Džipovi, ali pravi!

hummer1.jpg

Nije mi jasno šta im znači tolika širina vozila...? Šta će im toliko? Pa tu između sedišta vozača i suvozača 'ladno mogu da se nameste još dva takva sedišta...

H1 je tih dimenzija jer je isto i vojno vozilo tako da mi to i dodje logicno.E sad H2,H3 i HX su katastrofa.Opet,Americka glupost.Pre par meseci kad sam video H2 ovde zauzeo je celu traku i napravio je kolonu 300 metara jer nije mogao da se ukljuci u saobracaj zbog uske ulice.A u leru se cuje kao 3 auta u voznji.

Sinoc mi je redakcija casopisa Vrele Gume uputila poziv da idem na okrsaj sa Jeep Wranglerom.Sve placeno,bice na televiziji,izaci ce u casopisu,300 cuda.Odbio sam jer poznajem ljude koji imaju vise entuzijazma sto se toga tice tako da sam njih i uputio.
Videcemo sta ce da ispadne

Da, ultimativna sprava za teren, pobednik mnogih takmičenja te vrste. Zanimljivo da su projekti za prvobitni model bili završeni nekoliko godina pre početka proizvodnje. S proizvodnjom se moglo krenuti tek nakon dozvole američkih okupacionih vlasti.

4400,Kama,terenske :)
Ovo su terenci,ne znam gde pobegose dzipovi :)

E da,da vidis ja probao uz nasip u rikverc,i stanem na pola jer nisam ukljucio reduktor.Vratim se malo samo nazad,ukljucim reduktor i blato samo siba,ja u jednom momentu pogledam da neki ljudi bleje u mene u fazonu :shock: a Niva se pentra bez problema.Bogami su dobre gume,prokopao sam put uz nasip,guma je M+S.Mud+Snow
Zakon :D:D:D

uh, pa skupe su :( ja placam 2 iljade komat :D

niva rules...tek sad shvatam sta znaci reduktor i ostalo za off...ja sam mislio da je tuareg sa svojim V10 TDI, sada sa V12 TDI najbolji u off road, zbog motora. Ali shvatih da nije bitna snaga, vec prenos snage na tlo...

Ima i ovde dobrih terena al kad niko nema 00 da ide samnom.A da idem sam nije bas pametno,ko bi me izvlacio ako se zaglavim negde...A ovi sto organizuju offroad skupove imaju bas brutalne staze a meni se ne lomi bas toliko vozilo.

Pa da je imao bolje gume(zimske) ne bi se zaglavio,na takvom mestu...Pogledaj koliko je raskopao sneg kako je isao po dijagonali od proklizavanja.To ti je dokaz sta moze da ti napravi preveliki obrtni moment,mnogo snage preusmerava na podlogu a tockovi to ne mogu da postignu i zato se desava proklizavanje.

Back