Economist: EU klizi u recesiju, ruska privreda se oporavlja

Zapad je najbolji za život i ovako generalno u svemu. Ostali imaju kao nešto protiv ili za njih, ali kasne u svemu i zaostaju. To je opšte znanje. Nema šta da se udubljujemo.
ja zivim u usa, i drzavljanin sam, naravno da si u pravu
Srbiji su potrebne dve stvari. Da ima mir i pare. Da se oporavi. Tu im je NATO i EU.
u nacelu da, ali u pojedinostima ne - natou i eu je cilj srbija na kolenima, da se ne udubljujemo jer nemas vremena
Sa Rusijom neće ni turske države centralne Azije.
par njih korumpiranih, da, ali turska i turski tok kao novi hub za eu?
To je sve lako da se istraži. Ko god je osetio Moskovsku vlast taj beži u tri lepe od njih, a i Srbi su nekad tako od Stalina. Opšte poznate stvari. Istraži sam.
90% sveta njima hrli, a ne bezi, ti si zaostao u hladnoratovskom vremenu, i sam pominjes staljina, tako da ne treba da argumentujem;
slabo istrazujes ti, i i dalje ne mislim da imas predrasude, vec stereotipe kojima nas manipulises, bar pokusavas

Dakle, veoma ozbiljan list kao što je Economist tvrdi da EU (Europe) klizi ka recesiji, a da se ruska privreda oporavlja. Takođe, jasno i glasno priznaje da se protiv RF vodi ekonomski rat.

Kako ovi faktori mogu da utiču na ishod sukoba u Ukrajini, i mnogo značajnije, kako to može da utiče na odnose na kontinentu.
Ozbiljno, protiv agresora i okupatora se vodi ekonomski rat?
Ma hajde!

Pa tebi ako je normalno da nekom tako plasiraš ove ružne stvari jer se ne slažeš sa njim onda šta da ti kažem. Još me pitaš gde je problem . Tako se ne komunicira, mada ok. Mora lepo da se priča, ne divlji način.
Rusija je diktatura gde jedan čovek vlada 30 godina i mikro menadžuje sve sa svojim lordovima koje drži i menja kako hoće. Bivši KGB agent. Nasleđe SSSR, nikad se nisu distancirali od komunizma. Zadržali i propagiraju tu simboliku od parada do ratišta, a sad su otišli toliko da su ultra nacionalni odnosno prilično liče na nacizam.
Gradovi daju regionima pare, a regioni federaciji. Tako da jedni moraju da traže pare od drugih iznad da bi nešto uradili. Nemaju pare za osnovnu infrastukruru dok ne odobri veliki štrumpf. Iako imaju izvoze dijamanata , a i nešto kao PDV, plus kompanijske takse itd.

I šta ima da se zna o Rusiji posebno. Oni su prilično isti par vekova unazad. Videli svi njihovu vlast u 20. veku i daleko bilo da se vrate.
Pričam o Rusiji i nikom ne pričam lične uvrede. Da istaknem posebno. Morate da se naučite civilitetu i da neko, zamisli, ne misli isto ko i vi... uuuu :eek:
Чему демагогија? Могао си конкретно да наведеш моје увредљиве речи? У чему је проблем па их ниси навео? Такође, ниси ми одговорио, када си био у Русији?
Да ли ти у опште знаш шта је диктатура? Рекао би да немаш појма. Русија је парламентарна демократија са председником и парламентом које бирају грађани а не покојници као у САД!
Путин је владао два мандата по 4 године (2000-2004, 2004-2008) а онда је поново победио 2012, 2016 и 2020.
Значи, први пут 8 година а сада 10 (укупно 18). Ок, теби то смета а, да ли знаш да је Хелмут Кол био Савезни канцелар Немачке 16 година (1982-1998) и нико га није назвао диктатором? Ангела Меркел је нешто мало мање била на власти, пар месеци, и нико није рекао ни за њу да је диктатор.
Интересантно, нико ко је савезник САД-а не може бити диктатор. Рецимо, Саудијска Арабија никада није прозвана за кршење људских права. Сада, када је окренула леђа САД-у, сада ће се обрушити на њу.
Исто је и по питању осуде за агресију. Ко је и када осудио САД за било коју агресију од гомиле агресија које су извршиле. Имали су самао два одобрења од стране ОУН-а 1950 (Корејски рат) и 1991 за Ирачки. Све остало су чисте агресије!
Не знам где ти живиш али се из прве види којим се информацијама храниш.
Остатак поста, небулозе, нису вредне коментара!
Твоје експертско знање не би прошло ни у уџбенику за основну школу.

