Ektopia

• Začetnik teme Začetnik teme Needy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Needy

Početnik
Poruka
2
Imam konkretno pitanje. Zadnja 3 puta pri posjeti ginekologu ponovila mi je da imam ektopiu i uradila sam sve testove(clamidia, microplazme i onaj treci, ne sjecam se imena, osim test na HPV, koji tek treba da radim) i bili su negativni. Vidjela sam komentare da se ektopia ne mora lijeciti, ali me zanima kako se lijeci, ukoliko se opredijelim za to? Da li postoje laserske intervencije koje su "sigurne"? Moj dr mi je rekla da moze da se lijeci godinama (tipa i do 10 godina), ali sam ja vise raspolozena za neko brze resenje, jer ne bih da ostanem sklona infekcijama do kraja zivota, a i postoji blazi bol pri odnosima s vremena na vrijeme. Pa, Dr, help ako mozes. Hvala unaprijed!!

Ukoliko nema infekcije onda nema potrebe ni za lecenjem ectopia, u pitanju je fizioloska promena koja se javlja u tokuzivota kod velikog broja zena.
O tipovim uklanjanja ectopie popricajte sa ginekologom, ona vam moze dati najsvezije informacije o tome koji metod je najsavremeniji i najbrzi.
Ono sto se najcesce koristi je upotreba izvesnih metoda "tusiranja" te promene, vaginalete...

Back