Ništa od onoga što sam napisala nisi demantovao. Slobodno ti piši šta god želiš
da napišeš, ali nemoj to zvati diskusijom.
Kad postaviš uvodni post sa pitanjem, onda očekuj da će i drugi ljudi napisati
svoje mišljenje. Želiš li to da izbegneš, napravi blog.
Kada neko na ovom forumu iznese svoje mišljenje, nije nužno dematovati ga da bi diskudija imala smisla. Diskusija može da ima smisla i onda ako neko želi da tuđe mišljenje proširi, potvrdi ili ga argumentuje sa namerom da istakne istinotost i važnost tog mišljenja. I ja sam upravo to i uradio kada sam komentarisao tvoj post, a nisam ga demantovao. I to ću da uradim i sada. Idem još dalje u širinu sve dok ne dođem do same suštine do koje sam želeo da dođem kada sam postavio ovu temu pod naslovom "eksperiment".
Da podsetim, eksperiment se sveo na ljude različitih zanimanja, čiji rezultati rada su drastočno različiti, a ipak svi ljudi su radili isto. Naprezali su se i kretali, opažali svoje naprezanje i kretanje, osećali, pamtili i razumeli. Jedino što je različito bilo kod sbih ljudi, bile su informacije, tj. znnja, odnosno ideje po kojima su se oni naprezači, kretali, opažali osećali pamtili mislili i razumeli.
Drugo sličan eksperiment su bile semenke različitih biljaka bačene na plodno tle, iz kojih su niknule različite biljke. Energija/materija koja je gradila te različitr biljke bila je bila jedna i ista i sva ona je prilikom gradnje biljaka radila isto. Naprezala se i kretala, opažala svoje naprezanje i kretanje, osećala, pamtila mislila i razumela. I u ovom slučaju su bile različite samo informacije o građi tela biljaka, po kojima se energoja/materija, naprezala, kretala i radila.
Ovo napred rečeno, da su sve različitosti iz kojih se Svemir sastoji, posledica različitih informacija, tj znanja, je veoma važno da svi ljudi sveta znaju i razumieju. Već sam objasnio zašto. Zbog toga što je cilj i svrha sveukupnog postojanja zadovoljstvo i dorvo, a ne nezadovoljstvo i zlo. I zbog toga što se evoluvija celog Svemora svodi samo na to da se pronađu rešenja, tj, informacije ili znanja pomoću kojih će moći najlakše da se ostvaro zadovoljstvo i dobrro, a izbegne nezadovoljstvo i zlo. I zbog toga što ne postoji drugi način da se izbegne nezadovovoljstvo i zlo, već taj da se identifikuje i eliminiše iz života glavni uzrok nezadovoljstva i zla, koji je uvek INRORMACIJA, tj. ZNANJE o tome šta treba da radimo i kako treba da živimo da bi uzrokovali nezadovoljstvo i zlo.
S obzitom da ni Dobro, ni Zlo, ne postoje sami po sebi, već se oni uvek UZROKUJU po znajnu, tj. informacji o Dobru ili Zlu.Zbog toga, ako želimo da prevaziđemo neki oblik zla, moramo prvo da identifikujemo informaciju, tj znanje po kojem činimo zlo i nje da se rešimo.
Evo ja ću da navedem i analiziram jedan konkretan primer o tome.
Vvi znamo da je alkoholizam zlo. Ljudi alkoholičari su izgubljeni i nesposobni za život. Oni su nevolja i za sebe i za njihove najbliže koji moraju da ih trpe i o njima se brinu. Oni su nevolja za celo društvo. I šta mi radimo da bi se oslobodili alkoholičara i njihovog alkoholizma? Šaljemo ih u ustanove za odvikavanje od alkohola. I na taj način čitavi timovi lekara i stručnjaka su angažovani oko njihovog ozdvijavanja, umesto da se ti ljudi bave nekim korisnim i društveno opravdanim radom. Ti ljudi koji leče alkoholičare, moraju da idu u škole i godinama uče kako da ljude odviknu od alkohola. I za svo to vreme i medicinske ustanove i lekari i alkoholičari i porodice alkoholičara, padaju na teret onog dela društva koje se bavi društveno opravanim i korisnim radom. .
A postoji mnogo jednostavniji načinda se alokoholizam izleći za sva vremena i da ga nikada više ne bude. A to je da se ukinu sva ona znanja, tj. informacije, koje je ljudsko društvo hiljadama godina razvijalo, sa namerom da se alkoholizam razvije i unapređi. Tu je, pre svega znanje o proizvodnji sirovima, tj. raznih vrsta voća, grožđa, šljiva, jabuka itd, potrebnih za proizvodnju alkohola. Za šta je potrebno mnogo zemljišnih obradivih površina da se uzurpiraju i mnogo ljudskih ruku, vremena i ljudskog truda. A sve to samo zato da bi alkoholičari mogli da se opijaj, od čega ljudsko društve neće da ima nikakve koristi, već samo štete. Za nešto što za dug i sretan život čpveka uopšte nije potrebno.
I šteta od alkoholizna nisje samo proizvognja sirovina za proizvodnju alkohola, već i mnoga indudtrijska posttojenja ua proizvodnju alkohola i mnogo ljudi koji će da rade u tim postrojenjima i proizvode alkohol. A i za to industrijska postrojennja je trebalo smisliti i proizvesti tehnolgije i ponovo timovi stručnjaka koji će da budu angažovani oko toga.