Ozbiljno, protiv agresora i okupatora se vodi ekonomski rat?
Ma hajde!
navodno se vodi protiv agresora, ali satanisti prinose na zrtvu vlastite eu nacije koje sada treba da gladuju i smrzavaju se... sta je sledece? evo:

sada kao fol putin preti nuklearnim, a namera je da naprave nuklearnu katastrofu usred eu, i onda samo optuze putina, slicno kao i za severni tok

eu je predvidjena za eliminaciju KOMPLET, SLAGANA JE DA CE SE SAMO UKRE ELIMINISATI

nije floskula

Njima dolaze u zemlju samo razni Borati i Dupekistanci pa postoji ta iluzija da nema "odliva".

Taj zivalj pristaje na rusizaciju. Kao sto kod nas jedino Romi uzivaju u procesu srbizacije.
Ti očito malo lošije vidiš pa ću ti pojasniti

Da cela priča o Boratima i Dupekistancima pada u vodu kad shvatiš da oni čine većinu od proseka 340,000 ljudi koje napušta Rusiju godišnje
Najveće manjine u Rusiji su Tatari i Ukrajinci.

ja zivim u usa, i drzavljanin sam, naravno da si u pravu

u nacelu da, ali u pojedinostima ne - natou i eu je cilj srbija na kolenima, da se ne udubljujemo jer nemas vremena

par njih korumpiranih, da, ali turska i turski tok kao novi hub za eu?

90% sveta njima hrli, a ne bezi, ti si zaostao u hladnoratovskom vremenu, i sam pominjes staljina, tako da ne treba da argumentujem;
slabo istrazujes ti, i i dalje ne mislim da imas predrasude, vec stereotipe kojima nas manipulises, bar pokusavas
Ok, ne manipulišem. Možda ti izgleda. Nijedan sistem nije baš zapravo lično moj. Govorim o uslovima.

Svaka čast za USA to su dobri prijatelji i mahom fin narod. Izuzetno cenim gospodu hehe

Nisam ja zaostao u cold war nego upravo Rusija. Oni imaju petokrake, i to nasleđe od najnižeg kulturnog nivoa zajednice do državnog. Parade na dan pobede šta su? Koja simbolika npr?

Ne hrli niko Rusiji ko nije i sam totaliraran sistem. Tipa tamo S. Korea, India donekle (mada su donekle i kakvi su), Iran, Sirija i ovako manji teroristi i svetski ludaci u smislu Shia milicia ili nekih islamista tako.

Razvijeni svet, onaj koji je bitan, ne hrli nego naravno zna da je opasnost sa istoka stalna. Da su oni propačunati i znamo šta je ruska vlast i za njih tamo same, a i za Evropu. Vratili ih u mračno doba pod SSSR.

Pa pogledaj samo sad ratište koliko su nekompetentni sa sovjetskom prastarom opremom i one zastave srp i čekić. Užas.

Osim toga, ako negde postoji satanizam, jer je ceo svet ustvari manje više demonisan, onda su to mesta kao Rusija i Kina. One rakete Satan i sin Satana i već pentagrami crveni koje ok koriste i na zapadu ali druge boje :D

Ne postoji jedna stvar da ide u prilog Rusiji osim eto neće te sodomitske brakove možda a i to je pitanje koliko je maska.

U momentu ako zapad postane fašistički i lošiji naravno da kritikujem to, ali za sad je to istok. Okrenuli su se u full on nacizam.

