ELICEA I CIPRALEX

Da, i jedno i drugo spadaju u ceste nezeljene efekte. Ako imas etiketu leka, na njoj imas napisane sve nezeljene efekte, rasporedjene po ucestalosti, pa mozes da potrazis sta od navedenog mozes da ocekujes.

Moja majka ga koristi nedelju dana i simptomi se ne smanjuju ... Ja sam procitala da prve dve nedelje cak mogu biti pojacani simptomi depresije a da se to kasnije normalizuje i da se osoba oseca dobro.Nju ta mucnina nervira kao i talasi vrucine, zato sam i pitala da li neko iz iskustva moze da potvrdi da su ta nezeljena dejstva prosla nakon te dve nedelje?

Moja majka ga koristi nedelju dana i simptomi se ne smanjuju ... Ja sam procitala da prve dve nedelje cak mogu biti pojacani simptomi depresije a da se to kasnije normalizuje i da se osoba oseca dobro.Nju ta mucnina nervira kao i talasi vrucine, zato sam i pitala da li neko iz iskustva moze da potvrdi da su ta nezeljena dejstva prosla nakon te dve nedelje?
Molim vas ... Da li neko moze da mi potvrdi da su ti talasi vrucine na koje se majka zali, bezazleni i da je to jedna od normalnih reakcija na pocetak koriscenja leka ....pije lek Elicea vec deset dana ali ta vrucina kako ona kaze, ne prolazi ...

Poslednja izmena:
Maco, ako se nalaze na listi poznatih nezeljenih efekata kao cest nezeljeni efekat (a nalaze se), onda su svakako jedna od, uslovno receno, normalnih reakcija na ovaj lek. Ako pored toga nema drugih problema, nije strasno. Ako se javljaju i neki ozbiljniji simptomi, treba da se javite svom lekaru na pregled.

Hvala na odgovoru, potrebna mi je podrska jer se i sama plasim da je to mozda znak da joj treba promeniti lek.Ona inace ima i mucnine ali za to su nam rekli da se desava, mucnina prodje nakon sat do dva ali ta vrucina traje stalno sa malim periodicnim oscilacijama u intenzitetu.Ja ovako kao laik tumacim kako se to serotonin bori sa njenom depresijom.

Ja sam onaj dan pomesao, radilo se o CIPROCINAL leku, sada sam se setio....

On ima trouglic a nije SSRI za depresiju.

s5030061.jpg

Back