Efekat serije „Beli lotos“ na turizam na Tajlandu

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.310
Od trenutka kada je Beli Lotos došao na ekrane, bilo je jasno da serija nije klasična melodrama sa dramatičnim likovima; ona je prikazivala i zadivljujuće lokacije.

-Prva sezona ,Havaji, gde se prva sezona dešavala, doživeli su vidljiv porast broja posetilaca nakon premijere serije. Netaknute plaže, luksuzni hoteli i idilični pejzaži stvorili su savršen ambijent, a fanovi nisu mogli da odole da ne iskuse ove destinacije lično. Podaci o posetiocima sa Havaja potvrđuju ovo, sa porastom rezervacija i turističkih upita koji se pripisuju uticaju serije.

-Druga sezona, smeštena na intrigantnim obalama Sicilije, postigla je isto, sa lokalnim turističkim kompanijama koje prijavljuju povećanje broja turista i interesovanja internacionalnih posetilaca. Hoteli, restorani, pa čak i privatne vile postale su popularna mesta za fanove serije koji su želeli da posete lokacije sa snimanja, učvršćujući uticaj Belog Lotosa na turizam.

-Treća sezona Beli Lotos premestila je radnju na Tajland u zemlju zlatnih hramova, prelepih plaža i egzotičnih džungli. Prikazivanje Tajlanda u seriji, sa njegovom raskoši, kulturom i prirodnim lepotama, već je izazvalo uzbuđenje među gledaocima—i uticaj na turizam je već očigledan. Turizam Tajlanda, koji je opao tokom globalne pandemije, sada se ponovo vraća u punom sjaju, a Beli Lotos ima ključnu ulogu u tom oporavku.

Porast rezervacija: Luksuzni hoteli u Tajlandu več beleže skok u rezervacijama. Poznati hoteli na Puketu, u Čang Maju i Koh Samuiju doživeli su značajan porast međunarodnih poseta od strane turista koji žele da dožive luksuz prikazan na ekranu.

Clip_3.jpg

Za Tajland nisam upoznat, ali za prvu i drugu sezonu, destincije su mi dobro poznate.
Prva sezona je snimana na Maui, hotel i i hotelska plaža iz filma pripadaju Four Season Resort-u u malom mestu Wailea. Ceo taj deo je prepun visoko kategorisanih hotela, i jedan je od najpozeljnijih destinacija za turiste koji mogu da priušte $800-$1,200 za noć. Hawaii kao destinacija iz Evrope zvuci kao komplikovan i dalek put, sto i jeste, ali nije nedostižan uz dobru organizaciju. Pre bih rekao, da je vadjenje U.S vize najveća prepreka.

Druga sezona je snimana u Taormina i Giardini Naxos, hotel mi je nepoznat (samo jednom sam ga posetio). Scene iz gradića i okoline su prelepe i evo posle toliko godina i dalje su mi u sećanju…. Preporučujem svima da ga posete.

Za Tajland nisam upoznat, ali za prvu i drugu sezonu, destincije su mi dobro poznate.
Prva sezona je snimana na Maui, hotel i i hotelska plaža iz filma pripadaju Four Season Resort-u u malom mestu Wailea. Ceo taj deo je prepun visoko kategorisanih hotela, i jedan je od najpozeljnijih destinacija za turiste koji mogu da priušte $800-$1,200 za noć. Hawaii kao destinacija iz Evrope zvuci kao komplikovan i dalek put, sto i jeste, ali nije nedostižan uz dobru organizaciju. Pre bih rekao, da je vadjenje U.S vize najveća prepreka.

