Миле саКлисе
Elita
- Poruka
- 20.637
Нама није нормално, али њима јесте.
Они од малих ногу знају да их смртна казна може сачекати ако нпр. преваре жену или жена превари мужа. Што је триста пута смешнија ствар од педофилије.
Ја сам студирала са једним момком из Сирије...код њих важи Шеријат...ако муж превари жену или обрнуто, има право да му одузме живот.
Тај мој другар, на моје питање да ли би он убио своју жену ако га превари одговорио је да не би, али би се потрудио да јој максимално загорча живот третирајући је као стару крпу.
Знаш, код њих је култ невиности веома изражен. Жена која није невина, шансе нема да се уда.
И замисли у тим околностима, него женско дете навата један педофил и одузме јој нешто што је за њих светиња.
Логично ми је да то тако кажњавају...али не свиђа ми се....међутим, ко сам ја да судим о њиховој вери и начинима спровођења правде?!
Једноставно, другачији су.
Sofija nema ovo veze sa njima i nama ,ovo ima veze sa pravdom i po meni ovo jeste pravda.Mada bih ga ja vezao pored mravinjaka
Па...требало би, али наша вера није тако крута, тачније не спроводи се круто како је и написано.
Vera traži ,ustaljeno pravilo je da nije tako
nije koliko ja znam.
crkva ne proverava da li je zena nevina pre ulazak u brak i sto je najvaznije, muz nema pravo da se razvede od zene ako dokaze da zena nije nevina usla u brak.
crkva moze i da razvede i ponovo spoji, sto ce reci, razvedena zena moze da se uda ponovo, sto naravno odmah implicira da nije nevina dabome.
I po islamu isto tako može da se razvede i ponovo venča
Далиборе
, немој тако. Ту причу о цивилизацијским дометима смо измислили ми којима се њихова вера не свиђа.Јер нас њихов начин плаши.
Питај некога од њих шта мисли о томе.
Ја сам боравила у Либији код нафтног магната у кући који је завршио Кембриџ, па поштује све оно што његова вера налаже.
Мој отац који је посовао с њим, тачније проектовао му неке нафтоводе, је изучио сва правила понашања њиховог света да не би имао проблеме.
Али далеко од тога да нису образовани, цивилизовани, уљудни, културни...само су радикалнији и то је просто тако.
Da ,verovatno su kulturniji i normalniji od većine Evropljana ili USA građana
Tema je maksimalno idiotska... Propagira državno nasilje i veliča čin ubistva, što je protivno hriščanskim načelima, pa i tekovinama civilizacije...
Strašno...
LOCK.... A šta drugo...
Daćo to je jedina i iskonska pravda