Elektronska cigareta

...kako stojis sa ciscenjem jesi li navezbao ili kod nove opreme nema ciscenja?

Ma, kud i kamo lakše za održavanje.
Odšrafi se onaj središnji deo iz atomizera (valjda - grejač, ono što ima fitilj)
i gurne pod česmu sa mlakom vodom, koja u trenu spere sav mataloženi nikotin.
To si isto uradi sa atomizerom, promućka mlakom vodom.
E, ja ostavim sa strane da se samo osuši na sobnoj temperaturi.
I to stoji 2 - 3 dana.
Za to vreme, uzmem nov atomizer (kupio sam 2 rezervna i 1 su me častili) i nov grejač
(kupio sam ih 10, a još imam neotpakovanih 8).
Kad se to isprlja, uradim isto kao i prethodno, koje je već suvo i spremno da se koristi....
Ma, divota jedna.
Jeste, malo je žešće koštalo, ali se isplatilo....
Taj postupak radim, prosečno jednom u 10-tajk dana.
Nema žice, namotavanja i onih silnih gluposti o kojima smo ranije razgovarali....

Ma, kud i kamo lakše za održavanje.
Odšrafi se onaj središnji deo iz atomizera (valjda - grejač, ono što ima fitilj)
i gurne pod česmu sa mlakom vodom, koja u trenu spere sav mataloženi nikotin.
To si isto uradi sa atomizerom, promućka mlakom vodom.
E, ja ostavim sa strane da se samo osuši na sobnoj temperaturi.
I to stoji 2 - 3 dana.
Za to vreme, uzmem nov atomizer (kupio sam 2 rezervna i 1 su me častili) i nov grejač
(kupio sam ih 10, a još imam neotpakovanih 8).
Kad se to isprlja, uradim isto kao i prethodno, koje je već suvo i spremno da se koristi....
Ma, divota jedna.
Jeste, malo je žešće koštalo, ali se isplatilo....
Taj postupak radim, prosečno jednom u 10-tajk dana.
Nema žice, namotavanja i onih silnih gluposti o kojima smo ranije razgovarali....

...e pa bravo...
...ja kupila ono sto su mi devojke rekle da bi kao bilo lakse i bolje..ali nisam bila zadovoljna, napila se ulja
jedno jutro doslo mi da placem od muke..pa jos nekako iskupam fitilj i sve ode dodjavola...eno sve stoji
ne koristim to...
...druzim se starog nacina i solidno je...jes da je ciscenje grejaca ili atomizera kako ga zovu kod eCab cigarete malo
komplikovano, ali sve u svemu je ok...sad 6-og ce biti punih 5 meseci a ja koristim fakticki 4-ti atomizer tek...solidno je to
rekla bih...nisu preskupi...

- - - - - - - - - -

....nego gde su nam drugarice?

....Novembarka se nije javila sto godina, ne znam ni da li pari jos uvek...a ni ostale se ne pojavljuju...

Inače za one koji ne znaju ništa o dva glavna sastojka koja se nalaze u tečnostima za cigarete

PG - propilen glikol
koristi se u dve dijametralno sprotne stvari, u propolis kapima za decu kao rastvarač i takođe kao antifriz. Nemojte da vam to 'antifriz' odjekne u glavi kao neka opasna hemija, jedno od svojstva propilen glikola jeste da mu je tačka mržnjenja daleko niža od vode, pa se iz tog razloga koristi kao antifriz. Jedina svrha antifriza je da ne dozvoli zamrzavanje, ništa više. E sad, nemojte opet da vas buni ni ovo 'rastvarač', nije u pitanju nikakva kiselina koja nešto rastvara, voda je jedan od najjačih rastvarača poznatih čoveku, koja može rastvoriti gotovo svaku materiju.
VG - ili vegetable glycerin, tzv biljni glicerin,
koristi se u pripremanju kolača, kao i u smesi za fondan za torte.

Slede najčešći mitovi vezani za elektronske cigarete , ali i činjenice koje ih razotkrivaju:

Mit br. 1:

E-cigarete su štetne po zdravlje jer je nikotin štetan po zdravlje.

Činjenica:

Iako nikotin stvara zavisnost, studije su pokazale da je njegova štetnost po organizam minimalna. Ono što tradicionalne cigarete zaista čini štetnim po zdravlje su aditivi, dim i hemikalije koje su im dodavane u procesu proizvodnje.

Mit br. 2:

E-cigarete su opasne jer niko ne zna šta je zapravo u njima

Činjenica:

Postoje proizvođači u koje možete da se uzdate, a to su oni koji objavljuju listu sastojaka e-cigareta koje proizvode. Tako potrošač sa sigurnošću može da zna šta se nalazi u proizvodu koji upotrebljava.

Ukoliko izvršite pretragu svakog od ovih sastojaka na internetu, definitivno ćete znati šta udišete upotrebom e-cigarete.

Mit br. 3:

E-cigareta može eksplodirati u lice konzumentu.

Činjenica:

Ukoliko koristite e-cigaretu prema priloženom uputstvu, to se ne može dogodtiti. Međutim, ako zanemarujete uputstva za upotrebu e-cigarete ili koristite baterije koje nisu predviđene za model koji koristite, ovo je moguće da se desi.

