EKV

• Začetnik teme Začetnik teme DJM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
001_A_Katarina_II-82_1-1.jpg

002_A_Katarina_II-82-2-1.jpg

003_A_Katarina_II-82-3-1.jpg

Delić članka koji se odnosi na Dinovo stvaralaštvo i rad stavljam ovde, jer se spominju još neki ljudi koje volim(o). :) (Zaboravila sam ranije da postavim.)

"Treba imati na umu kako se Dvornik sa svojim prometejskim prvijencem pojavio koncem osamdesetih, kada je jugoslavenski rock’n'roll već uvelike priključen na respiratore.
Najveći autori scene već su debelo ogrezli u malo-pa-skandalozne manirizme (Bregović, Štulić, pa i Đorđević sa svojim ispuhanim psovačkim testosteronima), a novovalni pioniri sasvim izgubili oštrinu s početka karijere (Stublić, Gojković) ili se raspali, poput Haustora ili Idola - dok Vještica još nije ni bilo. Jedino su još EKV i Disciplina kičme držali baklju nade, no masovna popularnost izuzetne glazbe s početka dekade ipak se topila u korist poluglazbenih pojava.
U takvoj atmosferi, objava “Zašto praviš slona od mene” imala je efekt goleme munje koja para nebo usred nepodnošljive ljetne sparine. Singl je donio glazbu koja nije bila ni rock, ni disco-pop, ni narodnjak, ni punk - a pjevao ju je momak ludo oštra pogleda..."

Ceo članak je odličan, ali u celini mu ovde nije mesto. :)

Neko je pitao ko je momak sa dugom kosom? Zoran Radomirović Švaba.
@Voda, tvoji postovi sad vrlo liče na postove @lord of light. :D Među fanovima EKV-a ima vrlo, vrlo... čudnih ljudi.

Poslednja izmena:
@Forma Ideale,:neutral:

Stvarno,hajde da pricamo o pesmama.
Moze li neko da odgovori Milanu stihovima
na pesmu Aut?To bi bilo super, da uzmemo neku pesmu,
i onda pricamo stihovima na tu temu o kojoj je pesma.
Drugari,sta kazete?:):D

Poslednja izmena:
LJudi kako vi shvatate pesmu "Aut"

Katarina II- Aut

Aut - aut, aut, aut,
Aut - aut, aut.

Ona hoda sama kroz grad,
Misli sve, sve što misli da zna,
To je samo down,
To je ono što se zove aut.

Aut - aut, aut, aut.
Aut - aut, aut.

Ona hoda sama kroz grad,
Misli sve, sve što misli da zna,
To je samo down,
To je ono što se zove aut.

Aut - aut, aut, aut...

Aut kao jednako osećanje down-u ( To je samo down, To je ono što se zove aut. )uopšte ne mora biti depresivno, već nasuprot taj down može da nas natera na unutrašnje preispitivanje naše odluke. Kada se preispitujemo onda smo sami Ona hoda sama kroz grad. U slučaju pesme to je Ona (osoba ženskog pola). Obzirom da Aut i down podrazumevaju bol može se reći da ona presipituje svoj Weltschmertz koji se kao direktan motiv pojavljuje u pesmi Radostan dan (na istom albumu). Njen Weltschmertz ima svoj razlog i zato ona Misli sve odnosno promišlja, sve što misli da zna i traga kroz svoju unutrašnjost ka sebi samoj. Sličan motiv će se pojaviti i u pesmi Just let me paly some modern r'n'r music kad Milan kaže: Zaboravi prošlost i javi ;Imali promene u tvojoj glavi., a do te promene ne može da se dođe ako čovek ne povede razgovr sa samim sobom. Sličnih motiva ima i u drugim pesmama EKVa ali zaustavio bi se na ovom kao najočiglednijem. Do te promene u glavi ne može se doći ako se čovek ne preispituje iznutra,a preispitivajući sebe preispituje i svoj Weltschmertz.
Uz to melodija koja prati ove stihove uopšte nije depresivna i usprena već nasuprot vesela iako peva o Aut-u tj. down-u.
Kao i uvek naglašavam da je ovo moje shvatanje stvari i da niko ne mora da se složi sa ovim.

Stvarno,hajde da pricamo o pesmama.
Moze li neko da odgovori Milanu stihovima
na pesmu Aut?To bi bilo super, da uzmemo neku pesmu,
i onda pricamo stihovima na tu temu o kojoj je pesma.
Drugari,sta kazete?:):D

Odgovor Milanovim stihovima na Aut:
Ti si volela moj Weltschmertz...

Poslednja izmena:
Dokurcili ste mi svi vi Mamini i Tatini sinovi.Sve u zivotu na tacnu.
Nikad cimanje nizasta.I onda nesto *****te

Izvini, ovde to radis samo ti.
Ako smo ti mi, to sto jesmo,
ti nas ostavi na miru.
Ti ne znas da li nam se sve pruzalo
i da li uopste imamo
tu virtelnu tacnu ili mozda papir.
Cimanje moze biti i u glavi,
a ne samo mehanicki refleks.
Neki od nas zive uz muziku,
ona je nasa Biblija,
a neki ljudi deo su te Biblije.
I zato ne iskaljuj tvoj bes,
koji shvatam,
na ovaj nacin,
vec ga kanalisi
u neke pruduktivnije svrhe.
Makar jedino ti video poentu te svrhe.

Poslednja izmena:
Olovne godine su iza mene, jer konačno nekome mogu reći To sam ja, a da me razume, konačno neću padati u Aut, jer Jesen ćemo Zajedno da bojimo u Modro i zeleno...
Možemo i da Idemo na Platforme ili u Vrt...
Samo ti Hodaj, da ne Bežimo u mrak od Ljudi iz gradova,budi Pored mene...
Sada se osećam "kao pušten sa lanca" jer "menjamo dan za noć" iako Ja znam da Neko nas posmatra.. i ovo je Radostan dan za mene... izgleda da pravimo Krug...:D

Ovo je većina nas radila,baš nisam odavno:D

Back