Edge vs Chrome

Imam i Edge i Win10
Koristim Win10, možda zbog navike
Mada, Edge je odličan.
Ima neke opcije koje Win10 nema.

PS:
"Ne svadjaju" se kad su zajedno
Edge je, ustvari, modifikovani MS Internet Explorer

Poslednja izmena:
Zasto je odlican?
I zasto su losi zajedno?
Elaborejt.

Niste pazili.
Rekao sam da NISU LOŠI ZAJEDNO,
tj. da se "NE SVADJAJU", tj, ne smetaju jedan drugom.

Ono, da budem pošten, instalisao mi ga momak
koji mi je ispravljao neke bagove na istalisanom Google Chrome-u,
ali to je nevezano sa OS, greška je bila u nekim autorizacujama i G-mail-u (stari problem)

Brave browser najbolje blokira sve reklame i gluposti sto nam namecu,ima dosta podesavanja ,dosta je pouzdan ,ima auto update ,ne smara ..za mobilni net je odlican jer mnogo manje trosi nego drugi browseri...brze otvara stranice ,ima i opcija da tor moze direktno da se koristi preko njega ,bezbedniji je ...eto to su neki razlozi zasto ga koristim.

Niste pazili.
Rekao sam da NISU LOŠI ZAJEDNO,
tj. da se "NE SVADJAJU", tj, ne smetaju jedan drugom.

Ono, da budem pošten, instalisao mi ga momak
koji mi je ispravljao neke bagove na istalisanom Google Chrome-u,
ali to je nevezano sa OS, greška je bila u nekim autorizacujama i G-mail-u (stari problem)

Čitam pažljivo
1. Kaže se instalirano a ne instalisano, šta nas briga kako se priča u tvom selu u Bosni
2. Nije kruv Google Chrome (bagovi) što si loše podesio parametre
3. Izbegavati cia softver u najširem luku

Čitam pažljivo
1. Kaže se instalirano a ne instalisano, šta nas briga kako se priča u tvom selu u Bosni
2. Nije kruv Google Chrome (bagovi) što si loše podesio parametre
3. Izbegavati cia softver u najširem luku
Ispravljas nekoga a ti prvi-nemas ni tacku ni zareza sem toga napisao si kruv a ne kriv. A pise se CIA ne cia...Just for records..

Momci hajde neko da napise i zasto. Ne kao mlade na ljisu sarkazam sa porukom citaj izmedju redova.
Edge da a nekad bese Opera zato sto-interface je odlican, sa Chrome mi iskace 3 puta vise pop up-ova, a saEdge+ Adguard plusom tek jedva poneka reklama(Opera je imala neku funkciju u sebi i nije htela da otvara nebezbedne stranice BEZ AV), svidja mi se taj multi-tab sistem-to je Opera prva izmislila a Edge nasledio...Itd ima tu josh nekih sitnica.

preview.png

Po ovakvim stvarima volim da zakljucim ko je tu lider i ko prvi radi implementaciju sto je i osnovni zadatak jednog browser-a (prikazi web stranicu).
Naravno tu su i druge stvari na koje treba obratiti paznju.

Sorry, morao sam! Sve je to sviranje kujcu dok priučeni programeri razmišljaju ovako: Imamo dovoljno prostora na disku, dovoljno memorije, brze HEPTA Core makine, super brzi internet itd! Sve to bi trebalo ISPLJUSKATI i razjuriti! :zcepanje: :zcepanje:

Sorry, morao sam! Sve je to sviranje kujcu dok priučeni programeri razmišljaju ovako: Imamo dovoljno prostora na disku, dovoljno memorije, brze HEPTA Core makine, super brzi internet itd! Sve to bi trebalo ISPLJUSKATI i razjuriti! :zcepanje: :zcepanje:

Napravljena su istrazivanja gde se pokazalo kako prosecan korisnik ostaje manje od 15 sekundi na novom (nepoznatom) sajtu.
Zbog toga su developeri "pritisnuti" da sve mora da "leti" da se otvara u istoj sekundi bez cekanja jer korisnici mrze kad vide onaj spinner i ucitavanje.

Zato se ceo web razvoj promenio,pa se backend koristi samo kad se mora.A gleda se da se sto vise stvari prebaci na client-side odnosno na korisnikovu masinu.
Jer se najbrze nesto prikaze ako to korisnikov racunar renderuje umesto da se salje zahtev ka serveru pa se ceka povrat podataka.

Pojavili su se posebni .js alati koji to rade odlicno (angular,react,vue..)

I rezultat toga svega je da danas imamo kompleksne sajtove koji rade fantasticno brzo.Nema puno ucitavanje,sve se otvara na klik.
Cena koju smo platili je sto su nam sada racunari daleko vise optereceni.Svi browseri "zderu" vise memorije nego sto je to bilo pre 10-ak godina upravo jer sada ti browseri moraju sve sami da proracunavaju.

Na kraju price...ko je kriv/zasluzan???

Pa niko...Nestrpljivi korisnici koje mrzi da cekaju 2 sekunde da stignu podatci sa servera su sada dobili daleko brzi web koji radi fenomenalno.

Ali ne lezi vraze...sad imamo trecu grupu koja se zali kako im browseri "zderu" 50% njihovih 512mb rama na njihovom Pentium IV.Cak su morali i Linuks da instaliraju zbog toga....sjeeeeee

Napravljena su istrazivanja gde se pokazalo kako prosecan korisnik ostaje manje od 15 sekundi na novom (nepoznatom) sajtu.
Zbog toga su developeri "pritisnuti" da sve mora da "leti" da se otvara u istoj sekundi bez cekanja jer korisnici mrze kad vide onaj spinner i ucitavanje.

Zato se ceo web razvoj promenio,pa se backend koristi samo kad se mora.A gleda se da se sto vise stvari prebaci na client-side odnosno na korisnikovu masinu.
Jer se najbrze nesto prikaze ako to korisnikov racunar renderuje umesto da se salje zahtev ka serveru pa se ceka povrat podataka.

Pojavili su se posebni .js alati koji to rade odlicno (angular,react,vue..)

I rezultat toga svega je da danas imamo kompleksne sajtove koji rade fantasticno brzo.Nema puno ucitavanje,sve se otvara na klik.
Cena koju smo platili je sto su nam sada racunari daleko vise optereceni.Svi browseri "zderu" vise memorije nego sto je to bilo pre 10-ak godina upravo jer sada ti browseri moraju sve sami da proracunavaju.

Na kraju price...ko je kriv/zasluzan???

Pa niko...Nestrpljivi korisnici koje mrzi da cekaju 2 sekunde da stignu podatci sa servera su sada dobili daleko brzi web koji radi fenomenalno.

Ali ne lezi vraze...sad imamo trecu grupu koja se zali kako im browseri "zderu" 50% njihovih 512mb rama na njihovom Pentium IV.Cak su morali i Linuks da instaliraju zbog toga....sjeeeeee
Može to i bolje! Npr. otvaram neku stranicu, nacrta mi nešto, ja idem da kliknem na nešto, a onda mi se sve pomakne jer se naknadno UCRTA neka reklama, sve pomakne i onda ja kliknem na nešto deseto...

Back