Edit header-a i linkovanje u njemu

nindza52

Zainteresovan član
Poruka
309
Citao sam dosta, pokusavao da resim i na kraju shvatio da se vrtim u krug jer jednostavno ne znam to da uradim.

Imam izvorni header fajl ( FLA ) i uspeo sam da prepravim text ( u headeru i na linkovima ) onako kako meni odgovara. Problem koji ne umem da resim ( a to je vecina posla ) je sledeci :
Taj header ima 4 taba a na svakom od njih postoji po 3 linka.. Prvi tab je otvoren stalno, dok se ostali otvaraju na kliktaj. Prilikom kliktaja na 2. , 3. ili 4. tab, ceo header mi se refreshuje, odnosno ponovo ucita i 1.tab i dalje ostaje otvoren umesto da se prebaci na kliknuti. Kao da se nista nije dogodilo..
Drugi problem su mi linkovi. Uspeo sam da prepravim text koji se vidi ali ne umem da ubacim kod da mi otvara odredjenu internu stranicu i da se pri tom ne refreshuje header..
Uspeo sam da nadjem na netu kod

Code:
on (release) {
getURL("test.html", "_blank");
}

i koji sam ubacio kako treba i gde treba.. Dalje sam citao , muvao, pokusavao, i nista dalje od toga nisam uspeo

Ako je bitno, napomenuo bih da prilikom testiranja na kompu, tabovi se otvaraju kako treba a linkovi ne rade jer kod nije ubacen... Kada sam sve podigao na net i probao da vidim kako se ponasa, dopslo je do toga da se tabovi ponasaju onako kako sam opisao u 2.pasusu...

Ukoliko je neko raspolozen da mi pomogne ( odradi, usmeri ) i da ima strpljenja za mene Razz , poslao bih mu i taj izvorni fajl na PP kako bi video i sam o cemu se radi..
Dakle, stranice mi se ucitavaju kako treba kada kliknem na neki od tabova ali se header takodje ucita i ostaje na 1.tabu - ne menja se..

isto pitanje sam postavio na jos nekoliko foruma pa molim da pogledate u kom pravcu su isle diskusije kako bi se resenje stp rpe pronaslo.. Hvala unapred svima.
http://www.mycity.rs/Flash/Edit-header-a-i-linkovanje-u-njemu.html
http://www.elitesecurity.org/t415875-0#2752516
 

Back
Top