Eksplodirala ETA-ina bomba u Baskiji

Samo si jednu stvarcicu pozaboravio,patriJoto.
Spanija je ozbiljna i organizovana drzava.
Spanci cene ,postuju i vole svoju zemlju.Koriste svaku priliku za sopstvenu promociju.
Vi patriJote ste sramota ostatka ove zemlje i zato Srbiju niko ne zarezuje ozbiljno.

čekaj, ništa ne razumem. poštuju, vole, okej. kakve to veze ima sa bilo čim? i koja promocija? i kakve to veze ima sa Baskijskim problemom?

čini mi se da je ovo rečeno čisto da se eto malo, istresu svi sad lepo na 'godine izolacije' pa da idemo dalje u nove forumaške pohode.
smešno

Ovde mnogi polaze od toga kako je eto "Spanija podrzala Srbiju" u vezi sa Kosovom zato sto nam je "prijatelj"....:roll: :Ljudi Spaniju boli uvo za Srbiju.To je ona ista Kraljevina Spanija clanica NATO-a,koja nas je bombardovala,ali ima problema u svojoj zemlji sa ETO-om i Baskijcima koji regularno i sasvim opravdano traze samoopredeljenje.ETA je organizacija koju ja podrzavam jer u sebi oni imaju dosta revolucionarnih crta i ne radi se o golom nacionalizmu (to sam napisao u vezi sa kurdima takodje).Politicka situacija u Baskiji stoji ovako :

1.Nacionalna Partija Baskije je vodeca partija i zalaze se za otcepljenje.
2.Socijalisticka Partija druga -takodje se zalaze za otcepljenje.
3.Komunisticka Partija - zalaze se za otcepljenje.

Sve tri partije u Baskoji saradjuju i ne mrze se,a dali su neizmeran doprinos u Spanskom gradjanskom ratu u borbi protiv fasizma - protiv fasisticke kraljevine Spanije.
Zato neka samo pucaju bombe i bice sve ok...:wink:

komrad Sovjetko bi da pljušte granate. nije im dosta x na n-ti revolucija kojih je bilo otkad je sveta i veka. dobro, doduše, tu se slažemo, potrebna je jedna samo, ona završna, da konačno odu u zaborav svi ovi ljigavci 68aši što su se nataložili u svim razvijenijim državama i sad od njih prave karikature.

Back