Tebi deluje da ja nešto manipulišem jer ne kapiraš sa koje pozicije ti pričam. Ovih dana ću malo više da budem tu, pa možemo da debatiramo. Normalno ono opušteno. Imam drugare sa nekim fazonom ko ti i izadjemo i tako pričamo i družimo se dalje. Tu smo kad nekom nešto treba itd. Nema ono eskalacija i histerija.

Ok, ne manipulišem. Možda ti izgleda. Nijedan sistem nije baš zapravo lično moj. Govorim o uslovima.

Svaka čast za USA to su dobri prijatelji i mahom fin narod. Izuzetno cenim gospodu hehe

Nisam ja zaostao u cold war nego upravo Rusija. Oni imaju petokrake, i to nasleđe od najnižeg kulturnog nivoa zajednice do državnog. Parade na dan pobede šta su? Koja simbolika npr?

Ne hrli niko Rusiji ko nije i sam totaliraran sistem. Tipa tamo S. Korea, India donekle (mada su donekle i kakvi su), Iran, Sirija i ovako manji teroristi i svetski ludaci u smislu Shia milicia ili nekih islamista tako.

Razvijeni svet, onaj koji je bitan, ne hrli nego naravno zna da je opasnost sa istoka stalna. Da su oni propačunati i znamo šta je ruska vlast i za njih tamo same, a i za Evropu. Vratili ih u mračno doba pod SSSR.

Pa pogledaj samo sad ratište koliko su nekompetentni sa sovjetskom prastarom opremom i one zastave srp i čekić. Užas.

Osim toga, ako negde postoji satanizam, jer je ceo svet ustvari manje više demonisan, onda su to mesta kao Rusija i Kina. One rakete Satan i sin Satana i već pentagrami crveni koje ok koriste i na zapadu ali druge boje :D

Ne postoji jedna stvar da ide u prilog Rusiji osim eto neće te sodomitske brakove možda a i to je pitanje koliko je maska.

U momentu ako zapad postane fašistički i lošiji naravno da kritikujem to, ali za sad je to istok. Okrenuli su se u full on nacizam.

Tebi deluje da ja nešto manipulišem jer ne kapiraš sa koje pozicije ti pričam. Ovih dana ću malo više da budem tu, pa možemo da debatiramo. Normalno ono opušteno. Imam drugare sa nekim fazonom ko ti i izadjemo i tako pričamo i družimo se dalje. Tu smo kad nekom nešto treba itd. Nema ono eskalacija i histerija.
:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Чему демагогија? Могао си конкретно да наведеш моје увредљиве речи? У чему је проблем па их ниси навео? Такође, ниси ми одговорио, када си био у Русији?
Да ли ти у опште знаш шта је диктатура? Рекао би да немаш појма. Русија је парламентарна демократија са председником и парламентом које бирају грађани а не покојници као у САД!
Путин је владао два мандата по 4 године (2000-2004, 2004-2008) а онда је поново победио 2012, 2016 и 2020.
Значи, први пут 8 година а сада 10 (укупно 18). Ок, теби то смета а, да ли знаш да је Хелмут Кол био Савезни канцелар Немачке 16 година (1982-1998) и нико га није назвао диктатором? Ангела Меркел је нешто мало мање била на власти, пар месеци, и нико није рекао ни за њу да је диктатор.
Интересантно, нико ко је савезник САД-а не може бити диктатор. Рецимо, Саудијска Арабија никада није прозвана за кршење људских права. Сада, када је окренула леђа САД-у, сада ће се обрушити на њу.
Исто је и по питању осуде за агресију. Ко је и када осудио САД за било коју агресију од гомиле агресија које су извршиле. Имали су самао два одобрења од стране ОУН-а 1950 (Корејски рат) и 1991 за Ирачки. Све остало су чисте агресије!
Не знам где ти живиш али се из прве види којим се информацијама храниш.
Остатак поста, небулозе, нису вредне коментара!
Твоје експертско знање не би прошло ни у уџбенику за основну школу.
Toksičan si i nemam šta da se bavim tobom kad ne znaš da se ponašaš normalno. Ja da ti navodim uvrede. Radi na sebi i nauči socijalne veštine pa ćeš da znaš.
Nemačka mora da se drži jako jer su oni određeni da se srede u nešto ubuduće korisno. I svaka čast USA je uradil stvarno veliki posao. Kakva da je Nemačka je za ove san snova i zato su milioni tamo otišli da žive a ne u Rosiju osim onih koji nisu imali gde generalno. Svako traži bolji život ili ima neke stvari tipa brak itd. Kažem ti generalno, ali ti si nevaljatan. Možda uticaj tog ruskog bahatog mentaliteta ili šta li je. Zato to izbegava svako iole normalan.
Ne možeš tako da se obračaš nego samo lepo.

