Elegancija i stil

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
"Elegancija i stil zene nemaju nikakve veze sa novcem!" govorio je Konfucije...

Ja mislim da kada je ovo rekao mora da je vec bio jako ostario, posenilio i vise nije znao sta govori.....:sad2:

A sta o tome misle savremene zene?

Mislim da nije presudan novac, ali svakako pomaže.

Ima mnogo žena sa novcem koje nemaju ni s od stila.

Ni žena sa tri krpice u ormanu ne može baš da istakne neki poseban stil.

Elegancija je po meni stav, nema veze sa novcem.

Znam neke koje kupuju odecu tamo gde se odeca prodaje na kilo, a izgledaju ...mmmmmmm......

I znam neke koje kupuju u najskupljim buticima i izgledaju....bljak....

Uvek si onakav kakvog te je Bog stvorio, vrlo malo se tu moze popraviti i prepraviti...

- - - - - - - - - -

Нормално, па дружио си се са Конфучијем чика Блајби. :)))

Bili smo na "Ti".....:rtfm:

Ja mislim da bi dobro izgledao treba da imaš i kvalitetnu garderobu koja ti dobro stoji a to košta
Malo je ljudi koji znaju da se dobro obuku sa malo para a mnogo koji ne znaju da se obuku sa mnogo para

- - - - - - - - - -

Tako da da pare nisu presudne a da su bitne bitne su

Jeste kako da ne, kineski butici odisu stilom :roll:
Aj ne rise, ako hoces dobar stil to neces naci kod kineza i radnji sve po 100 din, mojne da se lazemo
Dobro sad ce da se nadje neko kaze ali nasla sam kineske stvri za italijansko trziste super su, jesu bolji su od onog djubreta koje se prodaje u istocnoj evropi, ali su opet daleko od stilizovanih radnji sa odecom dobrih krojeva dobrih prirodnih materijala koji traju i dobrih stepova
Mislim ajmo realno, tesiti sebe je jedno jer nemas da platis bolje, a surova realnost je drugo

Džabe i najskuplji butici ako prodaju sintetiku. Sve te poliesterske dronje, ma koliko na prvi pogled delovale privlačno, samo su dronje. Užasava me koliko je sintetika preplavila tržište i, čak, ume da bude skuplja i prodavanija od prirodnih materijala.
Uostalom, stil je individualna kategorija, i ne leži svakoj ženi tzv. "elegancija". Nekim ženama više odgovara ležeran stil.

Ne mora da ima veze i nema veze.
Stil se ne kupuje kao ni dobar ukus. Opšte mesto: negovana žena u dzinsu i beloj košulji ili majci izgleda kao milion dolara ako joj je kosa vista i negovana, ako su joj ruke i nokti uredni, ako je to sto nosi čisto...
Uostalom stilova oblačenja ima mnogo i po meni je važno odabrati onaj koji najbolje pristaje nekoj licnosti. Zar vam se nije desilo da se zalepite za nešto i svidja vam se ali to jednostavno nije za vas? Meni jeste. I kada sagledam bolje shvatim da taj komad koliko god da je skup i dobar na meni izgleda kao krpa...
Nije stil samo visoka moda i skupe krpe - tvrdim. Pronadji sebe, ne kupuj stihijski jer je moderno, ne kopiraj drugaricu. Osvojio novac za statement komade a farmerke i majica mogu biti i Zara.

Mislila sam ... nekoj osobi. Ne licnosti kao karakteru.. mada možemo i to da povežemo.
Imaš žene koje su tipski za sofisticiran stil oblacenja znaci suknje, sakoi, poneki detalj i time isticu svoju zenstvenost. Ja u tome izgledam kao tetka nor.
Opet imaš žene kojima savršeno pristaje street style, boho onima koje ne robuju pravilima koje kombinuju šešire sa salovima sa mnogo nakita, to su osobe koje tako žive i razmišljaju...
nadrk žena ako mene pitaš šta god da nosi neće joj dobro stajati. Vedroj i nasmejanoj će sve dobro stajati a zajebant zena može da flertuje sa modom odavde do beskraja od ravnih cipela tipa collage do high hills-a ukoliko zna da hoda na istim.
Sve u svemu nosiš ono kako živiš.. i to sto nosimo dosta govori o nama.

Kada imaš lovu najlakše je ući u dobru radnju i skinuti lutku. U fazonu spakujte mi ovo sve i pridodajte asesoriz šta ide uz tu kombinaciju.Ali to nije to.
U ozbiljnim radnjama prodavačice te snime vide šta gledaš i onda samo predlažu.. uz ivo uzmite ovo, pa ćete nositi i sa ovim a uvek možete i sa crnim pantalonama ovaj drap džemper.. ti ništa ne treba da razmišljaš samo da piješ champagne koji ri sipaju i da spemis karticu.
Ali ako se u tome ti ne osećaš kao ti i ako to nosi tebe a ne obrnuto - džabe.
Ima čari i u onome kad vidiš neke sandale pa ti se svidjaju i stoje ti, i želiš ih i već ih vidiš uz svoje neke kombinacije ali skupe su i nemaš lovu za njih. Pa stedis pa ih obilaziš, pa taman kad napraviš kombinaciju nešto pola na karticu pola u kesu i odeš a ono više nema broja...
Sa parama se kupuju krpe ali ne i dobar ukus.

Back