Elektronska cigareta

Isti slucaj. :klap:

Najiskrenije me uopste ne vuce smrdljusa.

Zabavljam se kombinacijama ukusa tecnosti, eksperimentisem, uzivam.:flert:
Baš tako, ni mene ne vuče uopšte. Koje tečnosti ti pariš?
Ja sam trenutno na kafi (Ritchy Liqua) koju uglavnom parim pre podne, a predveče mi se dopada Cigar (Joye)... u početku mi se kafa uopšte nije dopadala, no sada mi je odlična.
Sledeća tura biće neka čokolada, koju nameravam da mešam sa nekom duvanskom tečnošću... mljac!

Ja parim Hangsen USA mix u kombinaciji sa Joyetech Ry4 i malo Dekang badema. Druga kombinacija mi je D. Gold sa malo Dekang badema.

Od gotovih tecnosti za sad mi je omiljen Ry4.

U planu su mi Desert rose i Oriental mix od duvanskih aroma, a od ostalih vanila, cokolada i ozon.

So many to try....:kolac:

Ti cvete čega god se dohvatiš u rekordnom vremenu postaneš ekspert. Čitam te tamo, nisi ni godinu dana na forumu, a već sve znaš o virtualnom zaljubljivanju i šta se u tom procesu zapravo događa. Ovde na temi barataš terminologijom znači ko da si lično osnivač sajta o elektronskim cigaretama; zamišljam kako se uz štopericu obučavaš da rasklopiš cigaretu bez gledanja ko šiptar kalašnjikova.
Dobro sam odabrao koga ću da pratim na svom putu ka eventualnoj kupovini cigarete. Lajk.

Ti cvete čega god se dohvatiš u rekordnom vremenu postaneš ekspert. Čitam te tamo, nisi ni godinu dana na forumu, a već sve znaš o virtualnom zaljubljivanju i šta se u tom procesu zapravo događa. Ovde na temi barataš terminologijom znači ko da si lično osnivač sajta o elektronskim cigaretama; zamišljam kako se uz štopericu obučavaš da rasklopiš cigaretu bez gledanja ko šiptar kalašnjikova.
Dobro sam odabrao koga ću da pratim na svom putu ka eventualnoj kupovini cigarete. Lajk.
... a da me samo vidiš kad ispred sebe raširim šrafciger, pincetu i ostalu skalameriju, te rasklopim atomizer i pročačkam oko fitilja i grejača, sa sve nalakiranim dugim noktima.... kakav ekspert; ekspert nad ekspertima :lol:

Što se zaljubljivanja tiče, pa i mi cveće imamo dušu, zaljubljivu :rumenko:

Poslednja izmena:
Znači smorila sam se:( Čitam ovaj forum e cigarete i što više čitam sve mi je manje jasno. Popljuvaše umbrellu načisto. I šta da kupim sada. a taman sam odabrala, Hocu neku da radi. Da joj traje baterija, da mi ne crkne posle 7 dana. I citam ovo sto je Grof napisao, to slicno citam i od ljudi na tom forumu. Mislim, ne želim da se nerviram sa njima kad vec ima toliko loseg iskustva.
Može neka pomoć - koja je najbolja, gde da je poručim-kupim? Kupicu i rezervne delove, sve sta treba - samo niti znam sta treba niti gde da kupim :dash:

Oprosti ako sam bila pomalo gruba.... učinilo mi se da "soliš", ali molim da se u moju odbranu uzme to da ljudi uglavnom sole kad vide elektronsku (još uvek je to prilično nepoznata sprava), pa se zalomilo da tebi "odsolim" :lol:

Elem, meni je krenula četvrta nedelja kako sam samo na elektronskoj, a bila sam dugogodišnji strastveni pušač.
Tako da... kako ide ona reklama za kosmodisk.. izgleda šašavo, ali ja više ne pušim :)
Ma nemo se izvinjavas, Skajdenserka i Grof me kao poznaju, znaju da nism agent provokator.

Nego sa i ja pusac(ica) koji kao ostavlja duvan, slusamj, citam za te leketronske cigarete, niti sam nekoga videla da to pusi niti
imam predstavu kako to izgleda pa se zato muvam ovde.

