EKV

• Začetnik teme Začetnik teme DJM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Olovne godine su iza mene, jer konačno nekome mogu reći To sam ja, a da me razume, konačno neću padati u Aut, jer Jesen ćemo Zajedno da bojimo u Modro i zeleno...
Možemo i da Idemo na Platforme ili u Vrt...
Samo ti Hodaj, da ne Bežimo u mrak od Ljudi iz gradova,budi Pored mene...
Sada se osećam "kao pušten sa lanca" jer "menjamo dan za noć" iako Ja znam da Neko nas posmatra.. i ovo je Radostan dan za mene... izgleda da pravimo Krug...:D

Ovo je većina nas radila,baš nisam odavno:D
jao!
ovo smo stalno radili na staroj temi.
sad sam malo zarđala (priznajem, nisam slušala ekv godinu dana), a i tek sam se probudila, pa mi ne ide ovo od ruke :D

a aut..sramota me da pričam kad i kako sam shvatila tekst:rumenko:
:manikir:

Tako je, daun ne mora nuzno, niti iskljucivo biti depresivan, varijante dauna mogu obilovati sarolikom kombinacijom osecanja i propratnih osecaja.

Olovne godine su iza mene, jer konačno nekome mogu reći To sam ja, a da me razume, konačno neću padati u Aut, jer Jesen ćemo Zajedno da bojimo u Modro i zeleno...
Možemo i da Idemo na Platforme ili u Vrt...
Samo ti Hodaj, da ne Bežimo u mrak od Ljudi iz gradova,budi Pored mene...
Sada se osećam "kao pušten sa lanca" jer "menjamo dan za noć" iako Ja znam da Neko nas posmatra.. i ovo je Radostan dan za mene... izgleda da pravimo Krug...:D

Ovo je većina nas radila,baš nisam odavno:D

jao!
ovo smo stalno radili na staroj temi.
sad sam malo zarđala (priznajem, nisam slušala ekv godinu dana), a i tek sam se probudila, pa mi ne ide ovo od ruke :D

a aut..sramota me da pričam kad i kako sam shvatila tekst:rumenko:

Sećam se...
Stara tema. Lepa vremena behu.

Ja pesmu aut ne tumacim kao da krije neke duboke misli, mada je moguce da ih ima a jos ih nisam otkrila. To mi je nekako skroz opustena pesma i deluje mi ko da peva o devojci za kojom se svi okrecu kad prolazi gradom ( tako nekako otpeva rec "ona" ko da su svi ludi za njom) a ona ide sama i tako je malo umisljena, ne gleda ih. I onda se oni nerviraju u onom delu "misli sve sto misli da zna" i to je za njih aut. Mozda je tumacenje previse banalno ali Milan je govorio da je ta pesma duhovita i ironicna

Potreba da autor pesmu deklarise ovako ili onako je prirodna ili neizbezna u bezanju od istog, ali samo etiketiranje ne mora biti potpuno iskreno.Svakako je imao razloge da o pesmi govori na taj nacin.Drzim da si bila precizna u iznosenju njegovih reci.

Kad krenem ka... Za mene licno lepota te pesme je bas to sto moze da se tumaci na beskonacan broj nacina. Ne znaci svaki put isto kad cujem pa ne znam sta da odgovorim.
Mozda govori o tome kako se ide ka svom zivotnom cilju, necega do cega ti je najvise stalo. I tu se treba puno boriti i postavljati pitanja, traziti. A onaj deo "ne prepoznaju me" moze znaciti npr, neko razocarenje, jer se ta osoba u svom postizanju cilja otudjila i zapostavila druge. Mozda previse lupam, izvinjavam se ako je tako, ali jednostavno emocije me nose kroz pesme Ekv-a. I ovo nisu moja razmisljanja o pesmama nego dozivljaji

Kad krenem ka... Za mene licno lepota te pesme je bas to sto moze da se tumaci na beskonacan broj nacina. Ne znaci svaki put isto kad cujem pa ne znam sta da odgovorim.
Mozda govori o tome kako se ide ka svom zivotnom cilju, necega do cega ti je najvise stalo. I tu se treba puno boriti i postavljati pitanja, traziti. A onaj deo "ne prepoznaju me" moze znaciti npr, neko razocarenje, jer se ta osoba u svom postizanju cilja otudjila i zapostavila druge. Mozda previse lupam, izvinjavam se ako je tako, ali jednostavno emocije me nose kroz pesme Ekv-a. I ovo nisu moja razmisljanja o pesmama nego dozivljaji

Meni je ovo otudjivanje u prvom planu kad god slusam pesmu.
A kad cujem onaj smeh, najezim se.

