Електродистрибуција Србије: Од 1. јуна очитавање бројила на три месеца

• Začetnik teme Začetnik teme Zauz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Шта мислите о овоме?

• Допада ми се баш

• Одбојно је

• Не разумем се у то

• Док су рачуни одштампани и достављени бар нешто је добро

• Надам се најбољем ето

• Страх ме нечије реакције и понашања кад стигне рачун

• Како да пазим на потрошњу ако нема рачуна на тридесет дана?

• Ништа

• На који начин ћемо знати да систем не греши и шта ако се то деси?

• Страх ме.моје реакције и понашања кад стигне рачун

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Pa dole u zgradi, cim se udje na glavni ulaz. A brojilo od svih iznad, na najvisoj tacki.
онда си Ти на неком 10 Спрату.Јел ти ради Лифт,јер ако ти требају мЕРДЕВИНЕ за то очитавање,онда имаш Дружење са Голубовима :mrgreen:
јесам ти причао да сам био на 23 Спрату једног Солитера,одем на Терасу,погледам доле...ништа не препознајеш,само неке Тачкице од аута и Људи...:D
али једном сам се осећао много лоше кад сам се попео на Смедеревску Тврђаву...то је толико Високо и кад се окренеш и погледаш доле уфати те нека Страва.
и како даље идеш горе и горе оним дрвеним степеницама..све ок,АЛИ АКО СЕ ОКРЕНЕШ и погледаш према Доле..
хорор филм..дошло ми да паднем :sad2:
Е,кад се скроз попнеш..онда све то престане и све ОК.Шеташ около,ништа ..онда се лепо спустиш другим Степеницама.
немам ја страх од висине али нешто се ружно догодило тамо,на тим Степеницама,
нешто тамо постоји,морам још једном одем

Moraću da je instaliram na mob.
Ne moras, ja sam direktno preko kompjutera isla na sajt EDS, bez posebne aplikacije, i tamo takodje moze da se prijavi ocitano brojilo, samo sa slikom i datumom kad je ocitano. I zaista mi je pre neki dan stigao takav racun, na osnovu brojila koje sam i slikala.

онда си Ти на неком 10 Спрату.Јел ти ради Лифт,јер ако ти требају мЕРДЕВИНЕ за то очитавање,онда имаш Дружење са Голубовима :mrgreen:
јесам ти причао да сам био на 23 Спрату једног Солитера,одем на Терасу,погледам доле...ништа не препознајеш,само неке Тачкице од аута и Људи...:D
али једном сам се осећао много лоше кад сам се попео на Смедеревску Тврђаву...то је толико Високо и кад се окренеш и погледаш доле уфати те нека Страва.
и како даље идеш горе и горе оним дрвеним степеницама..све ок,АЛИ АКО СЕ ОКРЕНЕШ и погледаш према Доле..
хорор филм..дошло ми да паднем :sad2:
Е,кад се скроз попнеш..онда све то престане и све ОК.Шеташ около,ништа ..онда се лепо спустиш другим Степеницама.
немам ја страх од висине али нешто се ружно догодило тамо,на тим Степеницама,

нешто тамо постоји,морам још једном одем
Ma srecom nije, stanujem na nizem spratu, nego su mi problem teske merdevine.:tick:

A da i ja nisam navikla na visinu i da je se pomalo plasim, i to stoji. Ali ne bas toliki da ne bih savladala taj strah, a zao mi je sto na Smederevskoj tvrdjavi jos nisam bila, mada kad odem, obraticu bas paznju na to. :)

Poslednja izmena:
koliko visoko moze da bude projilo da ne mozes da uslikas sa ispruzenom rukom?

mada tu je i
images

Ne znaju da sam "caci", aninimno pisem ovamo na forumu i zato sam "ista kao i svi" :mrgreen:, sto se tice placanja (i svega ostalog).

Ja npr. na menjacnicu da je imam, ne bih stavljala "pumpaj", sve i da sam u tom fazonu, jer tu dolaze da menjaju novac i ljudi koji su za studente, i oni koji nisu, i oni koji nisu ni za koga. Nije u privredi mesto za politku.:tick::nono3:
Vo imija oca i sina...ovo da napise neeko u Nemackoj pa hajde, ali ovo da napise neko u Srbiji taj onda nije zaposlen, niti ima firmu , taj je pao sa marsa ...
E to su caci, ti pali sa marsa u pionirski park, a i ovako ima previse ljudi koji su pali sa marsa u Srbiju..

Ali eto ova recenica, da je biznis u Srbiji odvojen od politike , u glavama ljudi , u vlasti u realu , to je biser koji moze da napise samo neko ko namerno falsifikuje stsvarnost ili neko ko nije uopste u kontaktu sa radom , domacica, i to neka dobro situirana...koja ne prica kad kupuje sa prodavcima...

U celoj prici kad ED bira datume to je pipava stvar, iz prakse pricam, znaci oni onda rade ono sto im odgovara, klasicna srpska posla, i tu bas vidim malicioznost...
To se manifestovalo u mom slucaju tako sto su svaki period skracivali po 2 , 3 dana, dok ne dodje povecanje cena , onda uzmu period pa ga prosire maksimalno , ali posto nije ova fora sa nedostupnim brojilom, gde koriste software koji to kompenzuje posteno , stvarno sve uzme u obzir, onda nastupa ostecenje korisnika, obicno 100 200 din....
To se ponovilo 2 puta ili 3 puta u toku mog stanovanja u takvom reonu....

