Džudžević: Bošnjaci će iz prezimena ukloniti "ić" i "vić"

Имомали Рахмонов, председник Таџикистана, не знам да ли је можда бивши, или је још увек на положају, је још одавно решио да кастрира своје презиме, уз образложење да је -ов словенски наставак а да Таџици немају везе са Словенима.

Тако је постао Имомали Рахмон.

Ова Џуџоглуова ујдурма ће само изазвати још тежу збрку међу Бошњацима, ако су Словени и ако им је језик словенски, онда је ић сасвим легитимно, као деминутив имена.

To je odradio u Albaniji kralj Zogu,a Enver otisao korak dalje...O tome EU i SAD govorile kao o zlom,diktatorskom,komunistickom, ali Bosnjaci to da odrade u XXI veku, to je ok, europski...Pa gde to ima ljudi moje,GDE?

Има у Таџикистану, а десило се и на Косову, што се ти дебели толико нервираш око тога?

To tek treba da bude dokazano. U srednjem veku je ta nekakva njihova vera bila tretirana kao jeres (hriscanska nepriznata verzija). Ali, bilo je i pre toga :aha2: Neka se vrate na paganizam koji su imali, to je jedino pravo, ako cemo zadrto da primenjujemo pravila.

Шта треба да буде доказано? Да су Котроманићи Срби и да се босанци који себе зову србима Срби?
Та вера је била Богумилство и није настала у Босни а и да јесте није никаква одредница да ли су посебан народ или род неког другог.

овај муџахедински пајсер сад треба још само да измисли откуд тзв бошњаци на овим просторима(одакле су дошли ако по њему нису потурчени срби)

U Sandžaku je to sve još i jasnije nego u Bosni. Tačno se zna koje je prezime od kog roda i ko im je starina. Npr. za Ganiće se tačno zna ko je i kad primio islam i da potiču od Srba. Sad su svi velikiBošnjaci i preziru Srbe.

U Sandžaku je to sve još i jasnije nego u Bosni. Tačno se zna koje je prezime od kog roda i ko im je starina. Npr. za Ganiće se tačno zna ko je i kad primio islam i da potiču od Srba. Sad su svi velikiBošnjaci i preziru Srbe.

а што се лепо не покупе и звиз у анадолију -турци њихове газде би радо примили и поставили као грудобран наспрам курда

Frapiran sam kolicinom fasizma na ovoj temi.

I ja isto. Oportunista u "tehničkom mandatu" koji bi terao ljude da menjaju svoja prezimena i stim pravio razdor i u samoj zajednici na koju cilja, je ništa drugo no fašista. Ako misli da takvom lobotomijom menja stvari na bolje, grdno se vara kao i svi oni koji bi ga podržali u takvom djelovanju.

Podsjeti me cija je krscanstvo vjera?
Ukoliko je srpska onda je i Islam srpski jer i jedno i drugo poticu iz istog kraja. :think:

Stari Sloveni su imali svoju pagansku veru. Ko hoce da se vrati korenima moze da se vrati samo tome.

Bosnjaci imaju samo tri mogucnosti:
- da ostanu muslimani (sto su tek 500 godina ili manje) - ali onda je prica o vracanju korenima ofanzivni marketing
- da se vrate hriscanstvu (sto su bili verovatno 1000 godina ili cak i vise)
- da se vrate u paganstvo (sto su izvorno bili ko zna koliko vekova, do pokrstavanja) - i to bi imalo najvise smisla, ako misle da se vracaju izvoru

Pa sta kazes? :ceka:

Овде се дословце може рећи, да није тужно било би смешно или обрнуто. Ја предлажем Бошњацима по опредељењу а Србима по крви да у тражењу свог правог идентитета послушају своју потиснуту савест и здраву памет, историјске и рационалне аргументе и буду оно што заправо јесу. Нека крену стопама Емира Кустурице, Меше Селимовића, Махмут Бушатлије... А овим типовима попут Џуџе(вић)а предлажем да пређу на коришћење турског језика или још боље арапског и то одмах. На жалост, ово и јесте логичан след околности по питању дефинисања бошњачке "нације".

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/464939/Dzudzevic-Bosnjaci-ce-iz-prezimena-ukloniti-ic-i-vic

Pa dobro, ali moras priznati da je gospodin Dzudza idiot i da mu je izjava mentalno deficitarna.

To svakako.

- - - - - - - - - -

Stari Sloveni su imali svoju pagansku veru. Ko hoce da se vrati korenima moze da se vrati samo tome.

Bosnjaci imaju samo tri mogucnosti:
- da ostanu muslimani (sto su tek 500 godina ili manje) - ali onda je prica o vracanju korenima ofanzivni marketing
- da se vrate hriscanstvu (sto su bili verovatno 1000 godina ili cak i vise)
- da se vrate u paganstvo (sto su izvorno bili ko zna koliko vekova, do pokrstavanja) - i to bi imalo najvise smisla, ako misle da se vracaju izvoru

Pa sta kazes? :ceka:

Kazem da je to stvar individue.
Inace, koliko sam ja shvatio, ovaj govori o naciji, a ne o religiji.

Ustvari se u značajnom procentu radi o šiftarima iz plemena Klimenti ili Keljmendi koji na područje Raške dolaze u 18 veku nakon što je srpsko stanovništvo napustilo te krajeve.Zanimljivo je da su došli kao katolici.Greška je što im 1912 nije uskraćeno gostoprimstvo na srpskoj zemlji.

То је тачно. Треба само погледати те фаце, ево баш фацу Сулејмана Угљанина. То Србин није, нема теорије.

- - - - - - - - - -

Било би лепо и да промене језик, да не користе више српски језик, нека причају турски ил шипачки, да се потпуно прекину све везе.

Сендвич и аутобуска карта, Шешељев рецепт.

Овде се дословце може рећи, да није тужно било би смешно или обрнуто. Ја предлажем Бошњацима по опредељењу а Србима по крви да у тражењу свог правог идентитета послушају своју потиснуту савест и здраву памет, историјске и рационалне аргументе и буду оно што заправо јесу. Нека крену стопама Емира Кустурице, Меше Селимовића, Махмут Бушатлије... А овим типовима попут Џуџе(вић)а предлажем да пређу на коришћење турског језика или још боље арапског и то одмах. На жалост, ово и јесте логичан след околности по питању дефинисања бошњачке "нације".

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/464939/Dzudzevic-Bosnjaci-ce-iz-prezimena-ukloniti-ic-i-vic
:ok:

Treba ih podsećati uvek, ko su, odakle su, i gde su... :lol:

Pogotovo ove iz BiH ... :lol:

Како помисиш да им је више понестало маште, тако они дају нови значајан допринос глупости! Ма нек' плате све таксе за промене докумената и нек' се зову и презивају како год хоће. Само да почну мало мање да смарају. Дојадише више са том њиховом кукњавом.

Back