Nego, ajde, sve cu da shvatim, ali me zanima da li kada se pocne sa tim elektronskim zaista nema covek vise potrebe za pravim.
Znam da mi je pitanje glupo, al ajde:D

Znači smorila sam se:( Čitam ovaj forum e cigarete i što više čitam sve mi je manje jasno. Popljuvaše umbrellu načisto. I šta da kupim sada. a taman sam odabrala, Hocu neku da radi. Da joj traje baterija, da mi ne crkne posle 7 dana. I citam ovo sto je Grof napisao, to slicno citam i od ljudi na tom forumu. Mislim, ne želim da se nerviram sa njima kad vec ima toliko loseg iskustva.
Može neka pomoć - koja je najbolja, gde da je poručim-kupim? Kupicu i rezervne delove, sve sta treba - samo niti znam sta treba niti gde da kupim :dash:

Najbolje su Joyetech baterije. Kliromizer ti treba veci da bi bilo vise pare.

Parfimerija Stellina u Zemunu nudi "probnu voznju" - ima objasnjeno na forumu e cigarete.

Ma nemo se izvinjavas, Skajdenserka i Grof me kao poznaju, znaju da nism agent provokator.

Nego sa i ja pusac(ica) koji kao ostavlja duvan, slusamj, citam za te leketronske cigarete, niti sam nekoga videla da to pusi niti
imam predstavu kako to izgleda pa se zato muvam ovde.

Nego, ajde, sve cu da shvatim, ali me zanima da li kada se pocne sa tim elektronskim zaista nema covek vise potrebe za pravim.
Znam da mi je pitanje glupo, al ajde:D

Nije ti glupo pitanje.
Ne, uopšte !
Evo ti mog primera, pa izvlači zaključak....

Moja rođaka, koja je pušila paklo onih finih, mekih, blagih, damskih
ušla je pre par meseci u "avanturu" i sa elektronskom.
Sada je, uz elektronsku, "krpi" oko 5 kom. dnevno...
Lepo.
E, sad, pazi moj slučaj,
Ja, koji sam godinama arčio oko paklo ipo na dan, krenuo sam sa elektronskom
4. aprila o.g.
Koristim tečnost bez primesa kojekakvih ruža, tulipana, čokolada, pomorandži....
Čist duvanski šmek. Sa 18 % nikotina.
OD 4.IV o.g. NISAM PIPNUO DUVANSKU CIGARETU.
Moju potrebu za nikotinom zadovoljava elektronska......
A, da ne spominjem da imam 4-5 x duži pušački staž od rođake.

ZNAČI, PRAVILO JE DA PRAVILA NEMA ! SVE JE INDIVIDUALNO, KAKO KOD KOGA .....!
Negde sam pročitao da jedna popušena cigareta skraćuje život za 10 min.
Stravično !
Ne znam da li da verujem ?
Ako je to istina, ja već trošim poslednje godine sledećeg života.....!

Aj', uzdravlje !

Nije ti glupo pitanje.
Ne, uopšte !
Evo ti mog primera, pa izvlači zaključak....

Moja rođaka, koja je pušila paklo onih finih, mekih, blagih, damskih
ušla je pre par meseci u "avanturu" i sa elektronskom.
Sada je, uz elektronsku, "krpi" oko 5 kom. dnevno...
Lepo.
E, sad, pazi moj slučaj,
Ja, koji sam godinama arčio oko paklo ipo na dan, krenuo sam sa elektronskom
4. aprila o.g.
Koristim tečnost bez primesa kojekakvih ruža, tulipana, čokolada, pomorandži....
Čist duvanski šmek. Sa 18 % nikotina.
OD 4.IV o.g. NISAM PIPNUO DUVANSKU CIGARETU.
Moju potrebu za nikotinom zadovoljava elektronska......
A, da ne spominjem da imam 4-5 x duži pušački staž od rođake.

ZNAČI, PRAVILO JE DA PRAVILA NEMA ! SVE JE INDIVIDUALNO, KAKO KOD KOGA .....!
Negde sam pročitao da jedna popušena cigareta skraćuje život za 10 min.
Stravično !
Ne znam da li da verujem ?
Ako je to istina, ja već trošim poslednje godine sledećeg života.....!

Aj', uzdravlje !

Znam da si bio strastven pusac, zato mi je i stalo do tvog misljenja.