A kad cujem onaj smeh, najezim se.

Takodje. Mislim da tome doprinosi i muzika, taj deo sa smehom je psihodelican, bar ga ja tako dozivljavam.

Sto se pesme Aut tice, shvatam je bukvalno. Ona hoda i neraspolozena je, mozda bez razloga. Onaj deo: "To je samo daun" , doprinosi bukvalnom tumacenju, kao, to je samo to, neraspolozenje, ne treba praviti neku filozofiju od toga.

Ja sam u početku mislio da je "Kad krenem ka" o sastanku sa dečkom i iščekivanju seksualnog odnosa......:mrgreen:

Ali,sad ipak mislim da je reč iščekivanju jednog drugačijeg,veštačkog zadovoljstva.

olovne godine: drugarica je pričala kako je o nekom čoveku koji samo sluša šta mediji prenose (konkretno novine- olovne stranice) i nije sposoban da misli sam.
ja sam uvek zamišljala nekog uglednog čoveka koji je zapao u začarani krug čamotinje.
shvata šta mu se dešava, ali ne može da pobegne odatle.

kad krenem ka: ako se niste sastali sa dilerom, ne razumete.
:)
on vam uvek kaže "ko si ti, ne prepoznajem te"
a smeh potvrđuje uspešno završen posao.
uostalom, oni su otvoreno govorili da je pesma o tome.
zanimljivo je da je ceo bend pisao tekst, duže nego bilo koji drugi.

olovne godine: drugarica je pričala kako je o nekom čoveku koji samo sluša šta mediji prenose (konkretno novine- olovne stranice) i nije sposoban da misli sam.
ja sam uvek zamišljala nekog uglednog čoveka koji je zapao u začarani krug čamotinje.
shvata šta mu se dešava, ali ne može da pobegne odatle.

kad krenem ka: ako se niste sastali sa dilerom, ne razumete.
on vam uvek kaže "ko si ti, ne prepoznajem te"
a smeh potvrđuje uspešno završen posao.
uostalom, oni su otvoreno govorili da je pesma o tome.
zanimljivo je da je ceo bend pisao tekst, duže nego bilo koji drugi.

Nisi se valjda sastajala sa dilerima:mrgreen:

Da,ubedjen sam da je ta pesma o tome.
Ali mi je tužno da devojka od 25 (Magi tada) peva kao u transu o nečemu od čega svaki iole normalniji čovek koji drži do sebe,beži.

Jel neko od vas primetio da oni tokom 80-ih izgledaju baš dobro (fizički)?
Da ne znam,ne bi ih nikad povezao sa najtežom drogom....

Ja pesmu aut ne tumacim kao da krije neke duboke misli, mada je moguce da ih ima a jos ih nisam otkrila. To mi je nekako skroz opustena pesma i deluje mi ko da peva o devojci za kojom se svi okrecu kad prolazi gradom ( tako nekako otpeva rec "ona" ko da su svi ludi za njom) a ona ide sama i tako je malo umisljena, ne gleda ih. I onda se oni nerviraju u onom delu "misli sve sto misli da zna" i to je za njih aut. Mozda je tumacenje previse banalno ali Milan je govorio da je ta pesma duhovita i ironicna

Hvala Bogu da neko nešto shvata jednostavno. I ne mistifikuje. :)

019_H_Milan_Branko_81-1.jpg

020_H_Vd_Milan_81_4-1.jpg

021_H_VD_Milan_81-1.jpg

Nisi se valjda sastajala sa dilerima:mrgreen:

Da,ubedjen sam da je ta pesma o tome.
Ali mi je tužno da devojka od 25 (Magi tada) peva kao u transu o nečemu od čega svaki iole normalniji čovek koji drži do sebe,beži.

Jel neko od vas primetio da oni tokom 80-ih izgledaju baš dobro (fizički)?
Da ne znam,ne bi ih nikad povezao sa najtežom drogom....
paaaa :mrgreen:
zar ne piše u ilićevoj knjizi da je počela sa heroinom zato što joj nisu dozvolili da ide u rusiju? koliko je tad imala godina..19?
mislim teško mi je da poverujem da je toliko godina živela na igli, a da je sve do sredine '90 izgledala fantastično :confused:

Back