E bankarstvo

Moj sin je uspeo ni sam ne zna kako da izgubi dostup svojoj mail adresi (menjao broj telefona a mail mu bio vezan sam na njega).
I da u M bankingu izmeni mail morao je licno da ide u banku, nisu hteli da je menjaju bez njegovog licnog prisustva (Erste). Tako da ostaje ti opcija da instalirate Western union aplikaciju i da ti ona salje lovu a ti da placas sta treba...Preko aplikacije je manja provizija a ti kao clan porodice ne potpadas pod oporezivanje prihoda. Mada i sume nece biti velike,niko nece ni pitati za njih...

Ali onA nista nije menjala

Jbg.. ajde prevedi na nemusti jezik za nas neobrazovane
Google pay usluga, zamisli to tako.
Prislonis mobitel na pos aparat u trgovini i skine ti s tekuceg racuna.
Isto tako kada dobijes papirnatu uplatnicu s bar codom, ukljucis kameru mobitela, postavis iznad bar coda i skine ti s tekuceg.
Prije su banke imale svoje interne sustave za placanje i znalo je u trgovinama na pos aparatu stekati, od prije nesto manje od mjesec dana moja banka je ukinula svoj interni sustav placanja i sada koristi google pay uslugu. Puno brze i vise ne steka. Taj KEKS je koliko kuzim mobilno bankarstvo kao i moje, samo sto nismo u istoj banci. Njegovo se zove KEKS, moje dinamicna lepeza.

Pokrenem danas KEKS pay aplikaciju i dobijem poruku da mogu plaćati sve račune s bar kodom preko nje i da je naknada 2kn (31din) po računu! 🙂
Ja placam 60 kn mjesecno, imam 15 besplatnih transakcija. To mi je i previse, poplacam sve racune, jos i ostane. Sto se tice online kupovine s kosaricom i kupovine za pos aparatom u trgovini, imam beskonacno. Ako transferiram fizickoj osobi koja je isto u zaba banci, ne broji mi se trx. Sve sto je iznad tih 15 kosta 2,50 kn, nepvisno o iznosu.

Google pay usluga, zamisli to tako.
Prislonis mobitel na pos aparat u trgovini i skine ti s tekuceg racuna.
Isto tako kada dobijes papirnatu uplatnicu s bar codom, ukljucis kameru mobitela, postavis iznad bar coda i skine ti s tekuceg.
Prije su banke imale svoje interne sustave za placanje i znalo je u trgovinama na pos aparatu stekati, od prije nesto manje od mjesec dana moja banka je ukinula svoj interni sustav placanja i sada koristi google pay uslugu. Puno brze i vise ne steka. Taj KEKS je koliko kuzim mobilno bankarstvo kao i moje, samo sto nismo u istoj banci. Njegovo se zove KEKS, moje dinamicna lepeza.
Slično. Samo što ni ja nisam u Erste banci. KEKS pay radi sa svim bankama (u Hrvatskoj). Skineš aplikaciju i koristiš ju. Meni je OK. Šalješ i primaš novce, kupuješ bonove za mob, plaćaš parking, plaćaš račune (2kn/31din) naknada za plaćanje. Više je kao za slanje i primanje novca.

Nesto kao e-wallet?
Evo
https://www.kekspay.hr/
Screenshot_2021-07-12-16-45-26-916.jpg

Back