EDM (Energetska Duhovna Medicina)

MEDITACIJA ZALAZAK SUNCA

Evo još jedne „male“ meditacije koju je Miroslav mlađi sin dr Stojanovića dobio u dubokoj meditaciji 2002. godine. Rečeno mu je da je mogu primenjivati svi, ali da će pozitivne efekte imati samo duhovno visoko razvijene osobe. Oni su je primenjivali kada su bili iscrpljeni, prenapeti, posle nekih stresnih situacija. Davala je, skoro trenutno, pozitivne efekte. Međutim, pre izvesnog vremena je dr Stojanović dobio informaciju da ovu meditaciju sada mogu primenjivati svi ljudi, jer su ih spiritualne energije u tom smislu inicirale, u cilju pomoći razvoju ljudske civilizacije. Njegov zadatak je bio da tu informaciju prenese, kako bi pomogla što većem broju ljudi.

POLOŽAJ ZA MEDITACIJU

Najbolji položaj i za ovu meditaciju je ležeći ili sedeći, zatvorenih očiju.

IZVOĐENJE MEDITACIJE

Zamislite da se nalazite na morskoj obali, na nekoliko metara od vode. Tamo postoji jedan kamen na koji ćete sesti, u turskom sedu, okrenuvši se prema moru. Sunce je, pred zalazak, dotaklo površinu mora na horizontu, a treperavi odsjaj njegovih zraka prostire se po vodi sve do obale na kojoj vi sedite. Sunčevi zraci i njihov odsjaj na površini vode su blagi i prijatni za posmatranje.
Pošto ste seli na kamen posmatrajte zalazak sunca – njegovu loptu i odsjaj zraka na vodi koji se prostire sve do vas. Ukoliko ne uspete da istovremeno gledate u sunce i njegov odsjaj na vodi, probajte barem jedno od ta dva. Ponekad ćete izgubiti kontakt sa suncem i njegovim zracima na vodi, ali znajte da vas oni tamo čekaju i vratite se ponovona njih.

NAPOMENA

Potrebno je pri ovoj meditaciji da sunce bude blago, zalazeće i da njegovi zraci ne smetaju vašim očima. Pored toga, onaj kamen treba da bude uvek isti, jer od momenta kada sednete na njega, počinje meditacija.

TRAJANJE MEDITACIJE

Meditacija Zalazak sunca traje oko tri minuta.

KOLIKO PUTA SE RADI MEDITACIJA?

Meditacija se radi jednom dnevno, a u slučaju da se ne osećate dobro, moguće je primenjivati i više puta na dan.

EFEKTI MEDITACIJE ZALAZAK SUNCA

Često se, već posle nekoliko sekundi pošto se seli na kamen, oseti usporenije i duboko disanje, smirenje i popuštanje napetosti. To je zbog toga što za spiritualne energije, vaše sedanje na kamen i posmatranje zalaska sunca, znače molbu da vam čiste auru od posledica stresova i negativnih misli, da uklanjaju uzroke nervne napetosti i raznih oboljenja i poboljšavaju funkcionisanje vešeg nervnog sistema.

TESLINA MEDITACIJA

Spiritualno biće Nikola Tesla je, prilikom redovnih kontakata dr Stojanovića s njim u dubokoj meditaciji, rekao da je njegova ideja da objavi male meditacije odlična, ali je potrebno da im dodam još jednu malu meditaciju za koju mu je dao potrebne podatke.

POLOŽAJ ZA MEDITACIJU

Meditaciju je najbolje izvoditi u sedećem ili ležećem položaju. U izuzetnim slučajevima, moguće je meditaciju realizovati i u stojećem položaju, ali je tada neophodno držati se ili biti naslonjen na neki čvrst predmet.

IZVOĐENJE MEDITACIJE

Potrebno je zažmuriti i zamisliti da se nalazite u jednom stubu energije, visine oko 2 metra i prečnika jednog metra, koja izgleda kao sivkasta magla. Meditacija se radi tako što se gleda u sivkastu energiju unutar stuba, ne napuštajući čak ni pogledom stub energije. Meditacija se završava jednostavnim otvaranjem očiju.

TRAJANJE MEDITACIJE

Meditacija traje približno dva minuta.

Meditacija se može raditi jednom do dva puta dnevno, kao redovan trening ili po potrebi.

EFEKTI TESLINE MEDITACIJE

Teslina meditacija će tokom trajanja od oko dva minuta omogućiti potpuno smirenje nervnog sistema, pročišćavanje dela aure, poboljšanje cirkulacije krvi u celom organizmu, fizički odmor i poboljšanje funkcionisanja nervnog sistema.

MEDITACIJA MALA PLANETA

Ovu malu meditaciju je dobio moj sin Miroslav od spiritualnih energija.

POLOŽAJ ZA MEDITACIJU

Za ovu meditaciju je najbolji sedeći položaj.

IZVOĐENJE MEDITACIJE

Zatvorite oči i otputujte u mislima na jednu malu planetu. Ona je tako mala da vidite kako se savija na horizontu, kao da ste na nekoj velikoj lopti. Iznad Male planete se vidi noćno nebo sa zvezdama. Planetu obasjava malo Sunce blagom crvenkastom svetlošću, pa je cela planeta crvenkaste boje. Planeta je potpuno beživotna i osim crvenog peska, šljunka i po koje stene, nema ničeg drugog. Čim započnete putovanje, već ćete biti na Maloj planeti. Uđite u telo koje tamo budete videli i boravite u njemu.
Kada želite da završite meditaciju, jednostavno otvorite oči.

TRAJANJE MEDITACIJE

Meditacija traje od dva do pet minuta.

Meditaciju možete raditi jednom do tri puta na dan, kao redovnu vežbu ili po potrebi.

EFEKTI MEDITACIJE MALA PLANETA

Za vreme vašeg boravka na Maloj planeti, duhovne enerije čiste vašu auru od posledica stresova i time uklanjaju uzroke bolesti, smiruju nervni sistem, popravljaju raspoloženje i duhovno vas razvijaju

Ponekad i to bas u zadnje vreme kad se razocaram u ljude, drustvo dobijem zelju da odem, spakujem stvari, odem tamo kod budistickih monaha na otprilike 6 godina, da jos bolje upoznam sebe, smirim i duh i izbacim svu tu negativnu energiju, da me tih sest godina poduce kako da spojim duh i telo, da se razvijem duhovno i fizicki, sredim misli ali ne znam da li uopste oni primaju takog nekog kao mene, strance i to badava bez dinara u dzepu, nekog ko je jedva uspeo da dodje do njih obezbedi put da stigne tamo, mislim da je to ako se ne varam samo na filmovima?

Mislim sta treba da kazem, odem tamo stignem do neki manastir i udjem onako u njega i poklonim se i kazem nemam nista primite me ako hocete jer strasno zelim da mi preneste vasu mudrost znanje jer sam razocaran i zelim da pokusam da se osetim kao da sam ponovo rodjen?

Naravno posle toga mogo bih da zamislim ako se ne varam pogledali bi me ko ludaka nasmejali se i pokazali bi mi put iz hrama ako se ne varam?

A posle kako i cime da se vratim kuci to samo bog zna...

Back