EKV

• Začetnik teme Začetnik teme DJM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Vi slepi, vi gluvi, vi sebični ljudi
što pravite buku bez reda i smisl
a
bez zašto i zato, za koga i kako
bez pitanja koje bi možda osušilo
ponosni osmeh na licu bez suza
na licu što nikada obraz okrenulo nije

Ref.
Brazgotina sanduk i crv
obrazi dlaka i krv

Vi nemi igrači svog obrednog plesa
vi srećni u transu

u svetu što postoji
samo u glavama

Ljudi bez skrupula, ljudi bez milosti
ljudi bez sećanja
vi što ne znate pljuskove
zvuka boje mirisa
vi ljudi bez pameti

Dugo pratim ovu temu,jer sam veliki Ekatarinin fan,ali sam danas prelistavajuci neke novine,u kojima sam nasla dva clanka vezana za nasu omiljenu grupu,pozelela da postujem na ovoj temi i da podelim sa vama ono sto je meni bilo zanimljivo.Pa da li ima zainteresovanih?:)

Evo i ove od ranije. Izvinjavam se na losem kvalitetu. Sad idem da spavam, rekao bih da na snimku imam i Sinhro negde pa cu staviti kada ga nadjem. Kada nadjem vremena snimicu Ti si sav moj bol mada to ce biti malo teze posto sam morao da zapostavim klavir ovih dana zbog drugih stvari (medju kojima je i klavir). Cak nisam siguran da cu uopste spavati kuci ove nedelje. Ali u svakom slucaju- pojavice se uskoro ;)

Svetozar Cvetkovic o Magi(ne brinite,nije ovo onaj vec dobro poznati blog)
Otkako sam upoznao Magi,na trecoj godini studija,moj odnos prema zenama se otvorio na drugaciji nacin.Ona je bila devojka koja je imala drugaciji senzibilitet od svih koje sam do tada sreo.Bila je prva mladja osoba od mene od koje sam ucio,i o osecanjima,i o nacinu na koji se izgovaraju i pisu recenice.Bila je tada u srednjoj muzickoj skoli,a istovremeno na Arhitektonskom fakultetu,jedan od najboljih studenata u klasi Bogdana Bogdanovica.Ne umem da definisem nas odnos.Ovde,u stolu,drzim njenu sliku i nesto sto mi je napisala:"Promenicu svet do kraja pesme,igracu pijani ples u ritmu vetra,pusticu sunce da topi ljubav izmedju sveta daleko od nas."Bili smo u vezi koja nije mogla da ima drugaciju buducnost do one koju je imala,nedvosmisleno prijateljstvo i poverenje do kraja.Njen zivot je bio vezan za muziku i za ljude,a ja sam imao porodicu,ali iskrenu i pravu ljubav i prijateljstvo nastavili smo da gajimo do njenog kraja.Bio sam poslednji glas koji ju je ispratio.Znao sam da iza njenog kovcega nece biti nikog do par prijatelja.Danas,da me pitate gde je to mesto gde ona pociva,ne bih umeo da vas odvedem ,jer ne mislim da to mesto moze mnogo da pomogne.

Firci o drogama u grupi:
Cak sam se cesto svadjao sa njima,sutirao sam im kasike pred koncerte.Imao sam ozbiljnih licnih problema sa njima.Magi me je cak jedno vreme mrzela zbog toga.Ali pazi,ne bi niko od njih umro da nisu uhvatili virus.Evo,Milan je najmanje sa tim eksperimentisao,ali je to bila nesrecna okolnost.Cak mislim da se dobro secam i zurke na kojoj su svi zajedno popili od pokojnog Frica istu iglu i - zdravo.Mislis da je neko hteo da umre?Nije.To se sve desilo osamdesetih godina,kad se radilo o tome da si kul ako se zezas sa tim.

Back