Ja licno takodje ne bih mogla da udisem parfeme ( ne bi me to nikako ispunjavalo, cak mi je to nekako i odvratno, ali ok, svako ima svoj ukus, svako svoju kupus),
a ako sam dobro razumela ove elektronske su ustvari sa nikotinom ( ove koje ti puckas), ali bez tera jer je zapravo ter to od cega dobijamo karcinome i kojesta
jos.

Skajdenserka rece da je na tebi koju ces dozu nikotina da udises? Ti uzimas istu kao sto si je uzimao i sa normalnim cigaretama?

Ja vas ovde malo gnjavim jer me interesuju stvarna iskustva ljudi kojima verujem. Inace, svakako da o tehnickom delu cele te yebade
mogu da se informisem na netu.
Aj , jos jedno pitanje pa necu vise.:D
Odes ti tako u bircuz, drustvo oko tebe pusi, ti pijuckas ( nema veze sta) i da li onda pocnes da vadis tu skalameriju ( mislim na ovu cigaretu;))
ili pusis iskljucivo u svoja cetiri zida?

Pušiš elektronsku najnormalnije u društvu.
Naravno da se vadi skalamerija, koga briga za okolinu.... da ne spominjem da ima više fensi i manje fensi.... moja je 100% fensi, pravi modni dodatak.... jedino joj nedostaje neko ogledalce, laser da osvetlim put u mraku, ili onaj komplet švajcarskih noževa :lol:

Inače, ne znam gde živiš, ali u Bg ima da se uzme elektronska "na probu" na jedan dan, kao što je Skydancer pisala (parfimerija Stellina), pa da vidiš da li ti je to to.
U početku je najbolje koristiti tečnosti sa visokom dozom nikotina da bi ostavljanje klasičnih uz prelaz na elektronsku bilo potpuno i što bezbolnije (ja sam počela sa 16-18 mg/ml), no ima i onih koji počnu sa najjačom dozom, tj. 24mg/ml.
A arome... ima ih raznih. Suština je da, dok ne počneš, ne znaš šta će ti se dopasti. Nijedna tečnost sa ukusom duvana nije kao prava cigareta... koliko god ukus bio približan, ne može biti 100% isti jer nedostaje sagorevanje svega i svačega u pravoj cigareti (u krajnjoj liniji i onog papira), a ovo je samo isparavanje. Ja sam krenula sa duvanskim, no vrlo brzo sam poželela da probam i neduvanske i pomešam ih, pa sam uzela kafu npr. U suštini, mogu da kažem da mnogo više uživam u ukusima elektronske, nego klasične. Klasična mi sada užasno smrdi, i nema tih para za koje bih se vratila na klasične, a računaj da sam pušila kutiju dnevno 15+ godina, i to jačih cigareta.

Poslednja izmena:
Ja sam takodje krenula sa duvanskom aromom, 18 mg (pusila sam 2 pakle Dunhill-a dnevno), a onda sam pocela da eksperimentisem.

Smanjila sam nikotin spontano na 16 mg.

Razne arome i miksevi mi prijaju zavisno od doba dana, raspolozenja, okolnosti...

Vocne jos nisam probala, nekako me ne privlace.

U drustvu parim najnormalnije.

Klasicne cigarete mi sada smrde.

Poslednja izmena:
Ja sam takodje krenula sa duvanskom aromom, 18 mg (pusila sam 2 pakle Dunhill-a dnevno), a onda sam pocela da eksperimentisem.

Smanjila sam nikotin spontano na 16 mg.

Razne arome i miksevi mi prijaju zavisno od doba dana, raspolozenja, okolnosti...

Vocne jos nisam probala, nekako me ne privlace.

U drustvu parim najnormalnije.

Klasicne cigarete mi sada smrde.
Meni je pre sama pomisao da pušim neke voćne cigarete bila bljak, no sada bih probala višnju i bananu, pomešanu sa nekom duvanskom aromom.
Tek sad otkrivam koliko sam, u stvari, ja žena modernih shvatanja, sklona eksperimentiranju :malav: ..... šta će biti nakon te višnje, ne smem ni da zamislim :lol:

Vronskom je već neko odgovorio pa da se ne ponavljam. Inače (jbg, sad ne znam da li smem da turim link), ko ima karticu, članstvo na Paypal i sl. a uz to mu se ne žuri, neka pogleda cene na fasttech.com i uporedi ih sa cenama kod nas, naročito u "UmRela":mrgreen: šiteli.

