Eksplodirao magacin u Paracinu!!

Jao bre kakve straze u Srbiji. Ljudi u ovoj zemlji nista ne funkcionise pa ni vojska. Za vreme JNA je bilo nekog reda ali od kad je Veliki Vodja umro sve je to propalo. Nije u svakoj kasarni takva provera strazara. Ja znam momke koji su na strazi isli do grada da se napijaju. A licno sam bio tu kad su momci iz jedne kasarne u Nisu pobegli sa straze u 2 ujutru, ostavili puske u dvoristu i otisli u kafic preko puta na zurku. Veliko mi to obezbedjenje. A pogledaj molim te mere zastite u vojnim magacinima u Evropi i Americi, to su kamere, detektori toplote, detektori pokreta, detektori zvuka, vojska... Kod nas bre gledam nasli pre neki mesec neke bombe ,neeksplodirane iz 1999, a vojnici okolo obezbedjuju i puse cigare. Samo ti treba gajba piva, da podmitis vojnike i dizes u vazduh bez problema.

dr.koki:
Jao bre kakve straze u Srbiji. Ljudi u ovoj zemlji nista ne funkcionise pa ni vojska. Za vreme JNA je bilo nekog reda ali od kad je Veliki Vodja umro sve je to propalo. Nije u svakoj kasarni takva provera strazara. Ja znam momke koji su na strazi isli do grada da se napijaju. A licno sam bio tu kad su momci iz jedne kasarne u Nisu pobegli sa straze u 2 ujutru, ostavili puske u dvoristu i otisli u kafic preko puta na zurku. Veliko mi to obezbedjenje. A pogledaj molim te mere zastite u vojnim magacinima u Evropi i Americi, to su kamere, detektori toplote, detektori pokreta, detektori zvuka, vojska... Kod nas bre gledam nasli pre neki mesec neke bombe ,neeksplodirane iz 1999, a vojnici okolo obezbedjuju i puse cigare. Samo ti treba gajba piva, da podmitis vojnike i dizes u vazduh bez problema.

na zalost ziva istina.Meni cale bio 15. minuta pre eksplozije u tim magacinima i kaze da uopste nije bilo ni jednog vojnika.

Moguće je i jedno i drugo, diverzija ili samo od sebe,....Srbija...sve je moguće...više verujem u ovo drugo i pad mi na pamet jedna teorija-dinamit, trotil, u osnovi nitroglicerin stabilizovan glinom, kao što neko reče posle dugo stajanja dolazi do znojenja, t.j. do razjedinjenja i postaje veoma nestabilan, prenagomilavanje magacina, slučajno vremeno negde nešta popusta, sanduk cimne i............adio.....

Momci da vam pomognem bio sam u to skladiste petnaestak puta zadnji put 2000 god a i pre rata, skladiste MES je bilo skladiste 3.Armije, 2 hangara na ulazu su bila namenjena za prikupljanje zastarelog naoruzanja, pre rata je bilo tolko municije barem 5 puta vise nego sto je skladiste moglo da prihvati t.j. municija je bila na paletama kojr su bile na sljunku a sve to pokriveno ceradama i nije bilo ekslozivnih sredstava iskljucivo artiljerijska municija. Za vreme rata skladiste je totalno unisteno naravno pre toga je povucena municija na bezbedno mesto, znam da su posle rata poceli da obnavljaju te objekte ali je municija i dalje bila vani, mislim da je 3500t laz bilo je mnogo vise siguran sam da sve nije unisteno uostalom uvericete se

dr.koki:
e ovako se strazari svuda, sve ljude koje znam da su odsluzili a gulili strazu radili su isto, lepo si objasnio

W.A.S.P.:
e ovako se strazari svuda, sve ljude koje znam da su odsluzili a gulili strazu radili su isto, lepo si objasnio
E dobre ste vi vojske sluzili u dobrim kasarnama!! :lol: Mi nismo smeli da sednemo jer smo znali da moze DOF da naidje u obilazak,jedino posle ponoci kad je vodnik budan a DOF spava mi smo se malo zezali ali kakvo napustanje straze,sta je to kod vas bilo,ccccc?
A na izdvojenom objektu su nam drustvo pravili samo kerovi i nismo imal gde ni da odemo u kafic,na zurku... a i DOF kasarne (nekoliko km od skladista) je svako vece navracao,izmedju 18h i ponoci,i onda nije imalo sta da se razmislja o napustanju strazarskog mesta kad znas da ce kad tad da se pojavi a preko dana imas onog dezurnog podoficira pa ne smes ni od njega,i da hoces!!
I ne pricajte tako uopsteno,to sto su kod vas oficiri bili jajare,i disciplina je bila nula,ne znaci da je tako bilo svuda,i ni ja ni brat od strica nemamo tako lepe uspomene sa straza na izdvojenim objektima pa me bas cudi da ima tako lezernih kasarni!?
Uostalom to su samo nagadjanja da bi se podrzala teorija o diverziji,a to ne znaci da je ipak moguce,koliko znam svaki izdvojeni objekat je obezbedjen i psima i moze vojnik i da ode sa mesta i da zaspi ali pas je tu uvek,ali videcemo sta je izazvalo eksploziju!?
Pozdrav 8)

intra:
Kakvo je vrijeme bilo te večeri?

:) Po svoj prilici : "...suncano sa mogucim - grmljavinama..." :roll: :roll:

Salu na stranu , ali na Jagodinskoj "TV Palma" su tih dana bili i komentari u stilu "...culi su se zvuci nekih letelica ..." (" Predator" ???mozda ?) .Naravno "Neko " je to demantovao kao u stilu : "...nije zabelezeno..." .
U ranim jutarnjim vestima smo mogli da cujemo komentare u stilu : " ...kako nema osnove za sumnju da je sabotaza..."( ???) .
Pa su isle slike nekog objekta oko kojeg nema zicane ograde . Vide se "samo" metalni stubovi nosaci ...? ( Da li su "sekundarci " odradili svoje ?) .Ovo je u vezi onog prethodnog komentara o "...velikoj zicanoj ogradi oko slicnog objekta ..."

Samo da se ne ispostavi ono "...jedna zemlja , a dva gospodara..." Ili ti " dve vojske" ?

e pa to ide malo teze, obzirom da meso inicijacije pozara nije prijavnica.
predlazem da ne gradimo legende.Svako skladiste ima svoja pravila, zavisno od vrste UBS o visini stoka, kolicini koju moze da primi, nacinu cuvanja i sl.
To nije ovde postovano iz objektivnih razloga i doslo je do nesrece.Municija 20mm je stvarno sklona samopaljenju, a lagerovana je na otvorenom.Svako trece zrno je pancirnozapaljivo i ako to detonira, zrno leti i pali ramo gde udari.
Normalno, ovo su moje licne pretpostavke, zasnovane na onome sto znam iz medija i razgovora sa ljudima tamo.

Back