Toksičan si i nemam šta da se bavim tobom kad ne znaš da se ponašaš normalno. Ja da ti navodim uvrede. Radi na sebi i nauči socijalne veštine pa ćeš da znaš.
Nemačka mora da se drži jako jer su oni određeni da se srede u nešto ubuduće korisno. I svaka čast USA je uradil stvarno veliki posao. Kakva da je Nemačka je za ove san snova i zato su milioni tamo otišli da žive a ne u Rosiju osim onih koji nisu imali gde generalno. Svako traži bolji život ili ima neke stvari tipa brak itd. Kažem ti generalno, ali ti si nevaljatan. Možda uticaj tog ruskog bahatog mentaliteta ili šta li je. Zato to izbegava svako iole normalan.
Ne možeš tako da se obračaš nego samo lepo.
Ајде, ослободи ме твоје демагогије. Ништа конкретно ниси у стању да напишеш па батали писање. Своје "мишљење" задржи за себе. Овде се брукаш гомилом речи без икаквог садржаја.

Ајде, ослободи ме твоје демагогије. Ништа конкретно ниси у стању да напишеш па батали писање. Своје "мишљење" задржи за себе. Овде се брукаш гомилом речи без икаквог садржаја.
Ti si se zakačio na moje postove. Stavljaš tu redom smajlije i podbadaš ko neka tinejđ zlobna devojčica. To ti je sve neozbiljno i šta ima sa tobom da se uduljujem još da ti stavlajm neke radove ili izvore da mi opet nastavljaš te gluposti.
To sa nekim ko bar osnovno civilan.
Barbarsko podlo to batali samnom jer to ne volim jednostavno. Mada iz iskustva znam da je taj nivo ljudi mahom baza podrške RuZiji. Taman si tu.
Odrasti i uozbilji se. Kontam da nisi klinac.

istoku se sada prikljucio i globalni jug
pumpanje straha u hladom ratu, npr. amerima koji se zasticuju od nuklearne bombe i sl., sada od korone itd - je sve deo psiholoske manipulacije, jer je uplasen podlozan manipulaciji... zli rusi, zla korona, ...kraj sveta, reset, a zapravo se radi o prelivanju bogatstva, do sloma komunizama, ka kapitalistima, a potom od srednje klase ka bankarima - znaci, sada se krade od vlastite srednje klase, kojoj se prvo ispira pamet da je putin zao, pretnja i slicno [a. fursov wealth transfer, gledam na engleskom da ti nadjem https://srbin.info/tag/андреј-фурсов/]
diskutabilno
srp/cekic - eto, ne znam zasto zive u proslosti
pa, da, radi se o komunistickoj mockery, isto sa generalom armagedonom

ja ne mislim tako, a na zapadu citam i vidim da smo mi vec postali totalitarni rezim, i opet te vracam na pocetak moje replike
Government Scientific Advisors Admit Using "Totalitarian" Fear Tactics To Control People During Pandemic, Report
by Tyler Durden - Tuesday, May 18, 2021 - 2:00
… for using what they now admit to be “unethical” and “totalitarian” methods of instilling fear in the population in … “Use of fear to control behaviour in Covid pandemic was ‘totalitarian’, admit scientists” ⁦From ‘A State of Fear: how … here . … Government Scientific Advisors Admit Using "Totalitarian" Fear Tactics To Control People During Pandemic,
https://www.zerohedge.com/search-content?qTitle=totalitarian
na primer
Big Tech Isn't Woke... It's Totalitarian

