Egoizam cvećara

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
70.575
Cveće i biljke uvek vezujem sa nekim osobinama ljudskoga roda. Nekako kada čujem da se neko bavi sa njima bilo da ima rasadnik ili cvećaru pomislim da to radi pre svega iz ljubavi a ako neko radi iz ljubavi ne uništava to što voli. Pomislim odmah da je dobar i plemenit čovek.

Elem...ne znam šta da mislim o cvećarama i rasadnicima koji će pre unišiti, baciti višak lukovica, rasada nego nekome pokloniti.
Veliki rasdnici često čak ni ne prodaju lukovice koje su im višak već ih uništavaju. Kažu kada bi ih prodavali ili davali onda bi ih svi imali i ljudi ne bi kupovali :roll:
Cvećare bacaju nemilosrdno sve još lepe cvetove koji više nisu sveži da bi bili u buketu...Umesto da ih poklone nekome da bar 2-3 dana nekome bude lepo u kući ili da iznesnu na groblje...
Jel ta bahatost po vama opravdana? Šta biste vi uradili sa viškom da ih imate?

74915553.cms

e ne verujem da bacaju sveže cvetove, to su već manje lepi cvetovi :think: ne znam da li ima smisla to poklanjati?

možda s tačke biznisa i jesu u pravu, ako je cveće upotrebljivo greota

da li je pitanje kako nemaju nigde da ga uvale nego mora da ga bacaju

Trgovina.Nema u tom poslu emocija.
Isto je i s povrćem i voćem.Pre se baci nego da se da jeftinije ili prosto podeli nekome.

ako nemaju kome da uvale, ako nemaju neki restoran, menzu... npr kod mene ima menza i sigurno imaju takvu šemu, baš sam se više puta pitala, npr je l im ponedeljkom stiže piletina i tako :zcepanje:

ali isto u samoposluzi, možda i na pijaci možeš da nađeš vidno meke nesrećne pomarandže kao regularnu robu

Vremena i vremena da shvatiiš.
Nije stvar u bakicama.
Ostalo je malo posle pitanja gde ide ono što niko neće.
Zavisi sta je u pitanju. Ako je razani cvet u pitanju ili manje lukovice ili neki rasad jednogodisnjih biljaka onda u smece ili se preore.
Vidis mogli bi da doniraju parkovima recimo...
A visegodisnje verovatno ostavljaju i neguju dalje dok ne prodaju.
Cvece koje se koristi u buketima mora da bude besprekorno. Cim malo ostari oni masovno bacaju. Realno moglo bi da stoji u kuci jos 2-3 dana ili na da ulepsa groblje.

Zavisi sta je u pitanju. Ako je razani cvet u pitanju ili manje lukovice ili neki rasad jednogodisnjih biljaka onda u smece ili se preore.
Vidis mogli bi da doniraju parkovima recimo...
A visegodisnje verovatno ostavljaju i neguju dalje dok ne prodaju.
Cvece koje se koristi u buketima mora da bude besprekorno. Cim malo ostari oni masovno bacaju. Realno moglo bi da stoji u kuci jos 2-3 dana ili na da ulepsa groblje.
A, to košta. Neko ko se starao o tome zimu i leto, treba da da svoje delo za "džabe"?
Pa, to nije pravda koju poznajem.

A, to košta. Neko ko se starao o tome zimu i leto, treba da da svoje delo za "džabe"?
Pa, to nije pravda koju poznajem.
Zvanice donacije da.
Medjutim niko nece proveravati smece koliko je baceno.
Logika je nadasve glupa da ako daju nekome vise nece kupovati. To su veliki proizvodjaci koji svoju robu nose i prodaju obicno u vece gradove i od toga zive.
No svejedno...Shvatam ja logiku iza unistavanja ali je bas jadno.

slažem se da nikako ne bi trebalo uništavati, da mogu bukete i slično bih donirala gradskim grobljima da ukrase grobove onih koje nitko dugo ne posjećuje a lukovice i sadnice bih donirala vrtićima, školama i domovima penzionera.
Ono što je žalosno je činjenica da bi država vjerojatno i na te donacije tražila da se plati porez, onda bi još možda trebalo platiti transport i još neke troškove tako da nažalost ponekad ispadne jeftinije uništiti nego dijeliti...

Cveće i biljke uvek vezujem sa nekim osobinama ljudskoga roda. Nekako kada čujem da se neko bavi sa njima bilo da ima rasadnik ili cvećaru pomislim da to radi pre svega iz ljubavi a ako neko radi iz ljubavi ne uništava to što voli. Pomislim odmah da je dobar i plemenit čovek.

Elem...ne znam šta da mislim o cvećarama i rasadnicima koji će pre unišiti, baciti višak lukovica, rasada nego nekome pokloniti.
Veliki rasdnici često čak ni ne prodaju lukovice koje su im višak već ih uništavaju. Kažu kada bi ih prodavali ili davali onda bi ih svi imali i ljudi ne bi kupovali :roll:
Cvećare bacaju nemilosrdno sve još lepe cvetove koji više nisu sveži da bi bili u buketu...Umesto da ih poklone nekome da bar 2-3 dana nekome bude lepo u kući ili da iznesnu na groblje...
Jel ta bahatost po vama opravdana? Šta biste vi uradili sa viškom da ih imate?

74915553.cms

Jednostavno misle ako se procuje da poklanjaju to će negativno da utiče na prodaju

🤷🏻‍♀️

Back