Edge hoce da preotme korisnike Chromeu

Belgradeboy

Elita
VIP
Poruka
22.934
Google Chrome je već godinama najpopularniji internet pregledač, ali izgleda da konkurencija polako staje na noge.

Od kako je Microsoft odbacio Internet Explorer i objavio redizajnirani Edge, koji je zasnovan na Chromiumu, ova strategija bi se mogla dobro isplatiti kompaniji.
Prema najnovijoj statistici analitičke kompanije Statcounter, Chrome je jedini internet pregledač koji je izgubio tržišno učešće tokom prethodnog meseca.

Tako je Chrome tokom novembra imao učešće od 64,4% (naspram 65,27 procenata iz oktobra). S druge strane, Edge je zabeležio manji rast.

Naravno, Chrome je daleko od toga da bude u bilo kakvoj opasnosti da izgubi veliki deo udela na tržištu i još uvek je najdominantniji internet pregledač.

Na drugom mestu po tržišnom učešću se nalazi Safari (19%), potom slede Edge (4,19%) i Firefox (3,91%).

Microsoftova taktika izgleda daje rezultate. Kompanija maksimalno forsira Edge u odnosu na druge pregledače.

Već smo pisali o čudnim porukama koje se korisnicima prikazuju kada pokušaju da promene pregledač, a Microsoft je najavio olakšano podešavanje podrazumevanog internet pregledača u Windowsu 11.

B92: Microsoft Edge preotima korisnike Google Chromeu http://www.b92.net/tehnopolis/softver/microsoft-edge-preotima-korisnike-google-chromeu-2071307

Opera bi bila OK da nije previše heavy po memoriju.

Eh, kako je nekad dobar bio Netscape, to je bila divota tamo negde 1995-1998, na početku mog net surfovanja (tada još uvek ne na svom kompu, nego u kancelariji i na univerzitetu gde sam se specijalizovao, a svoji bookmarksi su se nosili na floppy disku -- prvo zaista floppy, posle malo manjem a tvrdom, nesavitljivom).

A prvi svoj ozbiljni komp 2000. od projekta koji su finansirali Švajcarci. Prvi komp uopšte svoj 1981, ali to je bilo baš za igranje, a prvi profesionalan na poslu u ambasadi 1987. Nekakvo nešto Wang, da li je to bio proizvođač ili operativni sistem, sad to više ne znam...

Dao sam sansu Edgu i bolji je od Hroma. Poceo je da baguje, puca app mnogo. Edge brzo radi, lepše izgleda. Ima opciju citanja texta ako vas mrzi da citate. Ko voli da koristi prevodilac isto prevodi Google translate i MS Bing translate. Ni jedan nije ni bolji, ni gori. Ima mnogo vise funkcija Edge.
Chrome je najgori pretrazivac ,nije mi jasno zasto to ljudi koriste …rekao sam drugaru da instalira Brave i da blokira te gluposti i reklame i sve ce mu brzeotvarati i stedeti net i plus nece moci tako lako da ga prate ,jer Brave moze i Ip da sakrije.

Safari moze jos bolje, samo se preplatis na iCloud, i imas ipv6 adresu odakle hoces sa private relaya :P
Safari mi ne odgovara ,ne blokira te gluposti kao RedApp a pogotovo Brave.

Dao sam sansu Edgu i bolji je od Hroma. Poceo je da baguje, puca app mnogo. Edge brzo radi, lepše izgleda. Ima opciju citanja texta ako vas mrzi da citate. Ko voli da koristi prevodilac isto prevodi Google translate i MS Bing translate. Ni jedan nije ni bolji, ni gori. Ima mnogo vise funkcija Edge.
Sve je bolje od Chrome

Edge jeste dobar i stabilan ,brz ,blokira te gluposti ..

Back