Mit br. 4:

E-cigarete sadrže opasne hemikalije, kao i tradicionalne cigarete

Činjenica:

Opet, ovo zavisi od brenda, ali generalno ne sadrže hemikalije. Ukoliko se informišete o najsigurnijim, pouzdanim brendovima, isključićete mogućnost da kupite falsifikat koji može sadržati hemikalije i dolazi od sumnjivog proizvođača.

Mit br. 5:

E-cigarete mogu da izazovu rak.

Činjenica:

Ovaj mit je u potpunosti netačan. Elektronske cigarete ne sadrže duvan i ne ostavljaju katran u plućima, stoga ne postoje glavne kancerogene komponente koje bi dovele do zdravstvenih problema, što nije slučaj i sa dimom cigareta.

Mit br. 6:

E-cigarete ne sadrže nikotin.

Činjenica:

Patrone koje se stavljaju u E-cigarete mogu i ne moraju da sadrže nikotin. Odluka koju će patronu koristiti je na potrošaču. Patrona može biti u potpunosti bez nikotina, a može i sadržati od 6-18 mg nikotina.

Mit br. 7:

E-cigarete imaju ružan ukus.

Činjenica:

S obzirom da e-cigarete predstavljaju relativno nov proizvod na tržištu, još uvek se usavršavaju po pitanju ukusa koji ostavljaju u ustima. Međutim, mnogi proizvođači su postali svesni važnosti ovog faktora kod konzumenata e-cigareta, pa su tome i prilagodili ukus koji cigareta ostavlja u ustima.

Mit br. 8:

E-cigarete izazivaju veću zavisnost nego tradicionalne cigarete.

Činjenica:

Ovo je u potpunosti netačno. Zavisnost koje one ostavljaju može se predstaviti samo u smislu zadovoljstva i praktičnosti, ali ovo ne podrazumeva nikotinsku zavisnost koja je veća nego pri upotrebi tradicionalnih cigareta.

Mit br. 9:

Para koja izlazi iz e-cigareta je isto što i dim koji šteti pasivnim pušačima.

Činjenica:

Ovaj mit ne može biti dalji od istine nego što jeste. Para je u slučaju e-cigareta doslovno para, ne dim. Para e-cigareta nema miris i ni na koji način nije štetna ili smetajuća za sve koji je udišu.

Mit br. 10:

E-cigarete sadrže antifriz.

Činjenica:

Netačno. Ovo je verovatno najčešći mit koji kruži o e-cigaretama. Zašto bi proizvođači e-cigareta sebe izložili riziku da budu teško optuženi za prodaju proizvoda koji sadrži visoko-toksične hemikalije?

Svaki poznat brend, koji je uspešan u prodaji e-cigareta i koji namerava da nastavi ovu tradiciju, neće nikako koristiti opasne hemikalije kao što je antifriz u proizvodnji e-cigareta.

a ne znas kad je otvorio temu o propolis kapima i kukao kako mu gori jezik posle konzumiranja istih..a ovamo miksuje antifriz i ko zna koju hemiju i pusi...hehe

Tema o propolis kapima nema veze sa propilen glikolom, zato što su propolis kapi za odrasle razređene u etanolu a ne PG-u. Kapi za DECU su razređene u PG-u.
Propilen glikol, kao i biljni glicerin nisu štetni i netoksični su, da je drugačije ne bi se koristili u prehrambenoj i farmaceutskoj industriji pri pravljenju lekova i hrane.
Ne čuh da je neko umro od konzumiranja PG-a, iako i sam oba sastojka svakodnevno unosiš u organizam, ali ti eto, dao si doktorske studije na Harvardu, pa znaš bolje o štetnosti prehrambenih namirnica od nas smrtnika.

Ne odgovori ti, licemeru, voziš li auto, truješ li ljude oko sebe? Bacaš li smeće, truješ li ljude oko sebe svojim izmetom?
Znaš da serinjaš da pušači nekoga truju ali kada trebaš da se suočiš sa tim da i ti truješ druge na druge načine, samim svojim postojanjem, onda nestaješ dok se to ne zaboravi...

E-cigarete sadrže antifriz.

Činjenica:

Netačno. Ovo je verovatno najčešći mit koji kruži o e-cigaretama. Zašto bi proizvođači e-cigareta sebe izložili riziku da budu teško optuženi za prodaju proizvoda koji sadrži visoko-toksične hemikalije?

Svaki poznat brend, koji je uspešan u prodaji e-cigareta i koji namerava da nastavi ovu tradiciju, neće nikako koristiti opasne hemikalije kao što je antifriz u proizvodnji e-cigareta.