Poslednja izmena:
A da i moje mišljenje ima da iznesem uvek. Neću da pitam sigurno vas koji imate i mentalitet da vam je slobodno mišljenje protiv vaše ideologije. Te diktatura fore batali ovde. Nemoj da mi još jednom pričaš šta da radim ili ne. Ovo je slobodna zona za mišljenja. Koj si pištolj došo na forum onda? Idi tamo u Z rovove pa nemaš personalno mišljenje. U elementu :D

Pfff kakvi ste vi likovi HAHA

navodno se vodi protiv agresora, ali satanisti prinose na zrtvu vlastite eu nacije koje sada treba da gladuju i smrzavaju se... sta je sledece? evo:

sada kao fol putin preti nuklearnim, a namera je da naprave nuklearnu katastrofu usred eu, i onda samo optuze putina, slicno kao i za severni tok

eu je predvidjena za eliminaciju KOMPLET, SLAGANA JE DA CE SE SAMO UKRE ELIMINISATI
"sada kao fol putin preti nuklearnim, a namera je da naprave nuklearnu katastrofu usred eu, i onda samo optuze putina, slicno kao i za severni tok"

Pa da, Markale style protiv Srba i Rusa :lol:
Prso si.

istoku se sada prikljucio i globalni jug
pumpanje straha u hladom ratu, npr. amerima koji se zasticuju od nuklearne bombe i sl., sada od korone itd - je sve deo psiholoske manipulacije, jer je uplasen podlozan manipulaciji... zli rusi, zla korona, ...kraj sveta, reset, a zapravo se radi o prelivanju bogatstva, do sloma komunizama, ka kapitalistima, a potom od srednje klase ka bankarima - znaci, sada se krade od vlastite srednje klase, kojoj se prvo ispira pamet da je putin zao, pretnja i slicno

diskutabilno
srp/cekic - eto, ne znam zasto zive u proslosti

pa, da, radi se o komunistickoj mockery, isto sa generalom armagedonom

ja ne mislim tako, a na zapadu citam i vidim da smo mi vec postali totalitarni rezim, i opet te vracam na pocetak moje replike

https://www.zerohedge.com/search-content?qTitle=totalitarian
na primer
Big Tech Isn't Woke... It's Totalitarian
Ma ja kontam šta ti pričaš. Možda zapad i skrene u totalitarne sisteme. Pre svega imamo bar tri glavna kruga moći na zapadu. Trebalo bi da se ide ka toj jednoj vladi i religiji i to su relani planovi. Verovatno znaš za to. Zapad ima svakakve stvari koje nisu ok.
Međutim moja poenta je da je istok totalitaran još od začeća. Persija tamo, Asirija, Vavilon pa dalje njihovi derivati. To su sistemi koje karakteriše baš kult vođe, antihrist, totalitarizam, militarizam na konto sloboda i iindividualizma.

Dok zapadni sistem karakteriše individualizam pre svega, sloboda govora, mišljenje javnosti/demokratija, takođe militarizam, ali i biznis, trgovina, kolonizacija, razvoj tehnologije i imperativ da se bude najbolji od svih.

To stvara neke probleme tipa da je potreban casus belli za ratove ili neke mahinacije, postoje i okultni krugovi i svašta.
Poenta se svodi na to kao normalan čovek živiš onde gde je dostojanstvenije, pitomije i gde imaš više pare. Ove sisteme možemo da poredimo napred-nazad, ali ja pričam mahom o svakodnevnom životu.

Koliko će to još da traje ne znam, ali verovatno će u nekom momentu da pređe u totalitarno, a istok nema šta da pređe kad su oni već ono okoreli u tome i horde tame.

Који си па ти ауторитет да икоме браниш или дозвољаваш шта да пише, дај спусти се на земљу мало.

