EKV

• Začetnik teme Začetnik teme Karadjole De Mirel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@una, sta bi ti rekla?Kako bi komentarisala kocert koji je bio pre 15 godina?
Moze se i mnogo bolje komentarisati,ali ne znam bas da li svi hoce da citaju te komentare,ako mislis samo na muziku.Pitaj sta te zanima,tako je najbolje.

On zivopisno govori o nekim drugim koncertima, jednostavno na njihove je isao kao: a ekv svira dobri su, ajd da odem. Voli ih ali ne nesto mnogo. Ali sustina je u tome da mu ja ni jednom nisam rekla: Samo to? Zar nemas nista drugo da kazes? Jer to je njegovo misljenje i dozivljaj. A ovde neki prozivaju druge jer imaju sopstveno misljenje. Sto je nenormalno. Ja recim mislim da je Oci boje meda pesma o oralnom sexu, svidja mi se tako. Neki na temi ne misle tako i to je ok. Ali nikada nismo jedni druge napadali zbog toga.

Ne znam mozda mi svi ovde reagujemo negativno na senzacionalisam kojim po mojoj procjeni ova knjiga odise. Da li je on morao da ide u detalje i navodi Maginu zavisnost?Ipak je to nesto sto mi svi znamo i ne vidim poentu daljeg detaljisanja. Jedino mozda da odvrati nekog napaljenog klinca koji je poceo slusati EKV, znajuci da su narkomani sad bi malo da proba. Mada sumnjam da ima puno takvih, (iskreno se nadam da nema) . Sve te price o H. -to je bio dio njene intime, njen zivot, njen izbor. Ona cak nikada ni u intervjuima nije pominjala te stvari u toj mjeri, vise onako aludirajuci ako je bas direktno pitaju. Njen fokus (a i nas) bi ipak prvenstveno trebao da bude muzika.
Ja bih radije da je neko izdao neku knjigu sa Maginim pricama, crtezima, razmisljanjima. Cula sam da je Zeljko Milovic imao nesto u planu, ali ocigledno da nema nista od toga za sada. Mozda misle da bi mi vise uzivali u svim tim pricama o ovisnosti i Maginim zadnjim godinama koje su vjerujem bile strahovito teske. Ja znam da bih radije citala neku knjigu koja dostojanstveno predstavlja tako izuzenog umjetnika kao sto je Margita, a ne da se sve svodi na njene poroke. Recimo za takvu neku knjigu bih dotrcala u Beograd da je nabavim :)

btw jel moze neko da prekuca posvetu, ili da u kratkim crtama kaze o cemu se radi ;) vidim svi ste se slozili da je fino uradjeno

:super::klap:

Lose, kazes.Je'l isti bend svirao i azru i Ekv?
Yap. Kada sam ih slušao u SKC-u zaista su rasturili repertoar Azre, sjajno je zvučalo. EKV su svirali bez klavijature (gitara je svirala te deonice), i to jednostavno ne zvuči dobro. Pisao sam već, ne bih da se ponavljam. U svakom slučaju treba otići na svirku.

pa sto da idem kad ekv ne valja,mogu samo da zamislim bez klavijature.A za glas,bolje da ne pitam.Uopste,ne idem na te svirke.
Hocu da sviram,ali svoju muziku.A problem je sastaviti bend...
Necu moci da dodjem.Mozda drugi mogu

Poslednja izmena:
Hvala ti Sibil za posvetu. Jako lijepo receno ;)
I ja ne mogu da zamislim EKV bez klavijatura. EKV i klavijature idu zajedno:D

Super sto je Violet Parts opet sa nama. Da ne rece Marina ja ne bih nikad povezala ta dva nicka :cool:

pozdrav drustvu :heart:

Pozdrav ljudima koji umeju da cene pravu muziku!!! Ni jedan EKV tribute bend nikada nece moci da prenese istu onu energiju koju su prenosili EKV... i koja jos uvek zivi u nama... To je bolna istina... Mislim, znam da to vec zante, nego, eto, malo da se napravim pametna, da ostavim utisak... Sta ima?

Setila sam se kako je Milan pominjao da voli Andrica

,,Desava se u ovom planinskom kraju da osvane neko mlecno jutro sa prigusenom svetloscu sunca iza tankih visokih oblaka.Senke su blede i razlivene,a tisina potpuna.Zvuk ne moze da se prenosi ovim teskim vazduhom. Pojavi se i krene,ali odmah pada natrag,nedaleko od mesta sa kojeg je poleteo. Dan je,i svetlo je,a izgleda kao da nocna tisina nije ni napustala ovaj kraj.
Javlja se zelja da neko vikne ili zapeva,da se nesto desi,bojazan da se nece desiti,osecanje neizvesnosti i straha od onoga sto bi se ipak moglo desiti.
Jos pre nego sto sunce dodje do polovine neba,naoblacice se i grunuce oluja,osvetljena,sumporastim sjajem,tamo negde u dnu vidika.":heart:

Ivo Andric

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudima koji umeju da cene pravu muziku!!! Ni jedan EKV tribute bend nikada nece moci da prenese istu onu energiju koju su prenosili EKV... i koja jos uvek zivi u nama... To je bolna istina... Mislim, znam da to vec zante, nego, eto, malo da se napravim pametna, da ostavim utisak... Sta ima?
Pozdrav! :) Tačno, nijedan. Mislim, svaka njima svima čast, i što se trude, i što odaju poštovanje EKV-u, ali, prosto - "to nije to". Nikad ne može biti kao original. Isto važi čak i za tribute koncerte i CD-ove drugih značajnih pevača i grupa, s izuzetkom, možda Massima Savića, Dade i Rundeka. Barem, ja to tako osećam.

I ova pesma posvecena nekome ovde:heart:

Close your eyes
feel the ocean where passion lies
Silently the senses
Abandon all defences

A place between sleep and awake
End of innocence,unending masquerade
That's where I'll wait for you

Hold me near you
So close I sear you
Seeing,bealiving
Dreaming,decieving