Uvek preporučujem lično istraživanje. Dakle, PG se u kombinaciji sa destilovanom vodom, koristi kao netoksični antifriz. On JESTE antifriz, odnosno sam propilen glikol ima tačku mržnjenja od -45C.
Samo zato što se ista supstanca koristi u različite svrhe, ne znači da je toksična, to je mit.

http://www.etazgrejanje.com/katalog/netoksicni-antifriz-n-ant/

Postoji antifriz koji je na bazi etilen-glikola. On ima nižu tačku mržnjenja od -51C

Dakle, zamislite, postoji više od jedne vrste antifriza. :roll:

Štirak u prahu recimo, koji se koristi za pranje veša, je najobičniji kukuruzni skrob, od kojeg se prave recimo žele bombone. Da, baš taj koji se stavlja u veš mašinu. Kukuruz. Ništa više.

http://www.tehnologijahrane.com/hemijahrane/skrob

Deco, za razliku od vas, ja sam tehničar kuvarstva po struci, i moram poznavati sastojke. :lol:

Poslednja izmena:
94Uo1UW.jpg
HpWf2D4.jpg
t72ElOB.png

Prilozi

• 94Uo1UW.jpg
    94Uo1UW.jpg
    51,2 KB · Pregleda: 9
Poslednja izmena od moderatora:
nisam pusac.godinama sam se mucila da propusim hahahaah ono u drustvu na kafi i slavljima ali nije islo :-)(sada mi je drago sto je tako) ali sam pre neki dan probala e-cigarete i bas mi se nije svidelo.svakakvih ukusa od voca.cveca i cigareta i mislim da se je to samo mucenje. vuces onu cuclicu kao lud.izbacujes paru na sve strane a nemoze da te pridje zelja cigarete. u okruzenju imam par osoba koji su na e-cigaretama i vuku ka ludi one cuclice.pre bi ispusili cigaretu ugasili i zavrsili a sada samo cuclaju :-)

..kako ko...ja sam pre tri nedelje kupila bocicu 10ml tecnosti i imam sigurno jos za 4 dana....ponasam se kao da pusim pravu cigaretu, nisam nervozna,
potpuno mi zadovoljava sve potrebe za nikotinom....i stura je punih 5 meseci da nisam ni jedan jedini dim povukla niti imam ikakvu zelju....zivele e-cigarete:ok::super:

Kupila novi iphone pa sam tamo na forumu iscitavala fore i fazone...ja i dalje koristim onaj nastavak ma ecabu,samo ih ja imam vise pa ih na 10 dana operem i osusim...puno mi je ljepsi ukus nego na starom atomizeru i rjedje se cisti,a oni grijaci su jako jeftini za zamjenu...evo ti ponovo uputstvo:
Onaj gornji fitilj kad je mokar polako skini pincetom i ostavi sve 1 dan da se osusi.kad se osusi uradi przenje zice(dryburn).vidim da si jedan fitilj unistila.nema veza rezervni ti kosta 2€

Poslednja izmena:
Kupila novi iphone pa sam tamo na forumu iscitavala fore i fazone...ja i dalje koristim onaj nastavak ma ecabu,samo ih ja imam vise pa ih na 10 dana operem i osusim...puno mi je ljepsi ukus nego na starom atomizeru i rjedje se cisti,a oni grijaci su jako jeftini za zamjenu...evo ti ponovo uputstvo:

...ja sam se ono jedno jutro nesto zeznula, "napila" se ulja, pa jos nekako dok sam pokusavala da ocistim iscupala fitilj...i od tad se vratila na staro:)
..nisam vise ni pokusavala...a i oblik samog usnika mi je malo nezgodan, ovaj na eCab-u mi je laksi za koriscenje...ili sam navikla..mozda uzmem novi
grrejac da probam jos jednom, videcu jos...ne zurim ustvari nigde, kako vreme prolazi sve se vise navikavam i na to ciscenje...

...cestitke za iphone...uzivaj u koriscenju:)

Kad sipas ulje ne smijes u onu metalnu cijev to je za dovod vazduha,neko polako niz zid klira.ja koristom bocicu sa iglom za to.i kad uspem ulje udjem urolanim papirom gore kroz cijev da posusim ulje.a meni vise prija taj usnik od onog pljosnatog na ecabu...hvala za iphone 5s,predivan je

Kad sipas ulje ne smijes u onu metalnu cijev to je za dovod vazduha,neko polako niz zid klira.ja koristom bocicu sa iglom za to.i kad uspem ulje udjem urolanim papirom gore kroz cijev da posusim ulje.a meni vise prija taj usnik od onog pljosnatog na ecabu...hvala za iphone 5s,predivan je

...moja deca imaju, ustvari imale su obe, starijoj letos neko ukrao nisu ga nasli kazu u mup-u nema,ako im je verovati...a onaj ko ga je uzeo mogao je samo da ga baci,
jer je imala 3 sifre na njemu...sad koristi onaj sa trafike sto kupis za 10e i imas toliko kredita..:(..cuvaj posto su vesti, prosto su joj ga ispred ociju odneli, a da nije videla..

...pa kao znam to...ali sam malo zurila, i eto desilo se....izgleda da bi spric bio dobar za to, mada na ovim joteh bocicama ima bas fini onaj spic za sipanje, a opet mi se desilo..treba
da kupim novi atomizer pa da pokusam opet, mada rekoh taj usnik mi je cini mi se najveca muka...nekako mi nezgodan skroz...

Back