Lepo si ovo rekao .
Svaki covek koji radi nesto bolje od okoline (bilo da je pametniji, lepsi ,uspesniji, itd.), ima tendencije da mu se prisije to da je egocentrik.Ovo ne mora uvek da bude na mestu , cak sta vose uglavnom i nije .
E sada , pravi egocentrik , je pre svega osoba koja ne moze da sagleda situaciju iz ugla drugog pojednica .Preterano je zaokupljen sobom , svoj stav apsolutizuje .
Nemoze da sagleda potrebe okoline , vec svoje sopstvene uvek i svuda stvalja na prvo mesto .Egocentrik smatra da je nezamenjiv, vaznost koju pridaje sebi je iracionalna .
Desavalo mi se par puta da mi prisiju to egocentrik , ali me nije narucito pogadjalo .
Bio sam ubedjen da to nema veze sa mozgom , a i dolazilo je od ljudi koji mi nisu bili ni najmanje bitni (kao ni njihovo misljenje).
Mislim da si pitao da li je to pozitivna ili negativna osobina (ajd da je tako nazovemo),
Mislim da je negativna , pogotovo ako se radi o pravoj egocentricnosti .Verujem da to u mnogome otezava komunikaciju i funkcionisanje bilo koje vrste sa okolinom.