Egizibicionizam i lajkovi

Internet egizbicionizam?

• M, praktikovao sam/praktikujem

• Z, praktikovala sam/praktikujem

• M, mozda

• Z, mozda

• M, ne zanima me tako nesto

• Z, ne zanima me tako nesto

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Ne treba puno da se surfuje netom, primera radi Facebook, da naletite na neku devojku u kupacem, utegnuta, duck face, ovo ono, sa 500+ lajkova ispod slike ili na nekog muskarca sa "sveze znojav iz teretane" fotkom.
Da, svi smo mi videli taj egzibicionizam, mada ima mesta koja ne cenzurisu "slobodu izrazavanja" gde dnevno stotine muskaraca i zena postavlja svoje provokativne fotografije da koje komentarisu i pregledaju ostali clanovi foruma gde je publika daleko veca od tih 500 lajkova na FB.

Sta se krije iza tog egzibicionizma, da li je to potreba da se dize samopouzdanje, 500 lajkova za 24h ili sta ti ja znam, fetis neki ili nesto drugo?
Da li bi ste se vi upustali ili ste se mozda upustali u neke tako egzibicione radnje sa nekim ko vam nije decko/devojka?

Poslednja izmena:
meni muka vise od tog fejsa
koje bolescine tamo sve vladaju :pop:

Имаш их свуда, као што је рекла корисница испод не смеш ради те шачице људи да одустанеш, једноставно их игноришеш и не обраћаш пажњу.. Ех, да је тако само у виртиеулном свету.. :aha:
Апропо теме, имам пријатеља, мојих година, који има 5-6 разних профила и чим објави неку слику, видео или статус пријављује се са њих да би дечко имао што више лајкова.. :lol:
Неће ми бити такви људи јасни ни за 10 година, али шта да се ради.. Иначе имам ФБ активан само због групе са факултета, јер свако мало неко нешто ново качи, и због слагалице коју одиграм увече.. Давно сам прерастао његово интензивно коришћење..

Nije mi muka od fejsa, jer tamo imam neke ljude u frendovima koji su mi ok, što iz Rl-a (naravno ne sve koje poznajem), što sa foruma...
U priči o ,,500 lajkova" se ne pronalazim, jer imam mnogo manje FB frendova :lol:
Ne pronalazim se ni u egzibicionizmu,mada povremeno kačim fotke.
Rekla bih da FB ne vidim kao neku šumu ludaka, jer prosto i to je stvar izbora, da li neko sakuplja broj i lajkove ili ima drugačije poglede.

da li ti iko od nih deluje kao da razmišlja i ima neku svrhu u svom tom fotkanju i kopi-pejst komentarima?
šta tu ima da se filozofira, ko hoće i ima šta da stavlja neka stavlja
stavim i ja svoje dupe na profilnu pa ne očekujem da se neko zakuca u njega

da li ti iko od nih deluje kao da razmišlja i ima neku svrhu u svom tom fotkanju i kopi-pejst komentarima?
šta tu ima da se filozofira, ko hoće i ima šta da stavlja neka stavlja
stavim i ja svoje dupe na profilnu pa ne očekujem da se neko zakuca u njega

Pa da, i na autobusu piše Komercijalna banka, pa ako koza laže, ne laže rog.
Ako se neko prikazuje ovakvim ili onakvim na fejzbuku, to ne znači da može da pobegne od sebe.

Klasično veštačko pumpanje ega, meni samo nije jasno kako te devojke ne skapiraju da nemaju ni 5 lajkova kada stave sliku gde ne izbace sisu i dupe, kako ne kapiraju da ni pažnja nije upućena njima, upućena je sisama i dupetu, znači nije to zbog njih kao njih, oni bi lajkovali svako dupe i svaku sisu, čija god da je.

Ne treba puno da se surfuje netom, primera radi Facebook, da naletite na neku devojku u kupacem, utegnuta, duck face, ovo ono, sa 500+ lajkova ispod slike ili na nekog muskarca sa "sveze znojav iz teretane" fotkom.
Da, svi smo mi videli taj egzibicionizam, mada ima mesta koja ne cenzurisu "slobodu izrazavanja" gde dnevno stotine muskaraca i zena postavlja svoje provokativne fotografije da koje komentarisu i pregledaju ostali clanovi foruma gde je publika daleko veca od tih 500 lajkova na FB.

Sta se krije iza tog egzibicionizma, da li je to potreba da se dize samopouzdanje, 500 lajkova za 24h ili sta ti ja znam, fetis neki ili nesto drugo?
Da li bi ste se vi upustali ili ste se mozda upustali u neke tako egzibicione radnje sa nekim ko vam nije decko/devojka?

Nemam nameru da pravim budalu od sebe na taj nacin.
Ako neko ima prazan zivot, bez prijatelja i ljudi cije misljenje ceni neka slobodno stavlja slike svojih delova tela po internetu gde ce mu populacija slicna njemu podizati samopouzdanje jednim klikom.
Draze mi je jedno misljenje coveka kome vreujem, makar se ne slagao sa njim, nego misljenje gomile ljudi koja me ne poznaje.

Narcisoidnost. I ne samo gledano kroz egzibicionizam, već tu možemo ubrojiti i često mijenjanje profilnih slika, statusa, lajkanje sveg i svačeg...uglavnom, bitno je da se skrene pažnja...pumpanje ega...karakteristika nesigurnih i ispraznih ljudi.

vole da pokazu sta imaju, kao sto dobar majstor voli da se pohvali svojim proizvodima
to je i reklama i poziv na razmenu dobara
neka kaci ko sta hoce, meni ne smeta, nisam obavezan da gledam
jesam se upustao u egzibicione radnje sa nekom koja mi nije devojka, i mogu ti reci da zbog toga nismo izgubili kosu, niti nam se osusila kicma, a i ona za zuljeve na dlanu je cista laz

Meni ne smeta sta drugi rade...

i ja sam primetio tu pojavu o kojoj je tema, besmisleno i bezsadržajno prikazivanje svojeg tela u slobodnijim pozama, sa malo ili nimalo odeće...
očigledno je u pitanju dizanje samopouzdanja, vapaj za pohvalom i priznanjem nekakve vrednosti, da vam neko potvrdi da ste lepi...jadno:ljutko:

Naravno, mada pitanje je zasto neko postavlja provokativne slike na FB ili salje nekom, lupam sada, forumasici, forumasu, svoje neke intimne slike, 1 na 1 sto kazu, ne mora znaci da bude izrazito za "lajkove".
Dizanje samopouzdanja, neka avantura ili nesto drugo?

meni na mejl stalno stizu ponude da pogledam da li poznajem tu i tu damu
ulogujem se, pogledam, imamo jednog zajednickog prijatelja
kliknem na njene slike, uglavnom slobodne poze, oskudna odeca
onda ide obavestenje da cu dobiti jos slika ako lakujem, ako ovo, ako ono
dakle, to su lazni profili sa ko zna cijim slikama, cesto se po enterijeru u pozadini moze zakljuciti da su to devojke iz nekih drugih zemalja i da neko zloupotrebljava njihove slike
ove domace uglavnom kace slike sa letovanja i i z svog luksuznog doma, da drugarice vide kako se dobro udomila, kako lepo zivi, i da drugaricama i poznanicama udari zazubice

Back