Ma ja kontam šta ti pričaš. Možda zapad i skrene u totalitarne sisteme. Pre svega imamo bar tri glavna kruga moći na zapadu. Trebalo bi da se ide ka toj jednoj vladi i religiji i to su relani planovi. Verovatno znaš za to. Zapad ima svakakve stvari koje nisu ok.
Međutim moja poenta je da je istok totalitaran još od začeća. Persija tamo, Asirija, Vavilon pa dalje njihovi derivati. To su sistemi koje karakteriše baš kult vođe, antihrist, totalitarizam, militarizam na konto sloboda i iindividualizma.
aha, zato se mi majmunisemo sa nasim vodjom, bajdenom:mrgreen:
nadrobio si svega ovde... kontam i ja tebe, generalno, i slazemo se, ali u pojedinostima - ne.
Dok zapadni sistem karakteriše individualizam pre svega, sloboda govora, mišljenje javnosti/demokratija, takođe militarizam, ali i biznis, trgovina, kolonizacija, razvoj tehnologije i imperativ da se bude najbolji od svih.
zato i zivimo na zapadu.
To stvara neke probleme tipa da je potreban casus belli za ratove ili neke mahinacije, postoje i okultni krugovi i svašta.
Poenta se svodi na to kao normalan čovek živiš onde gde je dostojanstvenije, pitomije i gde imaš više pare. Ove sisteme možemo da poredimo napred-nazad, ali ja pričam mahom o svakodnevnom životu.

Koliko će to još da traje ne znam, ali verovatno će u nekom momentu da pređe u totalitarno, a istok nema šta da pređe kad su oni već ono okoreli u tome i horde tame.
recimo da si ti u pravu, ali kako cemo mi koji polako klizimo u totalitaran rezim da prevaspitamo njih, koji se polako oslobadjaju totalitarizma? sa etiketama, horde tame? ne bih rekao da cemo uspeti.
svet nije statican, ne zivimo vise u vreme staljina, hladnog rata itd, svet se menja - to je moja poenta, da ne mozemo da ostanemo zarobljeni u stereotipima, pregazice nas vreme, ostajemo u proslosti, sto nam putin i prebaci, a oni odose u buducnost praveci nsp sa kinom, indijom itd

klikni na engleski kod podesavanja ovde, imas odlicne analize ovoga

Poslednja izmena:
Još jedna stvar, a vidim da je to dovelo do konflikta svuda i pa uvom malom forumu. Rusija kao svoj postulat ima uništenje zapada. To je poznato i vidi se od te simbolike istoka kroz istoriju pa do moderne.
Zapad ima imperativ da dominira ako ne i totalno potčini istok. To je večna borba. Aleksandar Makedonski je naprimer proizvod upravo toga.
Ovi krugovi moći na kojima se bazira ta politika izučavaju te stvari i direktan su proizvod toga.
Srbija naravno pro-istočni sistem. Nisu vesternizovan i sve to. Sebi pravi problem jer je u sred zapadne zone. Balkan , kolevka zapadne civilizacije i hoće da ako ne uništi zapad u najmanju ruku rade šta hoće i bez da kome svode račune.
Takav narod će da nestane jednostavno. Kroz istoriju je bilo takvih primera.

E odatle ovo što ja pričam. Batalite tamo ruski račun i ideologije. Gledajte šta je konkretno dobro. Skoro 60% ukupnih Srba živi na zapadu. Srbija od tih sredstava zbog položaja i dijaspore uopšte i funkcioniše.USA, EU, UK, AUS je gde su Srbi srećniji nego u Srbiji. Manje ima u Srbiji nego na zapadu.Norlmalni ljudi bi uzeli to u obzir i koristili mir, biznis, saradnju, saveze, tehnologiju. Ima toliko toga korisnog od zapada.
Socijalni servisi i uređenje javnog sektora i civilnog društva. PFF pa nema premca u svetu koji su to mehanizmi. Što je i moja struka inače.

Kakve totalitarne diktature gde u Kini ubijaju Hrišćane ili hapse, u Rusiji FSB tamo privodi misionare, NGO, ne smeš ovo da kažeš, ne smeš ono, ideš u zatvor za kritiku predsednika... O čemu pričamo mi uopšte?

