka bratija

sa eliminaicjom djindjica je eliminsano kosovo iz srbije

kazes vredi li nbilo kakva politka da das zivot?

on je branio suvernetiet svoje zemlje svoju zemlju i tu nema cene, nista nije iznad svoje zemlje

time sto je pokrenu opitanje rezolucije 12 44 samo je pokazao da je bio zastitnik srbije i srpskog interesa

bio je pametan ali ne dovoljno svestan da posto je bio potpomognut zapadom u stvaranju politicke karijere da ce moci ejdnog dana da se okrene...

dok su danasnji sa sve vucicem dacicem vulinom cankom cedom praskom u stvari titoisticka bagra i ceda udbe , izdajnicka bratija

sa eliminaicjom djindjica je eliminsano kosovo iz srbije
Ne budali.

Đinđića su ubili njegovi kriminalci. Bio je to mafijaški obračun.
botino vuciceva

155543_loncar_ls.jpg

kriminalci koji su ga ubili , zemunski klan u saradnji sa aparatom udbe crvenim beretkama (zvezdan jovanovic je pre arkanovih tigorva i beretki bio obican sloser sa kosova) su imali svoje PRIJATELJE U BOLNICAMA . znas ono kad nekog zele likvidirati pa ne uspeju onda im njihov covek zavrsi posao u bolnici...

prepoznajes li botino ovog desno pored spasojevica? vidi Boga ti , dr zlatibor loncar , dojucerasnji VUCICEV MINISTAR ZDRAVLJA, je u stvari dr ubica?

zalim botino, ti kriminalci koji su dobili instrukcije da ga ubiju su prijatelji u stvar vucicevih danasnjih ministara!

samim tim i vucicevi prijatelji ili ti bratija iz iste kuhinje i pod istom komandom , titoisticke udbe...

botino vuciceva

155543_loncar_ls.jpg

kriminalci koji su ga ubili , zemunski klan u saradnji sa aparatom udbe crvenim beretkama (zvezdan jovanovic je pre arkanovih tigorva i beretki bio obican sloser sa kosova) su imali svoje PRIJATELJE U BOLNICAMA . znas ono kad nekog zele likvidirati pa ne uspeju onda im njihov covek zavrsi posao u bolnici...

prepoznajes li botino ovog desno pored spasojevica? vidi Boga ti , dr zlatibor loncar , dojucerasnji VUCICEV MINISTAR ZDRAVLJA, je u stvari dr ubica?

zalim botino, ti kriminalci koji su dobili instrukcije da ga ubiju su prijatelji u stvar vucicevih danasnjih ministara!

samim tim i vucicevi prijatelji ili ti bratija iz iste kuhinje i pod istom komandom , titoisticke udbe...
Do juče ste pričali o tom Đinđiću sve najgore.

Back