Druga sezona je snimana u Taormina i Giardini Naxos, hotel mi je nepoznat (samo jednom sam ga posetio). Scene iz gradića i okoline su prelepe i evo posle toliko godina i dalje su mi u sećanju…. Preporučujem svima da ga posete.
Taormina i Giardini Naxos se ne propušta da se posete ..prelepi su i imaju istoriju ..uostalom kao cela Sicilija

Koliko znam to je netflix serija.
Nisam gledao iskreno pa ne znam čemu hajp i da li je opravdan, ali epizode se emituju valjda kao u celoj evropi.
Nije Netflix, ide na nekom Hulu ili Zulu li je, ne znam te streaminge, uopšte ne gledam tv nego sve što mi se gleda skidam.
The White Lotus sam medjutim ispratio i onako tehnički, kada je u pitanju gluma i režija nije ništa što se ne sme propustiti, čak šta više. Medjutim radnja se dešava uvek na odredjenoj, i to vrlo atraktivnoj destinaciji i pejsaži i uopšte cinematografija i fotografija su prilično dobro uradjeni i u na mestima koja stvarno postoje, nisu nikakva izmišljotina i imaginarna mesta.
Serija je podigla dosta prašine u Tajlandu, naravno, prvo i pre nego što je počela jel La Lisa, Tajlandski član K-pop grupe Blackpink igra jednu od uloga…a ona je u Tajlandu mega zvezda, ne znam ko bi bio za poredjenje kod nas, možda 3 Cece zajedno….a drugo i zbog efekta koji je imala najviše na Koh Samui, kada je već počela, po pitanju rezervacija i povećane navale turista.
Nisam pogledao nijednu epizodu iz ve treće sezone, čekam da se završi, skinem sa Pirate Bay-a i sve odgledam u jednom cugu, pa javiću utiske ovde.
Koh Samui jeste jedno od najfilmskijih ostrva, oduvek sam govorio da je deo ostrva Bo Phut, gde su sigurno snimali, ceo kao iz nekog modnog časopisa. Hoteli, restorani, prodavnice, svaki od njih bi mogao da bude set u reklamama najvećih midnih brendova tako da nije čudo da su se odlučili za Samui kao mesto jer glavni akteri serije su uvek neki bogatuni koji ne razmišljaju na pare i odsedaju u resortima u kojima svi mi ostali ne možemo ni da prigvirimo. Čak je i njihova garderoba pažljivo odabrane i koriste se već poznati ali i lokalni manje poznati ali najskuplji brendovi da bi se dočarao dojam.
Sve u svemu maksimalni kičeraj ali gledam….😅

Nije Netflix, ide na nekom Hulu ili Zulu li je, ne znam te streaminge, uopšte ne gledam tv nego sve što mi se gleda skidam.
The White Lotus sam medjutim ispratio i onako tehnički, kada je u pitanju gluma i režija nije ništa što se ne sme propustiti, čak šta više. Medjutim radnja se dešava uvek na odredjenoj, i to vrlo atraktivnoj destinaciji i pejsaži i uopšte cinematografija i fotografija su prilično dobro uradjeni i u na mestima koja stvarno postoje, nisu nikakva izmišljotina i imaginarna mesta.
Serija je podigla dosta prašine u Tajlandu, naravno, prvo i pre nego što je počela jel La Lisa, Tajlandski član K-pop grupe Blackpink igra jednu od uloga…a ona je u Tajlandu mega zvezda, ne znam ko bi bio za poredjenje kod nas, možda 3 Cece zajedno….a drugo i zbog efekta koji je imala najviše na Koh Samui, kada je već počela, po pitanju rezervacija i povećane navale turista.
Nisam pogledao nijednu epizodu iz ve treće sezone, čekam da se završi, skinem sa Pirate Bay-a i sve odgledam u jednom cugu, pa javiću utiske ovde.
Koh Samui jeste jedno od najfilmskijih ostrva, oduvek sam govorio da je deo ostrva Bo Phut, gde su sigurno snimali, ceo kao iz nekog modnog časopisa. Hoteli, restorani, prodavnice, svaki od njih bi mogao da bude set u reklamama najvećih midnih brendova tako da nije čudo da su se odlučili za Samui kao mesto jer glavni akteri serije su uvek neki bogatuni koji ne razmišljaju na pare i odsedaju u resortima u kojima svi mi ostali ne možemo ni da prigvirimo. Čak je i njihova garderoba pažljivo odabrane i koriste se već poznati ali i lokalni manje poznati ali najskuplji brendovi da bi se dočarao dojam.
Sve u svemu maksimalni kičeraj ali gledam….😅
U pravu si, nije na Netflix-u nego na Max-u od HBO.