Ali tacno vidis sistem, svaki mesec posle prvog poskupljenog meseca ide skracenje perioda za po 2,3 dana, i tako nekoliko meseci jer obicno na 6 meseci ili 9 meseci je skok struje....
Zanimljivo je to sto cifra ocitavanja bude onda kad naidje radnik...sto je obicno slican datum, ali zapis datuma bude drugi....ali ko ce da se petlja sa njima...ima tu zeznutijih fora..
Npr vlasnik zgrade hoce da ucari pa angazuje elektricara koji nema licencu...
Onjda ED nece da primi takvo brojilo, a isporucuje struju, sto je cudna stvar ali ja bih rekao da je korupcija...jer ED je ekipa, a isporuka struje je neko drugi...
Ekipa nece da potpise , a foteljara hoce da pusti struju da ne iskljuce..
Kad se desio pozar, isto je isplivalo na videlo , dodje ekipa sanira pozar, ali nece da potpise izvestaj nego stavi napomenu , i onda opet mastiljara mora da radi svoj deo
Tako se mulja u drzavi cesto...jer majstor bez licence tj kad radi bez licence, radi svasta, prikljucuje na banderu iako je ekipa raskacila sa bandere, svasta se radi...

Da Cigani znaju , u svojim naseljima bi stalno to radili , plate lepo elektricara on im nakaci celo naselje, za 100e , i vozi misko , a ne uvrcu zice tamo nesigurno za prolaznika nesigurno za pozar..

Poslednja izmena:
Vo imija oca i sina...ovo da napise neeko u Nemackoj pa hajde, ali ovo da napise neko u Srbiji taj onda nije zaposlen, niti ima firmu , taj je pao sa marsa ...
E to su caci, ti pali sa marsa u pionirski park, a i ovako ima previse ljudi koji su pali sa marsa u Srbiju..

Ali eto ova recenica, da je biznis u Srbiji odvojen od politike , u glavama ljudi , u vlasti u realu , to je biser koji moze da napise samo neko ko namerno falsifikuje stsvarnost ili neko ko nije uopste u kontaktu sa radom , domacica, i to neka dobro situirana...koja ne prica kad kupuje sa prodavcima...

Da, to mi kaze neko ko ocigledno pise sam sa sobom i deseto na svaku temu, ocigledno ne razumevajuci ni osnove poslovanja, a ni ne citajuci pre svega napisano i ono sto citira..

Da, to mi kaze neko ko ocigledno pise sam sa sobom i deseto na svaku temu, ocigledno ne razumevajuci ni osnove poslovanja, a ni ne citajuci pre svega napisano i ono sto citira..
Evo ponovo ti kazem, ti ne radis nigde, niti imas firmu, to je sigurno jer da imas i da radis znala bi da je politika toliko povezana sa biznisom da ne mozes nista ama bas nista u Srbiji bez politike...bas nista...
Naravno ostaje i opcija da si pala sa marsa namerno tj da si caci.....SNS akademija...

Nije to nemacka....pa da te administracija mozda zeza, ali to nema veze sa politikom..

Recimo npr saobracaj...potrebno je 110 casova tj mesec dana obuke da obican saobracajac postane uvidjajac....
To znaci da se moze povecati kvalitet saobracaja time sto se veci broj saobracajaca salje na kurs i postanu uvidjajci...

Da se ne ceka nekoliko sati , a to dalje povlaci da se ne dogovaraju ili muljaju ucesnici u sudaru...

Veci red , brzi odziv dovodi do vece primene prava, tj bolje pravde...
Inace dolazimo u status pravda je skupa i spora...
Sto je pravni sistem efikasniji i brzi i jeftiniji , to je bolji i vise prisutan...
Ali to je Srbima takodje apstrakcija...

Tolikko da cak nije ni strategija..
Srbiji je strategija da puste klince od 18 da budu vozaci slepera, ja se secam one nesrece u sicevackoj klisuri kad je pogiinuo skoro ceo autobus , pocistila ih hladnjaca sleper....kao da su od kartona..
Dakle radi pojeftinijenja poslovanja privrede, mi povecavamo nebezbednost...strategija..

U CH se ocitava na par meseci pa nije niko propo.

Stvar je sto ce opet krasti.
naravno...sve je u sistemu sludjivanja naroda i drpa na sitno jer tako se najvise nakupi.

kada se drpa na krupno onda to rade samo glavesine sa drzavnim fondovima i sta im budale iz eu daju. ovo sa epsom, infostanom je sistemski napravljeno da izdrzava hordu njihovih placenika. sta mislite ko placa fiktivna radna mesta za njihove botove?

Kakvo očitavanje brojila.

To očitavanje se valjda odnosi na stara brojila. Valjda se i ugrađuju digitalna pametna brojila da više nema popisivača. Ti ormarići sa pametnim brojilima su zaključani i tu se nema šta očitavat
Не односи се и на дигитална бројила али сваки месец дође пиписивач да попише стање потрошене струје и онако је уграђено паметно бројило барем код мене

Šta je problem, ne vidim.
Na kraju ćeš pltiti koliko si potrošio.

Ne, naša struja je među najjeftinijim, zato se ne siplati gradnja vetroparkova, vlada drži cenu niskom zbog građana i da ne bi bilo otpora. U suštini, najveći broj ljudi plaća mesečno struju onoliko koliko potroši dva puta da ode u Maxi i napuni korpu, ili još i manje.

Odakle ti to, struja je poakupela drasticno. Ja sam manje platio racun 2022 sa 100kw vise potroseno nego u u istom mesecu 2024.

Nasa struja je ocajno skupa pogotovo sto ti na racun dodaju sve I svasta I onda jos PDV. Od bivse roditelji u Svajcarskoj placaju struju oko 100franaka a plata 8-12x veca.

Nije dovoljno sto placamo RTS koji ja licno nisam gledao 20god nekih 140-160miliona evra godisnje sada ce da nas dodatno zajebavaju sa ocitavanjem svaka tri meseca.

Back