Е, замисли.. Заправо врло озбиљна прича..

Koliko sam ja skontala tema nije vezana iskljucivo za ljubavne odnose vec za ponasanje generalno...ali,ok,i dalje sam pri tome da svako ima pravo da se prema okolini ponasa onako kako smatra da treba.
Једно је ако је човјек зао и ужива у томе да повређује друге, а ово је неко ко се издаје за жртву а намјерно повређује друштво.
Ако си свјестан шта радиш и истрајаваш у томе, ти ниси жртва ти си силеџија, а ако се и поред тога називаш жртвом, па то је онда јадна кукавица и пуси од човјека.

Добих инспирацију малопре.. И тако..

Прича је о људима који су на*ебали у прошлости.. И воде се паролом "живот није мене па ја друге нећу мазити" , како то већ иде.. И сад тако иду и повређују друге људе, и сви их редом осуђују, и како то већ иде..

Сад неки кажу да је глупо ићи и повређивати друге зато што су тебе повредили, ал' реално ко је њих штедео, мсм колико год ти то осуђивао/ла, и они имају добар аргумент, кад им кажеш па није ти он/она крива, он/она могу да кажу "па нисам ни ја ником ништа крив/а" , и тако то, мсм сви су у фазону осуде их у једној реченици, као то је кукавички, глупо, ал' ја их разумем.. И баш сам сад размишљао о томе, па ме занима и ваше мишљење на ту тему..

Немој да ми се тема претвори у прозивање, и ако вам је глупа ви просто не одговорите и запалите даље..

И наравно један стари хит, за гегање..

bila sam povredjena..jos uvek zaboli..vodila sam se tom parolom, bilo je donekle olaksavajuce, kratkotrajno..no, nisam nista dobila time, jaz i nerazumevanje izmedju mene i svih ostalih se povecavao..a i meni samoj je neki put bilo krivo zbog nekih postupaka, ali nisam htela da priznam da mi je stalo.. ii, ni sad ne znm bas gde sam u svoj toj prici, neki put furam da me boli q.. i u krug. neko ne nauci ni iz svojih, ni iz tudjih gresaka..

Једно је ако је човјек зао и ужива у томе да повређује друге, а ово је неко ко се издаје за жртву а намјерно повређује друштво.
Ако си свјестан шта радиш и истрајаваш у томе, ти ниси жртва ти си силеџија, а ако се и поред тога називаш жртвом, па то је онда јадна кукавица и пуси од човјека.

O bre ljudi gde ste vi otisli u jednoj sasvim obicnoj temi?Niko nije rekao da treba da se tolerise siledzistvo i nasilje,ali da svako od nas moze da se ponasa prema ljudima onako kako zeli(u granicama normalnog(evo,da naglasim da bi razumeli)) je nase pravo.Niko me nece naterati da se smeskam svima,niti da budem draga i mila samo zato da neko ne bi rekao da sam zla:roll:
Ja biram prema kome cu biti ok,kao i svako od vas,a prema kome necu ,cak i da mi nista nije skrivio.

Zasto si tako agresivan i vecito pominjes fizicko nasilje?:neutral:
Ides opet u krajnosti i ne posmatras temu onako kako treba,ali ocigledno je da se ti i ja nikada necemo razumeti.

Nisam agresivan, a fizičko nasilje pominjem zato što je mnogo lakše i kraće u jednom postu dati primer fizičkog nego psihičkog nasilja (koje je uzgred budi rečeno mnogo češći i perfidniji metod koji koristi većina psihopata).
Objasni kako treba ta tema da se posmatra?
Po meni, kao što je 1+1=2, tako je i ovde jasno: Nema opravdanja za osobu koja povredjuje drugu (pri tom još nedužnu) osobu.
Je li neko nešto loše doživeo u prošlosti?
Onda može da se razume i opravda ako je povučen, nepoverljiv, zatvoren, može mu se uz puno ljubavi i strpljenja pomoći da se oslobodi.
Ali ako neko povredjuje druge pa to pravda time što je nešto loše doživeo u prošlosti, onda normalan čovek treba da se skloni i tako zaštiti sebe i svoje bližnje od budale.
A za one extremnije su tu stručna lica da procene da li su za lečenje ili za zatvaranje.

Kratko i jasno.