@Foggo

evo sad sam proverio S3E7 je poslednja emitovana

Dosla vremena za pozerke i puritanke....u jednom...
Tako da bez toga nema prodaje ....trazi se takva osoba, bez ulaska u to da li je glupa kao cosak ili genijalka veca od Faradeja...

Zato je minimalna cena u crnogorskoj kucici od blata ali na santoriniju 350e za noc, a za modernu sutomorsku malu apartmansku jedinicu 1400e na noc...
Dodju te instaramushe i one iz price dve drugarice gde jedna obisla svet a druga ima u kutiji od cipela desetak slika svoje dece koja trce po dvoristu u vunenoj ispletenoj odeci i sa opancima.......

Budu po 3 dana ili 7 dana i idu dalje, da zivot ne propadne kao onim ucenjacima ili onima sto 5 godina prave kucu..

Zao mi jedino sto nismo Palermo posetili. Ostalo sve sa preporučene liste smo obisli, od Katanije, Etna, malog sela gde je sniman film…

Taormina je svakako destinacija na koju se treba vratiti bar još jednom..

Meni su se vise svideli Sirakuza i Palermo od Taormine na cijim sam liticama bila smestena. U Sirakuzi je rodjen Arhimed, posvetio je zivot tom gradu i pre nego sto je posecen viknuo je rimskom vojniku "ne dirajte mi moje krugove"! U Sirakuzi je sniman i film Malena, scene u kojima Monika Beluci seta preko trga.

Katedrala u Palermu je cudesna gradjevina, a sam grad je prepun predivno oronulih fasada. Teatar Masimo privlaci najvise turista zbog stepenica na kojima Majkl Korleone oplakuje cerku u trecem delu Kuma.

Kod Taormine postoji jedan logisticki problem. Ukoliko je pitanju letovanje, neophodno je koristiti zicaru do plaze koja je prenatrpana i presecena masom privatnih barova. Iako sama rezervat prirode nazvan Isola bella, nekadasnje staniste ptica, zivu pticu za desetak dana boravka videla nisam.

Mislim da je po danu islo preko 100 evra samo za plazu. Za malu, skvrcenu, skupocenu plazu koja ima pontonski ulaz u ledenu vodu sa kamenicama.

Isla bih na Siciliju ponovo na leto, ali bih za smestaj birala Cefalu kraj Palerma. Omanji, starinski gradic, prelep za setnju...uz normalnu plazu, ukusne restorane koji lome talase na svojim kamenim zidovima i mase kafea ispred katedrale.

U Taormini je lep obicaj ziva letnja pozornica. Mi smo gledali Travijatu u grckom amfiteatru i to mi je najlepse u Taormini bilo, pored saksofoniste na trgu koji navece seta kao u filmu Vudi Alena i zaista sjajno svira.
Sve ostalo je za prolecnu posetu vise nego za letovanje, naravno, po mom skromnom misljenju.

Inace...pogledala sam samo prvu sezonu serije...kada su ubili jedinog glumca koji mi se svidjao, batalila sam da pratim.

Meni je serija onakooo...solidna fotografija uz vrcave razgovore, razbibrigast tip.

