EKV

• Začetnik teme Začetnik teme DJM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Film o grupi EKV

Film o legendarnoj beogradskoj grupi „Ekatarina Velika” biće prikazan u subotu, 8. avgusta, a zbog velikog interesovanja i sutradan, u nedelju, u „Livingrumu” beogradskog Studentskog kulturnog centra.
Dokumentarac „EKV - Kao da je bilo nekad” je uzbudljiva i potresna priča o životu i smrti, stvaranju i zavisnosti, ljubavi i mržnji, usponu i padu. Ovo nije film koji govori samo o tragičnoj sudbini grupe. U filmu se prvi put na eksplicitan način govori o bizarnoj povezanosti režima bivše SFRJ i rokenrola, posebno novog talasa. Svi članovi kreativnog jezgra grupe EKV umrli su u periodu 1992-2002. godine. Ivica Vdović imao je 31 godinu, Milan Mladenović 36, Bojan Pečar 38 i Margita Stefanović 43 godine. Sa druge strane, teško je prebrojati autore koji i danas stvaraju pod uticajem ovog benda iza koga je ostalo sedam studijskih i nekoliko koncertnih albuma, među kojima i jedan snimljen 1986. u klubu „Kulušić” u Zagrebu. Film je napravila producentska kuća „Pdv” prošle godine u Beogradu i traje 86 minuta. Program u subotu i nedelju počinje u 21 sat, organizatori najavljuju da će posle filma biti emitovan i jedan stari koncert sastava EKV, a ulaznica košta 300 dinara.

Izvor http://www.blic.rs/zabava.php?id=105140

Duša čoveka se,srce,može ogledati u licu,ili po licu,svejedno,kako ti draže,ono što iz njega zrači,za to nije potrebna fizička lepota lica,lepota dolazi iz te pomenute duše,i ne može se svačije trenutno stanje"pročitati" sa fotografije.Isto tako,duša se ne menja,lepa ostaje lepa,ružna ostaje ružna,bez obzira na spoljašnjost.To je ta neraskidiva veza između ta dva pojma.Meni je Margita Stefanović uvek,ali uvek bila prelepa,jer takvu dušu ima jedan čovek u milion,možda se menjala fizički,ali 'ostala je uvijek ista',nasmejana,prijatna,puna neobične energije,ponosna,jednostavno-divna..."Žena stena",ma šta drugi govorili...Droga je nije sasvim ubila,sačuvala je Magica delić sebe-onaj najvredniji,a to nije telesno...

A što se tiče "kolutanja" očima,to nisam ja,to je moj smajli,a evo mu i braća blizanci :roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll: :roll::roll::roll::roll::roll::roll:

Rekoh aktuelno stanje coveka.Mislim da je dovoljno jasno.

"jer takvu dusu ima jedan covek u milion"-justEKV.Ovo(i ne samo ovo)je tako grubo receno."Takvu"-Kakvu?Aktuelno stanje coveka "rađa" pesme, tekst, muziku.

"jer takvu dusu ima jedan covek u milion"-justEKV.Ovo(i ne samo ovo)je tako grubo receno."Takvu"-Kakvu?Aktuelno stanje coveka "rađa" pesme, tekst, muziku.

Duša kao duša,rečeno u globalu,ako postoje dobra i zla,njena je definitivno dobra,u bilo kom da je stanju,a onda iz tog stanja nastaju pesme...
Ali plašim se da nastavak u ovom smeru neće imati veze sa temom...

Duša kao duša,rečeno u globalu,ako postoje dobra i zla,njena je definitivno dobra,u bilo kom da je stanju,a onda iz tog stanja nastaju pesme...
Ali plašim se da nastavak u ovom smeru neće imati veze sa temom...
Апропо душе, чини ми се да ова Дучићева и овде добро пристаје:

Duša

Zašto plačeš, draga, svu noć i dan ceo:
Izgubljena sreća još uvek je sreća!
I taj jad u duši što te na nju seća,
To je jedan njezin zaostali deo.

Ne daj mutnoj suzi na sumorno oko:
Sreća nikad ne mre, ni onda kad mine.
Taj eho kog jedva čuješ iz daljine,
To još ona zbori u tebi duboko -

U samotne noći, kad žalosno šume
Reke pune zvezda, gore pune sena…
Do sluha ta pesma ne dopire njena,
No duša je sluti, čuje i razume…