Ne, nije mi odgovoreno !
Na ono što sam te pit'o, a u vezi tvog ranijeg stava i izbora
jedinstvenog kompleta električne cigarete.
I dalje je otvoreno ittanje - šta tačno kupiti (taksativno pobrojano)
i gde kupiti u Beogradu ?

Grofe, idi u parfmeriju "Stellina" u Zemunu, ili u "Eliquid" koji se nalazi u TC "Piramida" i na još par mesta u Bg, oni imaju dobru opremu.
Ponesi svoju Ambrelu, reci im šta očekuješ od cigarete i šta ti je važno, i oni će ti preporučiti nešto što valja i objasniti kako se čisti i održava.

Ima raznih stvari, raznih baterija, kliromizera, start paketa i delova.. meni je npr. super Joyetech egoC cigareta sa kapacitetom baterije od 650mah koja može da se pari i dok se puni, dok neko drugi, nakon par meseci parenja poput tebe, već želi i istražuje neke jače mašine koje pružaju određena autoštelovanja. Zato je najbolje otići direktno u radnju, videti šta sve postoji na licu mesta, uzeti u ruku, probati, čuti savete ljudi koji se time već dugo bave.... pa će ti i lakše biti da se odlučiš.

Poslednja izmena:
Grofe, idi u parfmeriju "Stellina" u Zemunu, ili u "Eliquid" koji se nalazi u TC "Piramida" i na još par mesta u Bg, oni imaju dobru opremu.
Ponesi svoju Ambrelu, reci im šta očekuješ od cigarete i šta ti je važno, i oni će ti preporučiti nešto što valja i objasniti kako se čisti i održava.

Ima raznih stvari, raznih baterija, kliromizera, start paketa i delova.. meni je npr. super Joyetech egoC cigareta sa kapacitetom baterije od 650mah koja može da se pari i dok se puni, dok neko drugi, nakon par meseci parenja poput tebe, već želi i istražuje neke jače mašine koje pružaju određena autoštelovanja. Zato je najbolje otići direktno u radnju, videti šta sve postoji na licu mesta, uzeti u ruku, probati, čuti savete ljudi koji se time već dugo bave.... pa će ti i lakše biti da se odlučiš.

Prilično poznajem Zemun, iako sada živim u sasvim drugom kraju.
Momkovao sam u Zemunu.....
Kaži mi gde se nalazi ta parfimerija "Stellina" ?
U kojoj ulici ?
Čiji program zastupa ta "Stellina" ?
Kaži, ako znaš...!

Zmaj Jovina 23, Zemun

E sad, ja nisam nikad tamo bila niti sam kupovala kod njih (svoju cigaretu kupila sam u eliquid-u), ali su vrlo hvaljeni na e-cigserbia forumu jer prodaju originalne Kanger, Joyetech i ostale proizvode, za razliku od Umbrelle koja prodaje noname baterije i kliromizere, tzv. kopije, lepeći na njih svoj logo i dajući garanciju od 7 dana.

Edit: gde god da odeš (oni ili eliquid), ponesi svoju postojeću cigaretu da vide šta si pušio, pa da bi ti lakše preporučili nešto za dalje, traži da ti pokažu i objasne kako se čiste delovi (bitno je da kliromizer/atomizer koji kupiš ne mora ceo da se menja, već samo zamenske glave koje ćeš sam rastavljati i čistiti, pa tek kad dotraju kupiti nove - napominjem jer ima kliromizera gde nije moguće menjati samo glave).

Poslednja izmena:
Ne, nije mi odgovoreno !
Na ono što sam te pit'o, a u vezi tvog ranijeg stava i izbora
jedinstvenog kompleta električne cigarete.
I dalje je otvoreno ittanje - šta tačno kupiti (taksativno pobrojano)
i gde kupiti u Beogradu ?

Treba da kupiš ovo i baš ovde:
http://eliquid.rs/baterije/joyetech-passbaterija-1000mAh
i ovo, takođe možeš tu:
http://eliquid.rs/kartomizeri/ego-cc24-kliromizer

Onda odeš na preporučeni forum i pročitaš apsolutno sve šta ti treba o tom kliru i o njegovom održavanju. Ako nećeš i mrzi te da održavaš, onda odmah kupi i ovo:
http://eliquid.rs/delovi-oprema/cc_glave_kliromizera
pa menjaj.
Link za temu o održavanju ti je dala @kao cvet...