Odgledah danas svih 8 epizoda i iskren da budem ova treća sezona mi se najmanje svidja. Druga, na Siciliji mi je bila najbolja ali ne zato što je to jedina od 3 destinacije na kojoj nisam bio nego je nekako radnja bila najbolja. Dodao bih da mene lično serija "Beli Lotus" nikada ne bi inspirisala da recimo odem bilo gde. "Kum" već da, zbog The Godfathera bih i želeo da vidim Siciliju i lokacije na kojima je film sniman. Jer Kum je najbolji film svih vremena dok je Beli Lotus otprilike samo prosečna serija, pa možda čak ni to.
Anyways, od fotografije su mi se dopale sve scene u Bangkoku ali Bangkok uvek ispadne dobro na filmu. Ne znam da li sam gledao neki film koji se dešava u ovom gradu a da sam grad ne dominira? Scene na Samuiju mi se nisu svidele, osim u resortu u svim ostalim scenama saturacija je smanjena pa ostrvo izgleda nekako tamno i mračno i ne pokazuje njegovu lepotu. Dobro, hteli su da stvore neku zlokobnu atmosferu ali su mogli to i drugačije.
Tajlandjanke u filmu koje su korištene su većina ovde renomirane i poznate glumice ali daleko od toga da su izabrali one najboljeg izgleda. To je izgleda kao ono kada biraju najlepšu tajlandjanku za Miss Univresum, uvek izaberu neko groblje, toliko ima lepših devojaka ovde da se uvek čudimo gde bre ovu najdoše...ali se i ne čudimo s obzirom da znamo kakva je korupcija ovde a još bolje znamo kako se pobedjuje na takvim takmičenjima. Ali dobro, da su izabrali one prave tajlandjanke onda pa one američke MILF-ače, kao dobre ribe, bi bile smešne u poredjenju i svi bi se pitali šta rusi rade uopšte sa ovim akrepima.
Od dijaloga mi je bio interesantan onaj kada ona zombirana keva iz bogate porodice sa sinovima koji d.rkaju jedan drugog razgovara sa tajlandjankom i iščudjuje se zašto ona koja je mlada i lepa kao lutka, kao šta traži sa sredovečnim likom, kao jel zbog para? I onda joj kaže "ajde bre da te odvedem u Ameriku i da te spojim sa vrlo utacajnim i bogatim muškarcima koji dobro izgledaju"...i kad joj tajlandjanka kaže ali ja volim mog muža ova kao WTF are u talking about, ne konta ništa.
Drugi dijalog, odnosno više monolog je onog lika, Frenk se čini mi se zove...muški likovi su mi mnogo upečatljiviji nego ženski, ženski bre ništa, ja nijednu od onih prstom ne bih pipnuo, nijednoj nisam zapamtio ime....uglavnom:

Ovo je skroz istinita priča garantovano, scenarista se dobro spremio i ovo je čuo od nekog nečiju priču jer ja znam ovakve likove ovde, imao sam prilike da ih sretnem. Teško je ovde zadržati fokus kada si sam, obicno posle hiljade žena gotovo svi na kraju predju na ladyboyeve jer im se žene na kraju i zgade, osećaju na kraju neko razočarenje jer to je praznina velika biti zavistan od seksa i nije prijatna kao ni ostale druge zavisnosti....i nekako ladyboys ih bolje razumu, šta li? Ovaj Frenk je otišo malo dalje pa je postao i p.eder a ja bih ipak napravio distinkciju izmedju muškaraca i ladyboysa mada mnogi to gledaju kao isto, uglavnom Frenk je nekako najrealniji lik u ovoj sezoni, Tajland zaista sje.be mnoge u mozak.
Na kraju La Lisa Manoban, kako se pokazala, tajlandska super mega zvezda, većini tajlandjanki se ne svidja njen lik koji igra u seriji i svi se slažu, a i ja potpisujem da su je namerno poružneli to jest našminkali na neki način da bude više mali miš i ne dolazi suviše do izražaja ali dobro, i to je razumljivo. Tajlandjanke su moćne žene, pusti je da se razmaše i ona je odmah glavna😅

Poslednja izmena:

Back