Film o grupi EKV

Film o legendarnoj beogradskoj grupi „Ekatarina Velika” biće prikazan u subotu, 8. avgusta, a zbog velikog interesovanja i sutradan, u nedelju, u „Livingrumu” beogradskog Studentskog kulturnog centra.
Dokumentarac „EKV - Kao da je bilo nekad” je uzbudljiva i potresna priča o životu i smrti, stvaranju i zavisnosti, ljubavi i mržnji, usponu i padu. Ovo nije film koji govori samo o tragičnoj sudbini grupe. U filmu se prvi put na eksplicitan način govori o bizarnoj povezanosti režima bivše SFRJ i rokenrola, posebno novog talasa. Svi članovi kreativnog jezgra grupe EKV umrli su u periodu 1992-2002. godine. Ivica Vdović imao je 31 godinu, Milan Mladenović 36, Bojan Pečar 38 i Margita Stefanović 43 godine. Sa druge strane, teško je prebrojati autore koji i danas stvaraju pod uticajem ovog benda iza koga je ostalo sedam studijskih i nekoliko koncertnih albuma, među kojima i jedan snimljen 1986. u klubu „Kulušić” u Zagrebu. Film je napravila producentska kuća „Pdv” prošle godine u Beogradu i traje 86 minuta. Program u subotu i nedelju počinje u 21 sat, organizatori najavljuju da će posle filma biti emitovan i jedan stari koncert sastava EKV, a ulaznica košta 300 dinara.

Izvor http://www.blic.rs/zabava.php?id=105140

Bas me interesuje kakav je ovo film :think:

029_J_Srdjan_Dragana_Magi_81-1.jpg

060_P_Zika_83-1.jpg

062_P_Zika_83-1.jpg

Koliko on tu ima godina? :eek: Izgleda baš mlado.

paaaa :mrgreen:
zar ne piše u ili
ievoj knjizi da je počela sa heroinom zato što joj nisu dozvolili da ide u rusiju? koliko je tad imala godina..19?
mislim teško mi je da poverujem da je toliko godina živela na igli, a da je sve do sredine '90 izgledala fantastično :confused:
:manikir:

Nemam pojma sta kaze Ilic, ali rekla bih da je Pogorelic u Rusiju otisao kao dete od jedanaest-dvanaest godina. Pretpostavljam da su i Magi tada nudili da ide. A da je pocela sa heroinom u jedanaestoj nesto bas i ne verujem.

Edit: Dobro, sad shvatam da nije receno da je pocela cim joj nisu dozvolili da ode. Valjda.

Poslednja izmena:
Koliko on tu ima godina? :eek: Izgleda baš mlado.

Nemam pojma sta kaze Ilic, ali rekla bih da je Pogorelic u Rusiju otisao kao dete od jedanaest-dvanaest godina. Pretpostavljam da su i Magi tada nudili da ide. A da je pocela sa heroinom u jedanaestoj nesto bas i ne verujem.

Edit: Dobro, sad shvatam da nije receno da je pocela cim joj nisu dozvolili da ode. Valjda.

Ja mislim da su ona i Pogorelic bili zvezde kao klinci.
S obzirom na to da je isla u redovnu gimnaziju,verujem da se nije vise ozbiljnije bavila pijanizmom.

I da,mislim da Ilić kaže u svom djubretu od knjige kako mu je Margita rekla da je postala narkoman 1977.
U šta sumnjam,jer verujem da je nemoguce biti paralelno narkos i tako uspesan student,osvajati nagrade.Mada,toliko se vec o svemu ovome pisalo i nagadjalo na ovoj temi,da je vec besmisleno opet polemisati...

Evo,proslo je godinu dana otkad sam citao tu knjigu,i ono sto mi ostaje kao glavni utisak (zauvek) je to da je tu knjigu napisala jedna izuzetno iskompleksirana,ogranicena i zavidna osoba.

Kod Magi mi je narocito lep izraz lica,sad ne mogu da ocenim njenu privlacnost...
A Milan?On ima najneznije okice koje sam videla,tako milo je gledao,
nekako odmah osetis da je dobar covek...Pa ona slika kad je bio decak u Decak iz vode...

Sta znace ove reputacije?
@Arzberg-Hvala na razumevanju.Zbunila sam se,pomislila da je nesto upuceno meni...
Pozdrav!

I da,mislim da Ilić kaže u svom djubretu od knjige kako mu je Margita rekla da je postala narkoman 1977.
U šta sumnjam,jer verujem da je nemoguce biti paralelno narkos i tako uspesan student,osvajati nagrade.Mada,toliko se vec o svemu ovome pisalo i nagadjalo na ovoj temi,da je vec besmisleno opet polemisati...

Evo,proslo je godinu dana otkad sam citao tu knjigu,i ono sto mi ostaje kao glavni utisak (zauvek) je to da je tu knjigu napisala jedna izuzetno iskompleksirana,ogranicena i zavidna osoba.
Tog čoveka treba spaliti. Jednostavno, čovek bez duše...

"..Ali plašim se da nastavak .." justEKV
mala deca ne poznaju strah-Iznad grada.Sve mozemo povezati s EKV samo ako to zelimo, ti si curo skontala da "voznje" nezaobilazno "moraju" da se vode u "pogresnom pravcu".

Back