I na tome se ljudska glupost, tragedija i šteta po ljudsko društvo, zvana "alkoholizam" ,ne završava. Sada je potrebno smisliti i usavršiti efikasne puteve i načine distribuiranja alkohola od proizvođaća do potrošaća. Bezbrojne svetske trgovine alkoholjih pićai i kafane koje se tim poslom bave, u koje takođe treba uložiti mnogo truda da se sagrade. Tu su ii brojni trgovci, konobari i konobarice koje u flašama i čašama uslužuju ajoholičare dok uživaju u alkoholu. Čiji rad takođr nije društveno koristan i opravdan. što uzrokuje da i ti ljufi koji se tim poslom bave, padaju na teret onog dela ljuskog društva koji se bavi onim društveno opravsanim i korisnim radom, bez ćijioh rezultata niko ne može da živi. Kao sto su hrana, odeća stambeni objekti, kućne potrpštine itd. KOje u svetu manjkaju, jer mnogi ljudi sveta u velikom siromaštvu, kao beskućnici i bez hrane se pate i žive. I kad bi se ljudi, koji se bave proizvodnjom i distribucijom alkohola i oni koji alkohol konzumiraju, bevoli društveno opravdanim i korisnim radom, siromaštva u svetu ne bi moglo da bude. A zšto sve to rade? Samo zato da bi se mnoge svetske budaletine, opijale i drogirale alkoholom, uništavale se i zagorčavale život i sebi i svojim bližnjim i širem ljudskom društvu, koje će na kraju morati da se o njima i njihovom porodicama brine, jer oni sami su nesposobni za bilo kakav društveno opravdan i koristan rad.
A ko je za sve to kriv ili šta je uzrok svemu tome? Naravno samo pogrešna znanja, tj. informacij. Ne o Dobru, već Zlu, koje su se tokom holjada godima postepeno razvijale i prenosile sa klena na koleno, po kojima jedan znatan procenat celog ljudskog društva živi, ne na svoju korist, već na zlo i štetu i svoju i celog ljudskog društva. A sve je to zaista nešto bez ćega se može. Važno je samo ne stvoriti NAVIKU. Ako stvorimo naviku, onda smo gotovi i spasa nam nema. A tih zlih Znanja i NAVOKA ima mnogo vrsta koje je ljudsko društvo razvilo, sa coljem da ljudima bude bolje. Pomoću kojih se postižu suprotni efekti, zbog kojih je ljudskom društvu sve gore i gore..
Ovu temu sam pokrenuo upravo zato da shvatimo kolio su znanja, tj. informacije važne, ne samo za ljudski rod, već i za ceo Svemir. Uostalom, ništa drugo u Svemiru i ne evoluira, več samo razna znanjja, tj. informacije po kojima će živa i svesna energija Svemira da se kreće i radi. Naravno, informacije mogu da budu i o o Dobru i Zlu. Ako razvijamo informacije o Dobru, živećeno dugo i sretno i život će da nam bude RAJ. Ako razvijamo informacije i Zlu, život će da nam bude PAKAO i na krajućemo po tim znanjima, kad uh maksimalno razvijemo, da se samouništimo. I svetsko ljuudsko društvo je do maksimuma tog negativnog stupnja svog razvoja već i došlo.
Uistalom, sve ovo što sam napisao nije ništa novo. Fizičari i biolozi već odavno znanju i tvrde da sem energije i informacije ničeg drugog nema. U to se možemo uveriti na primeru "koka-jaje" i na bezbroju drugih primera. U jajetu koke imamo samo energiju i DNK informaciju o koki, kao sistem kretanja i rada po kojem će energija jajeta organizovano i harmonično da se kreće i radi. Imajući na umu, kada je reč o energiji i informacijp, da se tu uvek radi o sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji Svesti, sem kojih ničeg drugog nema. Enrdgija se uvek manifestuje kao fizička radnja naprezanja i kretanja, a onformacija kao prihička radnja opažanja, osećanja, pamćenja mišljenja i razumevanja tog naprezanja i kretanja.
KOliko su informacije, tj. znanja važne za sveukupno postojanje, to je još pre 2.400 godina znao i kineski filozof Lao Ce kada je rekao:
"Pazite na svoja znanja, ona postaju vaše misli. Pazote na svoje mislo, one postaju vaše želje. Pazote na svoje želje, one postaju vaša dela. Pazite na vaša dela, ona postaju vaše navike. Pazite na vaše navike, one postju vaša sudbina."
Ovo podrazumeva, ako je sudbina naše civilizacije ZLA i ako želimo da je promenimo da bude dobra, ne postoji drugi način, već da odbacimo sve one informacije iz naših umova i više ne delujemo po njima i nestvaramo štetne navike, a ostavimo i dalje razvijamo samo ona znanja, delovanja i navike koje su nam na korist, pomoću kojih jedino može da se živi i uživa. Sve je ovo u duhu one Biblijske izreke koja keže: "Kako seješ, tako ćeš i da žnješ".
Voleo bih, a to mi je inamera bila, da prvo do karaja objasnimo i razumemo razliku između Istine i Laži, tj. razliku između ZNANJA i NEZNANJA, pa da onda na kraju nabrojimo i analiziramo sva svetska (NE)Znanja koja za svoju posledicu imaju ZLO. Kao što sam ja gore naveo i analizirao alkoholizam kao jedno od vrsta ljudskih zala. A zatim da damo predloge za rešenja kako da se tih zala oslobodimo. Konkretnije, da objasnimo šta je Laž, a šta Istina, i kako se pomoći Istine mogu lako oboriti sve svetske laži, koje još uvek vladaju svetom.