Еестроген је свуда, а Тестостерон нигде?

fanstebre

Veoma poznat
Poruka
10.010
Јел сте приметили да Естроген може много лако да се и унесе у тело за разлику од Тестостерона којег нема нигде ?
Естроген се налази у биљкама у форми фитоестрогена док са друге стране не постоји ништа у биљкама што имитира Тестостерон. Или ми не знамо да постоји ?
Због чега је Естроген толико присутан у разним облицима код биљака, а Тестостерон нигде ?

Јел сте приметили да Естроген може много лако да се и унесе у тело за разлику од Тестостерона којег нема нигде ?
Естроген се налази у биљкама у форми фитоестрогена док са друге стране не постоји ништа у биљкама што имитира Тестостерон. Или ми не знамо да постоји ?
Због чега је Естроген толико присутан у разним облицима код биљака, а Тестостерон нигде ?
prisutan je, ali nedovoljno, a radi se i o

Feminizirana hrana, imitacija estrogena, zavera protiv muskog roda

malo sam proucavao i dosao do suplementa DIM, i to sam uzeo bez ekstrakata brokolija i sl. samo dodatak za bolju apsorpciju... muskarce ionako cekaju problemi sa prostatom, bolje spreciti nego umreti od nje, nema sta da se razmislja, samo da se sve iscita, a ja sam tek poceo

prisutan je, ali nedovoljno, a radi se i o

Feminizirana hrana, imitacija estrogena, zavera protiv muskog roda

malo sam proucavao i dosao do suplementa DIM, i to sam uzeo bez ekstrakata brokolija i sl. samo dodatak za bolju apsorpciju... muskarce ionako cekaju problemi sa prostatom, bolje spreciti nego umreti od nje, nema sta da se razmislja, samo da se sve iscita, a ja sam tek poceo
Нисам баш сигуран колико јак превентивни ефекат има. Према студијама он је користан тек кад настане проблем са простатом или са естрогеном. Ако се претера естроген може да оде испод па је и то проблем. На основу свега што сам прочитао по нету о њему то је то отприлике, нема неки ефекат на људе који немају проблем са простатом и балансом тест.-естро.

По мени, далеко интересантнији суплемент по овом питању је борон (бор). Постоје студије са 6мг и 10мг борона дневно у којима се наводи да индиректно повећава ниво слободног тестостерона за 20-30%, код неких и више, за 7 дана тако што држи активност СХБГ на оптималном минимуму и балансира однос са естрогеном. Плус је главни помагач организму да искористи витамин Д3 и магнезијум, а њихов ниво је у тесној вези са тестостероном. Ја пијем борон већ два месеца 6мг дневно и могу ти рећи да се осећам интензивније у сексуалном смислу, сигуран сма да није плацебо јер ово траје превише дуго да би могао толико да се истрипујем

Бор је микроелемент и није нам потребно превише њега али с обзиром да се уноси само преко биљне исхране и с обзиром на то шта се све ради са воћем и поврћем, како се све то узгаја и чиме све прска и какав је квалитет житарица и осталог питање је да ли га имамо довољно или је исцрпљен јер његов ниво у биљној храни зависи много од квалитета земљишта па ако је земљиште исцрпљено бороном онда га има мање у биљкама.

Слична прича је и силицијум који је као и борон главни играч из позадине за многе ствари. Силицијум, борон и ванадијум су буквално "дубока држава" нашег организма и мало људи то зна с том разликом што се ванадијум лакше одржава јер нам је потребан баш премало и не препоручује се употреба његове суплементације јер је јако ризична (истраживан је у вези проблема са инсулином и шећером), а ова двојица могу бити поремећена начином исхране врло лако и суплементација са њима може имати добре ефекте ако се дозира адекватно

Poslednja izmena:

Back