Rusija kao svoj postulat ima uništenje zapada.
naprotiv drugar, zapad navodno ima za zadatak da unisti rusiju, ali cak ni to nije istina... lepo ti kazem
Kakve totalitarne diktature gde u Kini ubijaju Hrišćane ili hapse, u Rusiji FSB tamo privodi misionare, NGO, ne smeš ovo da kažeš, ne smeš ono, ideš u zatvor za kritiku predsednika... O čemu pričamo mi uopšte?
mi cemo da ih prevaspitamo? mi smo bolji?

CVS Fires Devout Catholic Nurse Practioner For One Reason — Are Pro-Life Christians a ‘National Security Threat’ All of A Sudden?

pa u americi trunu u zatvoru ljudi koji su protestovali ispred kapitola, traze da se iz dc-ja prebace u gvantanamo, koliko im je dobro, 6 dana u nedelji ih drze u samici, itd... o cemu mi pricamo, ako je fbi postala stazzi, stranacka policija, mi smo NACI NEMACKA VEC DANAS koja ubija politicke protvnike.

FBI Was Court Ordered to Turn Over Documents on Seth Rich 14 Days Ago – For Some Reason They Are Refusing the Request… Why Is That?

NAS PREDSEDNIK ZA SVOG RODJENOG SINA BJUA KAZE DA JE SKONCAO U IRAKU, A ON UMRO OD KANCERA NA MOZGU - MI NEMAMO PREDSEDNIKA, VEC DEMENTNOG DVOJNIKA

TGP EXCLUSIVE Interview With Kash Patel At Save America Rally In Arizona: “We’re On The Brink Of A Possible WORLD WAR”

Poslednja izmena:
aha, zato se mi majmunisemo sa nasim vodjom, bajdenom:mrgreen:
nadrobio si svega ovde... kontam i ja tebe, generalno, i slazemo se, ali u pojedinostima - ne.

zato i zivimo na zapadu.

recimo da si ti u pravu, ali kako cemo mi koji polako klizimo u totalitaran rezim da prevaspitamo njih, koji se polako oslobadjaju totalitarizma? sa etiketama, horde tame? ne bih rekao da cemo uspeti.
svet nije statican, ne zivimo vise u vreme staljina, hladnog rata itd, svet se menja - to je moja poenta, da ne mozemo da ostanemo zarobljeni u stereotipima, pregazice nas vreme, ostajemo u proslosti, sto nam putin i prebaci, a oni odose u buducnost praveci nsp sa kinom, indijom itd

klikni na engleski kod podesavanja ovde, imas odlicne analize ovoga
E ne mogu sad ovo da razdvajam. Izvini.
-Ne slažemo se, nema problema. Možemo da budemo prijatelji naravno uvek, svakako. To je gorivo za zdravu debatu. Da vidimo prvo gde su nam zajedničke tačke pa idemo odatle. Ne mora bukvalno da nabrajaš, samo kažem. haha

-Biden je tu očigledno kao eto figura neka ne znam šta je fora sa tim, ali sam znaš da USA vode mnogo jači krugovi ljudi od predsedničkog ofisa.

-Istok je totalitarizam i ne oslobađa se nikako nego je samo problem njima kako da nadjačaju zapad. Oni su totalitarni od kako postoji taj sistem.

-Ok Stalin je prošao, tu je Putin. Opet izolacija, polarizacija itd.

-Kina, Indija su druge neke priče. To su i konkurencija Rusiji, a Indija je negde prilično i pod zapadom kao bivša kolonija i nema tu sad neke promene kod njih.

-Upravo se i dešava novo odvajanje i izolacija gde Srbija opet kontra svom položaju i uslovima gde im večina populacije živi na zapadu pokušava da radi na štetu EU i USA, a nemaju ni jednu tačku nekog moralnog autoriteta da to rade. Da bar nešto bolji. Nego kriminal, opšti rad na crno, minimalci, opresija otvoreni fašizam poslednjih decenije sve više. Znači eksrtremni nacionalizam sa kontrolisanim kompanijama i crkvomm zavisnim korumpiranim institucijama i paravojnim formacijama sa drćavnom kontrolom podzemlja. Maltene perfektno ispunjavaju definiciju.
I sad to je kao bolje nego ovamo bolje plate, uređeno lepo sve, infrastukrura, agenti za posao, radna prava, Uber, Amazon, PayPal, Ebay, kultura , arhitektura, urbanizam , nezavisne institucije itd.

