mmaher
Stara legenda
- Poruka
- 89.217
U nedelju prepodne, desi mi se da odjednom pola stana nema struje...
Proverim sve osigurace, glavne osigurace, sve radi al struje nema...
Dodje kum, elektricar, pogleda i kaze da mi je zveknula jedna faza...
E sad, ta faza je zveknula pre brojila...sto znaci da je za tu opravku zaduzena EDB,
jer ja ne smem cak ni da diram (a ni on iako je elektricar) taj deo gde se te faze nalaze...
zovem dezurnu ekipu, relativno brzo i dodju, pogledaju i konstatuju kvar...
pozove majstor dispecera, objasni sta se desava i kaze mi da ce sutra da dodje covek...
al naravno da ih zovem ujutru...
ja ujutru zovem jedno dobrih cuku ipo, i na kraju, preko neke drugarice izdejstvujem da ipak dodju,
iako im je to posao, jer su oni ti koji distribuiraju struju...
dodke majstor, slozi se sa predhodnikom (kao i sa kumom koji je mogao to da mi namesti, ali nije smeo),
i kaze sledece:
otisla ti faza, nadji nekog majstora da ti to sredi, pa cu ja da dodjem da plombiram...
kazem ja njemu: izvini, al koliko znam, do brojila je vase, od brojila je moje...
kako da zovem majstora, ko ce to da plati?vi ste duzni to da popravite, zar ne!?
svako malo poskupljuje struja
kaze on meni sledece:
znas, to je nekad popravljao neki Elektrostan, koji je uzimao pare al nista nije radio, pa su u medjuvremenu propali.
Oni sad to pokusavaju da svale taj posao na nas (distribuciju) al za to treba 200-300 miliona (cega god),
a drzava je u losem stanju, znas i sam, nema se para...zovi ti lepo majstora, sa njim se dogovori,
a ovo sto ti ja uradim (plombiranje) to ne moras da platis!
mislio sam da me zajebava!
jel mozete da verujete koja prica i koji bezobrazluk!?
Proverim sve osigurace, glavne osigurace, sve radi al struje nema...
Dodje kum, elektricar, pogleda i kaze da mi je zveknula jedna faza...
E sad, ta faza je zveknula pre brojila...sto znaci da je za tu opravku zaduzena EDB,
jer ja ne smem cak ni da diram (a ni on iako je elektricar) taj deo gde se te faze nalaze...
zovem dezurnu ekipu, relativno brzo i dodju, pogledaju i konstatuju kvar...
pozove majstor dispecera, objasni sta se desava i kaze mi da ce sutra da dodje covek...
al naravno da ih zovem ujutru...
ja ujutru zovem jedno dobrih cuku ipo, i na kraju, preko neke drugarice izdejstvujem da ipak dodju,
iako im je to posao, jer su oni ti koji distribuiraju struju...
dodke majstor, slozi se sa predhodnikom (kao i sa kumom koji je mogao to da mi namesti, ali nije smeo),
i kaze sledece:
otisla ti faza, nadji nekog majstora da ti to sredi, pa cu ja da dodjem da plombiram...
kazem ja njemu: izvini, al koliko znam, do brojila je vase, od brojila je moje...
kako da zovem majstora, ko ce to da plati?vi ste duzni to da popravite, zar ne!?
svako malo poskupljuje struja
kaze on meni sledece:
znas, to je nekad popravljao neki Elektrostan, koji je uzimao pare al nista nije radio, pa su u medjuvremenu propali.
Oni sad to pokusavaju da svale taj posao na nas (distribuciju) al za to treba 200-300 miliona (cega god),
a drzava je u losem stanju, znas i sam, nema se para...zovi ti lepo majstora, sa njim se dogovori,
a ovo sto ti ja uradim (plombiranje) to ne moras da platis!
mislio sam da me zajebava!
jel mozete da verujete koja prica i koji bezobrazluk!?