Treba da kupiš ovo i baš ovde:
http://eliquid.rs/baterije/joyetech-passbaterija-1000mAh
i ovo, takođe možeš tu:
http://eliquid.rs/kartomizeri/ego-cc24-kliromizer

Onda odeš na preporučeni forum i pročitaš apsolutno sve šta ti treba o tom kliru i o njegovom održavanju. Ako nećeš i mrzi te da održavaš, onda odmah kupi i ovo:
http://eliquid.rs/delovi-oprema/cc_glave_kliromizera
pa menjaj.
Link za temu o održavanju ti je dala @kao cvet...

Hvala ti !
E, ovo je od - do !
Sada priznajem da si capo di tutti capi....:srecan:

Ma kakav capo, ja sam takođe puki početnik sa jednomesečnim stažom, ali sam pročešljao ceo onaj forum i pokupio ono esencijalno za bolji početak. Kad vidiš tamo šta ljudi čade, mislim na opremu za naprednije korisnke, smrzneš se. O tome ćemo malo kasnije, dok nam pocrkaju amaterski čibuci:mrgreen:

Ovo je moja nova najbolja drugarica http://eliquid.rs/elektronske-cigarete/joyetech-eCab.
U petak sam napokon stigla da izađem u neko normalno vreme da bih stigla do Piramide da kupim.
Od tog momenta nisam zapalila ni jednu cigaretu. Nemam potrebe.
Tek je treći dan, ne znam za 5 dana šta će biti ali sam za sada baš oduševljena, Kao dete sa nekom novom igračkom. Kupila sam i torbicu-futrolu u koju staje punjač, rezervna baterija i bočica ulja. Kupila sam i onu futrolicu koja se nosi oko vrata.
E cab je lagana u ruci što mi se dopalo. Baterjie su male 360 mha ali ih ima 2, tako da kada se jedna istroši izvadim iz torbice drugu ovu stavim da se puni i nema frke. 1 baterija mi u principu za sada traje ceo dan a jako cesto "vucem". Hladna para (mada da mi nisu rekli da postoji razlika ne bih ni znala iskreno), ima dosta pare sto mi je bitno.
Ulje koje sam dobila uz komplet je tabaco jacine 10 a ja sam dokupila usa mix jacine 16 i njega koristim.
Jedina zamerka je sto mi ponekad bude "slatkast" ukus u ustima ili na usnama - pretpostavljam da povucem previse?
Idem na put i iskreno se nadam da nece nesto da joj se pokvari, stalno sam u iscekivanju neceg loseg. Previse je dobro da bi bilo istinito.
Inace, otisla sam u radnju i na njihovu preporuku sam uzela ovu cigaretu. Bilo je malo dvoumljena izmedju nje i Ego-c ali "tezina" same cigarete je presudila.
Odrzavanje - je samo da kao kada menjam ulje malo prebrisem ali nista ne curi za sada.
Imam dva pitanja:
- Dobila sam rezervnuu glavu - kada se ona menja, posle koliko vremena?
- Da li mogu da kupim ulje bilo kog proizvodjaca i da to sipam u ovaj tankic?

Bravo, damajante! :)
Dvoumila sam se isto kao i ti između eCab i egoC, ali sam se na kraju odlučila za egoC.

Kako obe imaju identičnu glavu atomizera, mogu ti reći da ja svoju čistim na svakih 5,6 dana otprilike, a ponekad i češće (kao ovih dana) kada koristim tamnije tečnosti koje pre zaprljaju atomizer (čokolada i tiramisu npr). Sa redovnim čišćenjem jedna glava može trajati prilično dugo. Naravno, ti ne moraš da čistiš ako ti se ne čisti i ako ti se svakih 5,6,7 dana daju pare za nove glave (osetićeš po padu performansa da je vreme za čišćenje/nove glave u smislu manje količine pare, slabijeg ili zagorelog ukusa, težeg povlačenja), ali s obzirom da baš i nisu jeftine, većina se odlučuje za čišćenje. Što se tiče ulja, pusti mašti na volju ;)

Linkovi za čišćenje:
http://eliquid.rs/index.php?route=information/information&information_id=8
http://www.e-cigserbia.com/showthread.php?t=616

Poslednja izmena:

Back