Neka hvala.

naprotiv drugar, zapad navodno ima za zadatak da unisti rusiju, ali cak ni to nije istina... lepo ti kazem

mi cemo da ih prevaspitamo? mi smo bolji?

CVS Fires Devout Catholic Nurse Practioner For One Reason — Are Pro-Life Christians a ‘National Security Threat’ All of A Sudden?

pa u americi trunu u zatvoru ljudi koji su protestovali ispred kapitola, traze da se iz dc-ja prebace u gvantanamo, koliko im je dobro, 6 dana u nedelji ih drze u samici, itd... o cemu mi pricamo, ako je fbi postala stazzi, stranacka policija, mi smo NACI NEMACKA VEC DANAS koja ubija politicke protvnike.

FBI Was Court Ordered to Turn Over Documents on Seth Rich 14 Days Ago – For Some Reason They Are Refusing the Request… Why Is That?

NAS PREDSEDNIK ZA SVOG RODJENOG SINA BJUA KAZE DA JE SKONCAO U IRAKU, A ON UMRO OD KANCERA NA MOZGU - MI NEMAMO PREDSEDNIKA, VEC DEMENTNOG DVOJNIKA

TGP EXCLUSIVE Interview With Kash Patel At Save America Rally In Arizona: “We’re On The Brink Of A Possible WORLD WAR”

Da naravno, Problemi postoje. Istok je još ono tamniji. Kad uporediš Mordor i kao one što se svašaju i imaju korupciju po slobodnim državicama. E to ti je tako maltene isto ovde.
Tendencije koripcije postoje ali... Koji "mi" samo? Ne razumem to.

-Istok je totalitarizam i ne oslobađa se nikako nego je samo problem njima kako da nadjačaju zapad. Oni su totalitarni od kako postoji taj sistem.
zapad, mislis oko 10% svetske populacije? ja mislim da si se ti preracunao, da je sa njima i globalni istok, i globalni jug
-Kina, Indija su druge neke priče. To su i konkurencija Rusiji, a Indija je negde prilično i pod zapadom kao bivša kolonija i nema tu sad neke promene kod njih.
kako su konkurencija ako saradjuju, cak preprodaju rusku naftu eu, italiji? kako su konkurencija ako imaju eaeu, i sangajsku konf., pojas i put inicijativu?
ja ti ponavljam, da ne mozemo mi nazovi zapad, da eliminisemo skoro 90% sveta, ako svi vidimo da petrodolaru i evro zoni polako curi vreme, pa evropa je zapocela deindustrijalizaciju, sledi im hiperinflacija, dirigovana ekonomija kao u komunizmu, umesto trzisne, glad i smrzavanje, na koje vec pozivaju svoje stanovnistvo da se spremi
Tendencije koripcije postoje ali... Koji "mi" samo? Ne razumem to.
mi ameri
nama je eu konkurencija https://www.voltairenet.org/article217976.html

Poslednja izmena:
zapad, mislis oko 10% svetske populacije? ja mislim da si se ti preracunao, da je sa njima i globalni istok, i globalni jug

kako su konkurencija ako saradjuju, cak preprodaju rusku naftu eu, italiji? kako su konkurencija ako imaju eaeu, i sangajsku konf.?
ja ti ponavljam, da ne mozemo mi nazovi zapad, da eliminisemo skoro 90% sveta, ako svi vidimo da petrodolaru i evro zoni polako curi vreme, pa evropa je zapocela deindustrijalizaciju, sledi im hiperinflacija, dirigovana ekonomija kao u komunizmu, umesto trzisne, glad i smrzavanje, na koje vec pozivaju svoje stanovnistvo da se spremi
Ma ne, tvoja rusija propada i ajde kućama

Back