Elektro skuteri - bicikli

zujazuja

Početnik
Poruka
16
Forumaši,
pre nekog vremena sam kupio električni skuter GT 1500.
Nisam dobio nikakvo uputstvo.Skuter deluje korektno uradjen, Iste takve vidjam ali sa sus motorom,
Na nekim austrijskim i nemačkim sajtovima sam video isti taj ali zbog jezičke barijere, osim tehničkih karakteristika ostalo nisam razumeo.
Molim one koji koriste isti ili slične za razmenu iskustrava.
Deluje mi da je to budućnost.
http://www.jasperwiet.be/2008/12/27/wat-de-elektrische-scooter-io-1500-gt-betreft/

Forumaši,
pre nekog vremena sam kupio električni skuter GT 1500.
Nisam dobio nikakvo uputstvo.Skuter deluje korektno uradjen, Iste takve vidjam ali sa sus motorom,
Na nekim austrijskim i nemačkim sajtovima sam video isti taj ali zbog jezičke barijere, osim tehničkih karakteristika ostalo nisam razumeo.
Molim one koji koriste isti ili slične za razmenu iskustrava.
Deluje mi da je to budućnost.
http://www.jasperwiet.be/2008/12/27/wat-de-elektrische-scooter-io-1500-gt-betreft/

nemam elektroskuter ali me interesuju. napiši neku tehničku specifikaciju kao i neko iskustvo iz svakodnevne eksploatacije, tipa autonomiju, max brzinu, kakav je na uzbrdicama itd

Ja sam ga kupio pre nedelju dana.
On kao da ima neku manu, posto se prvih 300-400 metara čudno ponaša, rekao bih ne prima gas, kao da gubi napon, činilo mi se da su akumulatori prazni, ,medjutim onda počinje da prima gas i biva sve u redu.
Zato trazim pomoć onih koji to imaju. Što se atonomije tiče, vozim ga 6-7 km dnevno, pa tako dva-tri dana, pa punjenje.

P znas sta, tu su jedino problem baterije.
e sad navodno nove kostaju 35-40 e pa puta 4 to je 140-160 eura,Nove bi navodno trebale da traju dve godine, koliko se benzina potrosi za to vreme, tesko jew preračunati.
Zastita sredine???
Za sad su bez registracije. kako ce biti dalje, videcemo.

Volim prirodu, ali ne razmišljam u smeru očuvanja prirode. Ne bacam smeće svuda, nego me ne zanima koliko C02 bije iz auspuha kad krenem sa semafora.

Ja bih radije pravi skuter i davao tih 200e u milion delova tokom dve godine, nego da zviznem 200 eura odjednom za baterije.

Sa skuterom se realno godisnje predje oko 3k km u proseku.
Sa potrosnjom od 2,5-3L to znaci da godisnje potrosis oko 100€ goriva.
E sad ako te baterije kostaju toliko ne vidim nigde da je to bolje osim radi ekologije jer ne smes da mrdnes nigde dalje jer ako se isprazne baterije onda si ćao dok na benzin mozes da stanes na pumpu i napunis ga i ides na more.

Meni muka od tih skutera. Idu kao praćke bešumno i brzo u odnosu na bicikle. A kod nas ih voze uglavnom babe koje nemaju pojma o saobraćaju a o refleksima da ne pričam. I uopste mi nije jasno kako za tako nešto ne treba dozvola.

e skuter ili ebike ili uradi sam konverziha bicikla na e bike

da da ne volim ih ni ja i dalje smatram da je mercedesova zvezda namenjena nišanjenju pesaka biciklista .........

elem sta mislite o ovim biciklima mislim da bi se isplatilo u ravnijim mestima posebno leti nema znojenja ?

Čim nema mnogo na internetu to znači da je neki bofl koji je ciljano negde plasiran. Posle toga većina tog krša bude povučena i uvozi se u ovakve zemlje ko što smo mi i tu se prodaju bez garancije ili sa nekom lažnom. Tu je baterija problem naravno.

Baterija je problem i na šaomi trotinetima novim koji su 500 evra de neće na ovim kinezima da bude.

Back