Џојс и Бекет већи од Толстоја и Достојевског?

Данашњи писци, чак и "писаних романа" са киоска су савршени извођачи радова.
Четворка из наслова теме су иноватори који су успоставили неке шеме и правила савремене писане речи.
Trebalo bi da procitas Milenijum, ko je citao zna o cemu pricam. Nije u pitanju Nora Roberts, Sidni Seldon, niti Muso, tzv trafika umetnost, vec zaista perfektno napisana krimi/drama/ misterija. Ima i film Devojka sa tetovazom zmaja, naravno svedska verzija bolja od holivudske. Licno, klasike obožavam, ali nikako ne potcenjujem pisce modernog doba, ima tu dosta talentovanih ljudi.

Trebalo bi da procitas Milenijum, ko je citao zna o cemu pricam. Nije u pitanju Nora Roberts, Sidni Seldon, niti Muso, tzv trafika umetnost, vec zaista perfektno napisana krimi/drama/ misterija. Ima i film Devojka sa tetovazom zmaja, naravno svedska verzija bolja od holivudske. Licno, klasike obožavam, ali nikako ne potcenjujem pisce modernog doba, ima tu dosta talentovanih ljudi.

Ма какви класици,
данашњи писци су ствар довели до савршенства.
(само што ауторска права припадају предходницима)

Знаш ко је мене опчинио у задње време ?
Ева Рас !

Да, да !
Ко би рекао !?

Чиме ?
Реченицом !

Реченицом ме у животу одушевио Достојевски и ево сад Ева.
Ово причам без анализе, само из срца.

Pa, dobro. Sve se krece nekako, usavršava, pa je ocekivano i pisana rec ( otkucana rec 😀). Bitno je da se pise i cita,. Mene jednom recenicom, verovao ili ne, opcinio jedan gost u jednoj kafani u kojoj sam radila (kafic, restoran, bar, za mene su to sve kafane). A interesantno je da sam coveka toliko potcenila, da me je bilo sramota kasnije, kad sam ga bolje upoznala. E, to je bio trenutak kad sam stvarno, ali najstvarnije shvatila da odeca ne cini coveka i da prvi utisak nikako nije onaj pravi.

Pa, dobro. Sve se krece nekako, usavršava, pa je ocekivano i pisana rec ( otkucana rec 😀). Bitno je da se pise i cita,. Mene jednom recenicom, verovao ili ne, opcinio jedan gost u jednoj kafani u kojoj sam radila (kafic, restoran, bar, za mene su to sve kafane). A interesantno je da sam coveka toliko potcenila, da me je bilo sramota kasnije, kad sam ga bolje upoznala. E, to je bio trenutak kad sam stvarno, ali najstvarnije shvatila da odeca ne cini coveka i da prvi utisak nikako nije onaj pravi.

Данашњи свет је препун паметних људи и реченица ...
Али ја нисам мислио да је Ева Рас извалила неку паметну, па ја био паф.
Не !

Конструкција реченице, глагол, именица, придев ... тандара мандара,
е то је код ње толико читачки заводљиво, немам речи !
Вероватно има везе спој мађарског и српског језика у њеној глави.

Humanizam - Transhumanizam - Antihumanizam

Nahebasmo braćo, ako nas ovaj treći proguta (Zapad).

Tamo se puk već pretvorio u "zombije", niko ne razmišlja svojom glavom ? Katastrofa.

Svi su ekstremno poslušni po svaku cenu.

Ne bi li se dodvorili vođama, i tako obezbedili sebi kartu za tu najnoviju "Nojevu barku" koju popularno nazivaju ZLATNA MILIJARDA ?

Gaziće sopstvvenu decu samo da se domognu poslednjih praznih sedišta ?

Ne samo što će pljuvati Dostojevskog, izbaciće svoje gasne kotlove i grejaće se ponovo na drva, izbaciće i rusku naftu i mazut ponovo če uvesti parne mašine, smrzavaće se ako treba, jesti korenje, samo da se dodvore vođama. Ubijaće Ruse, Arape, crnce i Kineze po ulicama, gde god ih vide, pljačkaće njihovu imovinu, slaće svoje sinove i kćeri da ratuju za "demokratiju" sve, sve,

Kako bi prilikom sledećeg virusa dobili vakcinu sa oznakom ZM (Zlatna Milijarda), a ne onu sa oznakom ZO ( za odstrel).

Šta bi sad Orvel rekao na ovo ?

Орвел:

"2 + 2 = 5"

ТТТТ:

"Џојс и Бекет можда јесу, а можда и нису већи од Толстоја и Достојевског.

Но једно је сигурно, сва четворица заједно мањи су од " Magnusa & Bunkera".

Зато:

"Издржите још мало, нећете још дуго.""

Back