Kažeš da se ti i ja nikad nećemo razumeti. Verujem da je tako, jer nikad neću imati razumevanja za nekog koji bilo čim opravdava bilo kakvo povredjivanje nedužnih osoba. Ebga, takav sam kakav sam. :neutral:

Тема је говорила о људима који су лоше прошли у прошлости и лоше се понашају према другима јер ни њих нико није мазио, па сад они газе.
Имају ли право да намјерно газе друге, имају, као што и ови који се вежу за њих имају право да проводе то вријеме понижавани умјесто да себинађу квалитетно друштво.
Сви имају сва права, кога брига. Ал да се назову неким жртвама, да траже саосјећање, кукавно.

Тема је говорила о људима који су лоше прошли у прошлости и лоше се понашају према другима јер ни њих нико није мазио, па сад они газе.
Имају ли право да намјерно газе друге, имају, као што и ови који се вежу за њих имају право да проводе то вријеме понижавани умјесто да себинађу квалитетно друштво.
Сви имају сва права, кога брига. Ал да се назову неким жртвама, да траже саосјећање, кукавно.
To je vec neka druga tema.

O bre ljudi gde ste vi otisli u jednoj sasvim obicnoj temi?Niko nije rekao da treba da se tolerise siledzistvo i nasilje,ali da svako od nas moze da se ponasa prema ljudima onako kako zeli(u granicama normalnog(evo,da naglasim da bi razumeli)) je nase pravo.Niko me nece naterati da se smeskam svima,niti da budem draga i mila samo zato da neko ne bi rekao da sam zla:roll:
Ja biram prema kome cu biti ok,kao i svako od vas,a prema kome necu ,cak i da mi nista nije skrivio.

Pa pročitaj uvodni post koji otvara temu.
Tema je o onima koji povredjuju druge zato što su nekad sami bili povredjeni:

Прича је о људима који су на*ебали у прошлости.. И воде се паролом "живот није мене па ја друге нећу мазити" , како то већ иде.. И сад тако иду и повређују друге људе, и сви их редом осуђују, и како то већ иде..

Сад неки кажу да је глупо ићи и повређивати друге зато што су тебе повредили, ал' реално ко је њих штедео, мсм колико год ти то осуђивао/ла, и они имају добар аргумент, кад им кажеш па није ти он/она крива, он/она могу да кажу "па нисам ни ја ником ништа крив/а"

Kažeš da se ti i ja nikad nećemo razumeti. Verujem da je tako, jer nikad neću imati razumevanja za nekog koji bilo čim opravdava bilo kakvo povredjivanje nedužnih osoba. Ebga, takav sam kakav sam. :neutral:
A bilo bi i licemerno od takvih ljudi da očekuju razumevanje. To bi značilo da su oni u stanju da razumeju osobu koja je njih povredila i da su joj, samim tim, oprostili. U tom slučaju ogorčenosti ne bi ni bilo. Ostaje čista volja. Povređuju jer mogu.

U više navrata sam od osobe (koja je prethodno ispričala tužnu priču o odbačenosti, zatim promenila 10ak partnera i sve ih oterala na jako ružan način) čula nešto nalik ovome: "da izađem na ulicu i uperim prstom, bio/bila bi moj/a".

pa ne znam ...kapiram da su osobe koje su povredjene pazljivije u biranju partnera i prijatelja ... ali mi nesto nije poznato da se vode tom 'pvredjen sam sad ci i ja da povredujem '

pre mislim da je to stvar karaketera .....neki su stvoreni da povredjuju iako mozda nikad nisu bili povredjeni :roll:

verovatno ima i onih `stvorenih da povredjuju` ali samo iskustvo utice na razvoj licnosti, pa cak iako se kosi sa nekim dotadasnjim uverenjima i principima, u covek je u stanju da se menja..tako bi i trebalo biti..tacno je da to sta ce zapravo nadvladati zavisi od osobe do osobe, ali ne zbog toga sto je neko `rodjen` sa tim necim, vec opet zavisno od vaspitanja, sredine u kojoj zivi i sl..

Добих инспирацију малопре.. И тако..

Сад неки кажу да је глупо ићи и повређивати друге зато што су тебе повредили, ал' реално ко је њих штедео, мсм колико год ти то осуђивао/ла, и они имају добар аргумент, кад им кажеш па није ти он/она крива, он/она могу да кажу "па нисам ни ја ником ништа крив/а" , и тако то, мсм сви су у фазону осуде их у једној реченици, као то је кукавички, глупо, ал' ја их разумем.. И баш сам сад размишљао о томе, па ме занима и ваше мишљење на ту тему..

Немој да ми се тема претвори у прозивање, и ако вам је глупа ви просто не одговорите и запалите даље..

И наравно један стари хит, за гегање..

Besmisleno je i totalno nepotrebno, a moze da ispadne mnogo lose po njih same narocito na duze staze.

Back